Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

inag 09:27, 19 lip 2015

Mirka napisał(a)
Myślę że za gorąco mogą się ugotować szkoda by było.Poczekaj nie śpieszy się. Jak zabiorę nasionka to ci wyślę jeśli będziesz chciała.

Tak właśnie myślałam czy temperatury im nie zaszkodzą.. Masz rację. Poczekam... Te nasionka mnie korcą tylko myślę nad miejscem dla nich...
sylwia_slomc... 10:35, 19 lip 2015

A gdzie obiecane fotki projektu i ogrodowych realizacji? W prawdzie obiecane nie mnie, ale też czekam?
Mirka 10:42, 19 lip 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
A gdzie obiecane fotki projektu i ogrodowych realizacji? W prawdzie obiecane nie mnie, ale też czekam?
Ja nic nie obiecywałam źle doczytałaś.U minie projekt i realizacja powoli powstają nic na siłę. Fotki przecież są.
Karol99 11:14, 19 lip 2015

Mirko, melduję, że wczoraj zrobiłem sadzonki z tawuły japońskiej. Trzymaj kciuki, żeby się ukorzeniły.
Mirka 11:24, 19 lip 2015

Karol99 napisał(a)
Mirko, melduję, że wczoraj zrobiłem sadzonki z tawuły japońskiej. Trzymaj kciuki, żeby się ukorzeniły.
Jak robiłeś ?Kciuki będę trzymać. ☺
jolka 11:38, 19 lip 2015

Mirka napisał(a)
Dzięki Gabrysiu .Rozplenica wysiana z nasionek od Irenki wiosną o taka jest teraz

Że też ja nie pomyślałam o tym samym, mam 3 dorodne krzaki, a tak miałabym z 300 Witaj Mirka Zainspirowałaś mnie tą rozplenicą

Madzenka 14:39, 19 lip 2015

Mirka napisał(a)
Marzenko to nic trudnego .Nasionka wysiałam w połowie lutego lekko przysypałam ziemią jak stipę zaczęła kiełkować po 2 tyg.Jak zaczęła się rozdwajać pikowałam a potem to już spokojnie rosła .Do gruntu sądziłam w maju.

Jedna pałka u mnie ma juz biały nalot, to nasionka z niej wychodzą? Już zbierać? Bo ja zielona w tym zakresie jestem straszliwie....
Anabell 16:57, 19 lip 2015

Marzenka - poczekaj z nasionkami jak dojrzeją. Potem zetnij pałkę i przetrzymaj, dalej niech dojrzewa w pałce. Jesienią wykruszysz.
Wystarczy jedna pałka.
Ja w ubiegłym roku poświęciłam trzy pałki i kilka osób obdarowałam.
Pałek wszystkich nie ścinaj bo są dekoracyjne.
Te co zostały na trawce do późnej jesieni, wysypały się w koło nasionka myślałam, że zakiełkują w miejscu gdzie rosły, ale nic nie widać.
Mirka 21:23, 19 lip 2015

Anabell napisał(a)
Marzenka - poczekaj z nasionkami jak dojrzeją. Potem zetnij pałkę i przetrzymaj, dalej niech dojrzewa w pałce. Jesienią wykruszysz.
Wystarczy jedna pałka.
Ja w ubiegłym roku poświęciłam trzy pałki i kilka osób obdarowałam.
Pałek wszystkich nie ścinaj bo są dekoracyjne.
Te co zostały na trawce do późnej jesieni, wysypały się w koło nasionka myślałam, że zakiełkują w miejscu gdzie rosły, ale nic nie widać.
Haniu No właśnie miałam się Ciebie radzić żeby Marzenki w błąd nie wprowadzić. Widziałaś Dalie są liczne dzięki Haniu.
Mirka 21:27, 19 lip 2015

inag napisał(a)

Tak właśnie myślałam czy temperatury im nie zaszkodzą.. Masz rację. Poczekam... Te nasionka mnie korcą tylko myślę nad miejscem dla nich...[/.Masz je zaklepane miejsca szukaj do wiosny znajdziesz jak nie to może do do nic poradzisz.U Sebka w donicy rosną ☺