Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » I ja podzielę się z Wami moim ogrodem...

I ja podzielę się z Wami moim ogrodem...

Bukla 19:11, 28 maj 2013

Wkrótce to na pewno nie
Niedawno skończyli nam kłaść nawierzchnię z kostki wokół domu i podnieśli nam sporo teren. Brakuje nam dużo ziemi. Jeszcze nie zgłębiłam tematu jak kupić dobrą ziemię Poza tym to dość duży koszt - liczymy ok. 4 tys. ale na razie są ważniejsze wydatki.

Projektantka podała mi przedział cenowy po omówieniu zakresu projektu (czyli bez projektu nawierzchni oraz bez projektu instalacji elektrycznej bo już jest oraz bez projektu nawodnienia).

Slawko 19:31, 28 maj 2013

Może wkrótce nie ale za jakiś czas
Dobra ziemia to w ogrodzie tak naprawdę podstawa, więc lepiej nie żałować pieniędzy... ale wiadomo, że też jest pewien umiar, żeby znów nie przepłacić Wydaje mi się, że stosunkowo dużo sobie zażyczyła, no chyba, że projekt będzie naprawdę wart takich pieniędzy ale jak to zweryfikować bez ryzyka
Magda70 19:56, 28 maj 2013

Nacieszyłam wzrok jak zwykle
gusiarz 22:51, 03 cze 2013

Sławko - wpadam z rewizytą i mnie zatkało!! Ależ bujnie, ależ soczyście, ależ kolorowo!!! PRZEPIĘKNIE!!!
grembosia 23:04, 03 cze 2013

Energetycznie się zrobiło i bajecznie...
Slawko 08:43, 04 cze 2013

Dziękuję gusiarz i grembosia

Ja skończę jeść śniadanie, wysmaruję się olejkiem i lecę na ogródek opalać się hahaha... to niestety żart Ta pogoda już mnie dosłownie DOBIJA! Jedyny plus tej pogody to, to że mogę spokojnie rysować zamówienia... ale jest jedno 'ale' - NIE CHCE MI SIĘ A teraz uciekam, bo muszę jechać na pośrednictwo pracy, przeanalizować propozycję stażu Pozdrawiam
Przetacznik 15:34, 04 cze 2013

Jaki to śliczny pomysł te Ogrody Daisy an rynku. Ja bym chciała wziąć udział w takiej konkurencji - jakby wydzielono po kawałku terenu, dano rośliny, materiały i pozowolono zaaranżować różnym ludziom takie małe ekspozycje.... ale byłoby fajnie...
Piszesz, że Twój ogród jest w modernizacji... jestem bardzo ciekawa. Z dyskusji pod artykułem dowiedziałam się o ogrodach takich jak Stuarta-Smitha. Są bardzo intrygujące, zgadzam się z Twoim zdaniem. Jestem też ciekawa Twoich projetów i realizacji, może planujesz jakąś własną stronę... warto chyba dokumentować i tworzyć własną markę. Co to za staż o którym wspominasz?
Ja często zastanawiam się, pracuję w dość wąskiej specjalistycznej dziedzinie i jestem z tego dumna bo sama to osiągnęłam, ale nie jest to moja pasja, nie wykorzystuję tam swoich możliwości a trochę szkoda. Dlatego podoba mi się jak wyobrażam sobie że świadomie myślisz i planujesz swoje działania w określonym kierunku, bo chyba jest to współgrające z Twoimi fascynacjami?
Pozdrawiam
Slawko 22:30, 04 cze 2013

Ślicznie było... szkoda tylko, że dwa dni to trwało... mogli zostawić te wystawy chociaż na miesiąc ale lepsze to niż nic Dokładnie zawsze miałem takie same fantazje... żeby zorganizowano konkurs dla amatorów na aranżację jakiegoś kawałku powierzchni...
W dosłownie drobnej modernizacji Nie będę tworzył w obecnym ogrodzie czegoś wyjątkowego ponieważ szkoda mi środków materialnych (których i tak zbytnio nie posiadam) oraz od zawsze planowałem swój dom z ogrodem i tam chcę stworzyć dzieło, prawdziwe W obecnym ogrodzie muszę również liczyć się ze zdaniem siostry, ponieważ mieszka piętro wyżej... i połowa działki należy również do niej. Staram się tylko w tej sytuacji i możliwych materiałów tworzyć coś w miarę estetycznego. Jedno jest pewne mój ogród w 90% nie odzwierciedla mojego stylu i wymarzonego ogrodu.
Co do moich projektów, to oczywiście planuję stronę ale na razie się nigdzie nie ogłaszam, ponieważ w przyszłym roku dopiero zamierzam otworzyć własną działalność. Regulamin również nie pozwala na reklamowanie swoich usług
Staż... jutro się dopiero okaże czy dojdzie on do skutku, ponieważ mam rozmowę kwalifikacyjną. Stanowisko pracownik biurowy - sprzedawca w firmie zajmującej się parkietami. Ha... do arch. kraj. to ma daleko ale coś trzeba robić do czasu studiów. Mimo tego będę szukał coś w moim zawodzie i ewentualnie zrezygnuje z tego jeśli się załapię.
Moim największym celem w życiu jest praca która przede wszystkim będzie mi dawała radość, będę z chęcią każdego ranka do niej chodził, która jest dla mnie pasją. I dlatego dążę do następnych, wyznaczonych sobie celów jak studia i własna działalność. Pozdrawiam
P.S. Chyba wszystko co chciałem napisałem Jeszcze 6 postów i będzie pierwszy tysiączek jeśli chodzi o posty Bo gdzie mi tam jeszcze do tysiąca stron... ho ho ho...

Kolejny projektant przez wielkie P http://sarahpricelandscapes.com/?page_id=202
...ogromna konkurencja dla Toma w moim rankingu Ta dziewczyna ma tylko 28 lat! Wielki podziw...
Slawko 12:59, 05 cze 2013

Słoneczko? Gdzie jesteś?
W ogrodzie mokro, smutno... biedne te kwiaty

Moje wysiane końcem kwietnia naparstnice... muszę je w końcu porozsadzać Na opakowaniu pisało, że z tych nasion będzie około 25 sztuk a ja wysiałem połowę opakowania i tego jest chyba z 50

A tu niespodzianka... zawsze miałem u jasnoty kwiaty fioletowe a tu białe Bardziej nawet mi się podobają

...i w kropelkach...

Slawko 13:05, 05 cze 2013

...i moja pierwsza biała piwonia;D