Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

admete 06:05, 08 cze 2018

Pszczelarnia napisał(a)
Ta szałwia z Danii nie zimuje u nas (w Holandii też nie), robi się z niej sadzonki w sierpniu i zimuje w pomieszczeniu.

Legoland dla Agi super!

Jestem na bieżąco.

Kurcze Ewo takie wlaśnie miałam przeczucie z tą szałwią
a byłoby tak pięknie.........

admete 06:11, 08 cze 2018

mikina34 napisał(a)

Słonko, czy to bodziszek? jaka odmiana? cudny jest z ta swoja "ciemnotą"

Tak to bodziszek
ale kurcze nie mam nazwy - albo inaczej mam, gdzieś na zdjęciu kiedy kupowałam - ale na szybko cięzko odkopać

jest cudny!!!!!

kupiłam go z 4 lata temu 2 lata siedział na rabacie pod murem i w ogóle nie zmieniał swojej wielkości, potem poszedł do warzywnika podzielony na ociupinkie sadzonki, rok temu posadziłam go na zakolu przy różance - i jestem w szoku jak w tym roku się rozrósł - dobrze mu tam a ja się ciesze że wreszcie odnalazłam dla niego miejsce w ogrodzie
admete 06:14, 08 cze 2018

Codziennie dłubię w ogrodzie
były 2 lżejsze - chłodniejsze dni więc coś tam przekopałam, zrobiłam porządek na różowej z obrzeżem - trawy jakoś były nie w linii i żurawki sadzone jesienią wyglądały naprawdę marnie, -ale już wiem dlaczego, były za nisko raz, 2 jedna miała w korzeniach mrowisko, a pod innymi znalazłam pędraki - ehhhhhhhhhhhhhhh

dosypałam ziemi i obornika wyrównałam i czekamy.

admete 06:18, 08 cze 2018

Bukszpany przy liliowcowej odżyły-odbiły - popuszczały nowe pędy
ale 3 dni temu znowu zauważyłam że pod połową z nich znowu coś sobie zrobiło korytarz

i znowu robótka, odsunęłam korę posypałam nawozu dosypałam ziemi

wyjęłam brązową trawkę z czerwonej i dosadziłam na zakolu na dole bo 4 mi się nie przyjęły

i tak sobie chodze po ogrodzie i wykonuję tego typu mini robótki - jakbym zrobiła listę tego typu zadań to chyba by było z 50 punktów

ale już koniec roku, więc już na spokojnie bez pośpiechu sobie wszytko zrobię.......

wczoraj wzięłam się za ciachanie moimi nowymi nożycami żywopłotu grabowego - zabawa na całego - ale łapki bolą hahahahahahah
admete 06:19, 08 cze 2018

pomarańczowa - mimo że przekopywana rok temu - już wiem że do przeróbki
dumam nad nią..............

potrzebuję obwódki - myślę o jakichś berberyskach

admete 06:20, 08 cze 2018

admete 06:26, 08 cze 2018

Wczoraj miałam chwilę dla siebie na mieście

w ramach relaksu podjechałam do moich dwóch ulubionych sklepów
1 - sklep z sztucznymi kwiatami - kupilam spraje bo maluję już szyszki na jesień i zimę do wianków i słoneczniki - zrobię sobie wianek letni na drzwi
2 - moje ulubione Panie w ogrodniczym , tak sobie pojechałam połazić co tam mają w nadziei że znajdę coś na pomarańczową - kupiła jedną różę dla koleżanki bo jej padła i napatoczyłam się na różę która już 3 tygodnie emu zwrociła moją uwagę - i ją wzięłam - bo tak z pustymi rękami wracać w dzień relaksu???

hot chocolate - kolor jak dla mnie jest obłędny zmienia się przy każdym świetle to taki ceglasty wpadający w brąz?.........

polatałam z nią po całej działce gdzie by tu i dopiero na koniec poszłam na najbardziej oczywistą rabatę - na czerwoną - i bach ideał!!!!!

dokupię jeszcze 2 i będzie cudnie - oczywiście czeka mnie mini rewolucja -mój J powiedział .....znowu ........nie miała baba kłopotu to sobie kolejnego kwiotka kupiła
BASIA8 08:26, 08 cze 2018

Wczoraj miałam chwilę dla siebie na mieście :
w ramach relaksu podjechałam do moich dwóch ulubionych sklepów
1 - sklep z sztucznymi kwiatami - kupilam spraje bo maluję już szyszki na jesień i zimę do wianków i słoneczniki - zrobię sobie wianek letni na drzwi
2 - moje ulubione Panie w ogrodniczym , tak sobie pojechałam połazić co tam mają w nadziei że znajdę coś na pomarańczową - kupiła jedną różę dla koleżanki bo jej padła i napatoczyłam się na różę która już 3 tygodnie emu zwrociła moją uwagę - i ją wzięłam - bo tak z pustymi rękami wracać w dzień relaksu???
hot chocolate - kolor jak dla mnie jest obłędny zmienia się przy każdym świetle to taki ceglasty wpadający w brąz?.........

polatałam z nią po całej działce gdzie by tu i dopiero na koniec poszłam na najbardziej oczywistą rabatę - na czerwoną - i bach ideał!!!!!
dokupię jeszcze 2 i będzie cudnie - oczywiście czeka mnie mini rewolucja -mój J powiedział .....znowu ........nie miała baba kłopotu to sobie kolejnego kwiotka kupiła

Ja też uwielbiam chwilę dla siebie i czas relaksu Różyczka piękna, w słoneczku pewnie skrzy jak mrozik na śniegu
Buziolki zostawiam.
Gosialuk 16:22, 08 cze 2018

Róża zwraca uwagę. Podoba mi się ten kolor. Lubię taki.
Pszczelarnia 16:49, 08 cze 2018

admete napisał(a)

Nad chwastami już nie biadolę - na moje szczęście już się oduczyłam
ale niestety chwasty są - znowu mam plagę ociupińkich mleczy które miały w tym roku idealne warunki na rozsianie się - mega wiatr a potem super extra burza

wiesz co stół miał być do salonu - ale kurde bele jest za wysoki - i póki co nie mam na niego pomysłu hahahahahaha

A jaka jest jego wysokość?