Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

Mirka 14:11, 16 lis 2016

MonikA napisał(a)

Słyszałam, że z siewu tak może być, najlepiej robić sadzonki/ukorzeniać z matecznej rośliny, wtedy są takie same.
Moniko ja bym nie była taka pewna że łatwo Już kilka prób z ukorzenianiem bererysa poczyniłam i klapa a niejeden patyk z innych roslin ukorzeniłam.Jeszcze jeden sposób wypróbuję jak się nie uda to sadzonki kupię Takie mam z nasion berberysy
15:24, 16 lis 2016
Mirka napisał(a)
Witaj Monika Jeśli zakupiłaś rozchodnika Stardust to u mnie mój miał z kwiatem 30cm.Rosnie na pełnym słońcu na tak zwanej patelni.

Właśnie niby taki zakupiłam, i nie wiem czy on większy będzie czy już nie.
15:28, 16 lis 2016
Mirka napisał(a)
Moniko ja bym nie była taka pewna że łatwo Już kilka prób z ukorzenianiem bererysa poczyniłam i klapa a niejeden patyk z innych roslin ukorzeniłam.Jeszcze jeden sposób wypróbuję jak się nie uda to sadzonki kupię Takie mam z nasion berberysy

Nie wyglądają źle. Karol99 z tego co pamiętam, rozmnaża berberysy, ale chyba też z nasion. Zapytaj go o radę, może też sadzonkuje.
Mirka 15:33, 16 lis 2016

MonikA napisał(a)

Właśnie niby taki zakupiłam, i nie wiem czy on większy będzie czy już nie.
Monika może wyższy tylko ciut być.Ja dostałam dużą karpę i do dzielenia i miałwtedy te 30cm.U mnie po podziale tak samo urósł wiec chyba wyżej nie rośnie no może wszerz Wydaje mi się ze on jest dobry do nasadzeń na obwódki na pierwszy plan w trawach zginie. A ty gdzie chcesz go posadzić?
18:10, 16 lis 2016
Mirka napisał(a)
Monika może wyższy tylko ciut być.Ja dostałam dużą karpę i do dzielenia i miałwtedy te 30cm.U mnie po podziale tak samo urósł wiec chyba wyżej nie rośnie no może wszerz Wydaje mi się ze on jest dobry do nasadzeń na obwódki na pierwszy plan w trawach zginie. A ty gdzie chcesz go posadzić?

Tak właśnie gdzieś z przodu, może przed hortkami na nowych rabatach, dla których planu jeszcze nie mam.
Anabell 22:02, 17 lis 2016

Mirko - jaki przyszedł Ci żywopłot do sadzenia nie doczytałam.
dobra wiadomość rozchodnik Stardust tylko 30 cm.

Poszłam dziś zobaczyć irgę płożącą, ma nasiona i postaram się wysiać będą experymenty.
Mirka 23:27, 17 lis 2016

Anabell napisał(a)
Mirko - jaki przyszedł Ci żywopłot do sadzenia nie doczytałam.
dobra wiadomość rozchodnik Stardust tylko 30 cm.

Poszłam dziś zobaczyć irgę płożącą, ma nasiona i postaram się wysiać będą experymenty.
Haniu kiedyś mi dałaś namiar na szkółkę i u nich kupiłam sadzonki Antypki (wiśnia wonna)to taki zwykły liściasty żywopłot. Mam do obsadzenia 100m.działki na jednym boku.
Haniu ja też mam nasionka irgi i też poeksperymentuje☺
Milka 16:49, 24 lis 2016

Pozdrowienia zostawiam, chyba kończy nam się jesienna aura
U mnie berberys sam się wysiewa drań i trudno go usunąć
ag_zie 13:47, 25 lis 2016

Zaglądam i sadzonek nowych szukam ale będzie żywopłot
Mirka 10:50, 30 lis 2016

Milka napisał(a)
Pozdrowienia zostawiam, chyba kończy nam się jesienna aura
U mnie berberys sam się wysiewa drań i trudno go usunąć
Irenko berberysa musiała byś przed nawiązaniem nasion przycinać wtedy by ci się nie wysiewał.Wiem że to trudne ogarnąć czasowo