Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

Alija 19:44, 21 sie 2022

Mirka napisał(a)

Dzięki❤️

Cudności, ale masz piękne hortki i te wspaniałe gaury, podziwiam.
Mirka 20:12, 21 sie 2022

Alija napisał(a)

Cudności, ale masz piękne hortki i te wspaniałe gaury, podziwiam.

Dziękuje Alicja
To moje ulubione rośliny
Polarek dla ciebie
Judith 20:18, 21 sie 2022

Kolejny raz gaura przypomina mi o swoim istnieniu . Już Orawie była w tym sezonie, ale w przyszłym to już koniecznie. Może sie wreszcie odważę na takie zestawienia jak u Ciebie .
Mirka 20:35, 21 sie 2022

Judith napisał(a)
Kolejny raz gaura przypomina mi o swoim istnieniu . Już Orawie była w tym sezonie, ale w przyszłym to już koniecznie. Może sie wreszcie odważę na takie zestawienia jak u Ciebie .

Przypomnę ci na wiosnę o niej
Mnie też to zestawienie się podoba.Nie trzeba mieć strasznie wyszukanych roślin aby było fajnie.

LIDKA 20:37, 21 sie 2022

Mirka rabatka hortkowa jest prześliczna.

Dostane nasiona orlaji. Ponoć mam je TERAZ wysoiać do rozsad a jesienią do gruntu. Czy będzie ok.
Pytam bo sie nie znam.
Mirka 20:42, 21 sie 2022

LIDKA napisał(a)
Mirka rabatka hortkowa jest prześliczna.

Dostane nasiona orlaji. Ponoć mam je TERAZ wysoiać do rozsad a jesienią do gruntu. Czy będzie ok.
Pytam bo sie nie znam.

Lidziu nasiona możesz teraz wysiać potem siewki na jesieni przepikować albo wiosną prosto w grunt
LIDKA 20:59, 21 sie 2022

Mirka napisał(a)

Lidziu nasiona możesz teraz wysiać potem siewki na jesieni przepikować albo wiosną prosto w grunt

Nie chce ich zmarnować. Orlaja mi się podoba bardzo.
Czy jak teraz wysieję i jesienią dam do gruntu to czy zimę przetrzyma. Nie mam doświadczenia z wysiewami.
Moje jeżówki stoja w miejscu od maja. Dalam do gruntu ale nie wiem czy coś z nich bedzie.
Mirka 23:10, 21 sie 2022

LIDKA napisał(a)

Nie chce ich zmarnować. Orlaja mi się podoba bardzo.
Czy jak teraz wysieję i jesienią dam do gruntu to czy zimę przetrzyma. Nie mam doświadczenia z wysiewami.
Moje jeżówki stoja w miejscu od maja. Dalam do gruntu ale nie wiem czy coś z nich bedzie.
Siewki powinny przetrwać zimę.Ja bym na wszelki wypadek zostawiła troszkę nasion i wiosną dała do gruntu.
Moje Jeżówki w doniczkach nadal czekają na posadzenie.
zawitka 06:37, 22 sie 2022

Ale piękna gaura zaczynam przygodę z gaurą boję się jak przetrzyma zimę jedną przetrzymała. Mam 2 jedna ładnie się rozrosła druga nie bardzo ale kwitnie.

Ja też zostawiam żelzne rośliny a w to miejsce sadzę nowe bo jak nie chcą rosnąć to szkoda zachodu.

Mirka 12:03, 22 sie 2022

zawitka napisał(a)
Ale piękna gaura zaczynam przygodę z gaurą boję się jak przetrzyma zimę jedną przetrzymała. Mam 2 jedna ładnie się rozrosła druga nie bardzo ale kwitnie.

Ja też zostawiam żelzne rośliny a w to miejsce sadzę nowe bo jak nie chcą rosnąć to szkoda zachodu.

Halinko i bardzo dobrze bo ona bezproblemowa jest
U mnie rośnie w pełnym słonku prawie przez cały dzień.
Na zimę jak się boisz że nie przetrwa to przytnij na 20 cm. obsyp liśćmi i okryj stroiszem.
Ja tak swoją okryłam i jest Ok.
W tych czasach jak jest mało wody to rośliny trzeba sadzić takie które dadzą sobie radę bez podlewania.
Np. trawy dadzą radę najwyżej będą niższe rozchodniki ,Gaura ,Kocimiętka i wiele wiele innych .

Tu zestaw radzący sobie bez podlewania tylko to co z nie a ma.