Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

Mirka 23:39, 04 mar 2015

karolina_nowak napisał(a)
Mirko pamiętasz po jakim czasie było coś widać. Trochę się boję, że mi mogą nie wzejść bo mam nasionka pomidorów kupione na allegro. Co roku wysiewałam odmianę Henryka i Faworyt ale nie mogłam dostać i na próbę kupiłam odmiany ukraińskie i ruskie. Pozdrawiam.
Pomidorki pokazały się po tygodniu tylko że ja siałam ze swoich nasion.Dostałam w zeszłym roku od sąsiadki sadzonki pomidorów i jak dojrzały wydłubałam ze środka nasionka zostawiłam do wysuszenia i mam swoje sprawdzone smakowite pomarańczowe pomidorki Sorki będę miała
Mirka 23:41, 04 mar 2015

Iwk4 napisał(a)
Operacja sadzonkowanie stipy zakończyła się u mnie powodzeniem
Idę zobaczyć
Iwk4 23:59, 04 mar 2015

Teraz ja przyszłam zobaczyć twoją rozplenicę. Jaką siałaś?
Mirka 07:11, 05 mar 2015

Iwk4 napisał(a)
Teraz ja przyszłam zobaczyć twoją rozplenicę. Jaką siałaś?
Iwonko nasionka dostałam od Irenki i nie wiem jaką jak urośnie i zakwitnie będzie do rozpoznania
inag 09:15, 05 mar 2015

Ale Ty masz samozaparcie w tym wysiewaniu nasionek Zazdroszczę i podziwiam. Ja idę na łatwiznę. Zawsze jak coś chcę to kupuję paczkę nasion i daję zlecenie babci Ona to lubi i doskonale jej wychodzi - tak jak Tobie
Teraz aż mi wstyd..
Mirka 11:13, 05 mar 2015

Samozaparcie tezale chyba u mnie to dziedziczne moja matula też zawsze parapety miała obstawione kwieciem Te babcie nasze kochane co bysmy bez nich zrobiły Zobaczymy jak mi to kwiecie zakwitnie może ci coś kolorystycznie podpasuje to wysyłam Pozdrowienia dla babci
inag 12:45, 05 mar 2015

Na pewno wszystko pięknie zakwitnie i będziesz podwójnie dumna, żeś sama od początku wyhodowała
Moja mama nie lubi się grzebać w ziemi tak jak siostra, ale za to babcia (ze strony mamy) i mój tata to by z ziemi nie wychodzili najchętniej Dziadkowie mają duży, bardzo zadbany ogród warzywny. Kwiatów też trochę mają. A za chwilę pewnie tak jak u Ciebie będzie mnóstwo doniczek z sadzonkami Nie ma to jak swoje warzywa i owoce.. Najlepiej lubię pomidory takie zerwane prosto z krzaka A majeranek też masz swój?
Mirka 13:08, 05 mar 2015

Zadowolenie jest na pewno i grosików mniej się wydaje i zdrowiej jemy.Zioła tez mam i w domu i na działce Mam też maliny,truskawki i porzeczki całe lato:
bogumila 14:10, 05 mar 2015

Pooglądałam sadzonki...zdrowo rosną.Pozdrawiam.
inag 14:30, 05 mar 2015

Mirka napisał(a)
Zadowolenie jest na pewno i grosików mniej się wydaje i zdrowiej jemy.Zioła tez mam i w domu i na działce Mam też maliny,truskawki i porzeczki całe lato:

same pozytywy