Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

Zana 20:23, 26 lut 2017

Mireczko podziwiam Twoje wysiewy i cieszę się, że tak pięknie wszystko Ci rośnie. To ogromna satysfakcja mieć własne roślinki od nasionka
Mirka 20:43, 26 lut 2017

Zana napisał(a)
Mireczko podziwiam Twoje wysiewy i cieszę się, że tak pięknie wszystko Ci rośnie. To ogromna satysfakcja mieć własne roślinki od nasionka
Anula dziękuję za miłe słowa. ☺
Zana 20:45, 26 lut 2017

Dzięki za kwiatucha. Ja niestety nic nie wysiewam, bo mam tylko cieniste parapety, tym bardziej podziwiam tę twórczość u innych.
Mirka 20:54, 26 lut 2017

Zana napisał(a)
Dzięki za kwiatucha. Ja niestety nic nie wysiewam, bo mam tylko cieniste parapety, tym bardziej podziwiam tę twórczość u innych.
Na moich parapetach słonko do 15 i roślinom wystarczą.Jak nie wysiewasz to tak rozmnażać możesz ☺Oczywiście dla satysfakcji i pochwalenia się zwiedzającym ogród ☺
Rozmnażanie derenia z sadzonki zielnej☺

W jeden sezon mamy takie roślinki ☺Spróbuj ☺
patrycja 21:27, 26 lut 2017

Mirka napisał(a)
Na moich parapetach słonko do 15 i roślinom wystarczą.Jak nie wysiewasz to tak rozmnażać możesz ☺Oczywiście dla satysfakcji i pochwalenia się zwiedzającym ogród ☺
Rozmnażanie derenia z sadzonki zielnej☺

W jeden sezon mamy takie roślinki ☺Spróbuj ☺
Moja mama robi tak samo , jeśli złamie się jakaś gałązka to buch... zaraz do doniczki i jej powiedzonko " może się przyjmie". to jej ulubiony sposób
anka_ 21:28, 26 lut 2017

Mirko u ciebie to w stylu jak się mówi- "kij od szczotki wsadzi i urośnie". Zawstydzasz normalnie. Ale z dereniami z sadzonek zielnych i ja spróbuję w tym roku. Robiła ze zdrewniałym tylko.

Mirko pamiętasz może po ilu dniach wzeszło ci cleome?
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Mirka 21:36, 26 lut 2017

anka_ napisał(a)
Mirko u ciebie to w stylu jak się mówi- "kij od szczotki wsadzi i urośnie". Zawstydzasz normalnie. Ale z dereniami z sadzonek zielnych i ja spróbuję w tym roku. Robiła ze zdrewniałym tylko.

Mirko pamiętasz może po ilu dniach wzeszło ci cleome?
Aniu maja mama tak miała co wsadzila rosło.Chyba w genach na mnie przeszło na siostrę juź nie.

Aniu Cleome w ciągu 4 dni wzeszły najszybciej z tego co siałam. Nasion nie przysypywałam ziemią.
anka_ 21:46, 26 lut 2017

O kurczę, a ja przysypałam. One muszą mieć jasno? Czy jest jeszcze szansa? Dobrze, że nie wysiałam całości.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
_Martini_ 21:50, 26 lut 2017

Mirko, podziwiam Twoje wysiewy i zazdroszczę bardzo. Też bym chciała móc wysiewać, ale nie mam warunków, nie mam słonecznych parapetów. Dziś bym inaczej chałupę zaplanowała ☺ W zeszłym roku spróbowałm z werbeną i lobelią, wzeszły i padły. Kibicuję Twoim siewkom.
natka098 21:52, 26 lut 2017

Ja też tak co zobaczę, że leży to wsadzam, zazwyczaj przyjmuje się. Za to sianie to nie moja bajka, nic mi z tego nie wychodzi.