Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » I ja podzielę się z Wami moim ogrodem...

I ja podzielę się z Wami moim ogrodem...

Przetacznik 22:55, 10 cze 2013

Może warto pisać wcale nie za wylewnie. Żeby nie była to encyklopedia, tylko bardziej swobodna inspiracja?
Co do aparatu, moja lustrzanka okazała się tańsza od kompaktu jaki miałam...a rzeczywiście jak mówisz więcej można pokazać.
Slawko 23:24, 10 cze 2013

Z pisaniem, to ja zawsze miałem jakiś problem ale tak jak mówisz, też właśnie pomyślałem sobie, żeby bardziej podchodzić do tego z większą pasją, po prostu pisać od siebie. W innym wypadku, powstawałyby kolejne nic nie wnoszące opisy. Ale sobie myślę, że jak na pierwszy raz tragedii nie ma Pozdrawiam i dzięki za naprowadzenie
malkul 20:28, 11 cze 2013

Slawko-siedze na twoim blogu. Jesteś okropny, wirus, i zjadacz czasu.Paskuda! Nocka nie moja!
Slawko 20:39, 11 cze 2013

Haaa... tak czytam i normalnie aż się przeraziłem ale jak doczytałem do końca, to aż mi ulżyło A tam w sumie nie ma tam tylu materiału by nocki zrywać na czytanie, oglądanie Będę się starał pisać co tydzień, więc będę alarmował Miło, że się podoba Pozdrawiam

P.S. U mnie cały dzień pada... w sąsiednich miejscowość pozalewane działki, domy... u mnie na szczęście brak. Jedynie oczko już przebrało ale wszystko ziemia wpija... oby się jej tylko nie odbiło Głoszą od jutra znaczną poprawę... trzymam za słowo synoptyków
Slawko 20:29, 12 cze 2013

Dzisiaj już pogoda zdecydowanie na plus, więc korzystając z okazji, wybrałem się na małe zakupy do Kapiasów. Zakupiłem sobie 3 sztuki szałwii omszonej Zresztą zobaczcie sami Jak jutro będzie słoneczko, a podobno ma być, to porobię zdjęcia z dalszej perspektywy Wrócę później, bo muszę co nieco w domku porobić

P.S. Haa... teraz zauważyłem, że idealnie mój avatarek komponuje się z powyższymi zdjęciami
AgnieszkaW 21:14, 12 cze 2013

Śliczna szałwia w połączeniu z tymi trawami. Pozdrawiam
Slawko 23:38, 12 cze 2013

Nie od dziś wiadomo, że z Ogrodowiska korzysta mnóstwo ludzi z całej Polski i nie tylko, więc pomyślałem sobie, że akurat ktoś będzie wstanie pomóc w tej sprawie http://www.wiadomosci.pless.pl/30671-zaginela-28-latka-z-laki
Proszę, wysyłajcie to swoim najbliższym, znajomym, w szczególności osoby z województwa Śląskiego. Dziekuję

P.S. Niestety poszukiwania zakończyły się tragicznie
magnolia 11:22, 13 cze 2013

chciałam Ci napisać po Twoich postach co myślę.

Ja zaczynałam podobnie- u moich rodziców w ogrodzie.
Moje siostry zmykały z ogrodu pomagać mamie w kuchni, ja uciekałam do ogrodu.
Potem mama zabrała mnie kilka razy do szkółek ( pogadałam z zapaleńcami- szkółkarzami) i złapałam bakcyla.
Myślę ,że bez ogrodu w którym mogłam obserwować i uczyć się, moje studia( architektura krajobrazu) byłyby znacznie trudniejsze, bardziej nudne i w dużej mierze poszłyby w zapomnienie. Tak stało się z dużą częścią moich kolegów z roku. Po studiach ogród jako pole doświadczalne tez bardzo się przydał i nadal przydaje ( teraz już mój własny). Bez tej przestrzeni rozwijamy się znacznie gorzej.

Traktuj swój ogród jako obszar eksperymantów- własnych połączeń, obserwacji, analiz praktycznych i odkryć estetycznych.To miejsce gdzie się określisz i ukształtujesz własny styl.

Tak się pomądrzyłam....
Powodzenia

Oudolf i Tom Stuart Smith to też moi ulubieni....
Slawko 20:17, 13 cze 2013

Takie właśnie spostrzeżenia i wskazówki drugiej osoby są nam najbardziej potrzebne więc bardzo dziękuję i muszę Tobie powiedzieć, że dokładnie jest jak napisałaś. W technikum miałem podobnie... żadna osoba prócz mnie, nie zajmowała się praktycznie swoim ogrodem. Ja gdy tylko kończyłem lekcje do wieczora w nim przesiadywałem i tak mam do dnia dzisiejszego. Dużo się już z tej "praktycznej lekcji" nauczyłem... jakie roślin rosną wolno, które są ekspansywne, jak się ze sobą komponują i tak dalej mógłbym wymieniać...
Nie będę się starał stworzyć z niego mojego wymarzonego ogrodu, bo skoro planuję swój własny, to pytanie po co? Kształtuje go z tego co, że tak powiem podwinie się pod rękę
I jeszcze dodam tylko, że gdyby nie to, że spędzałem tyle czasu w moim ogrodzie, sadziłem, przesadzałem, pielęgnowałem....po prostu interesowałem się tym, to wiedza i umiejętności, które powinienem wynieść teoretycznie tylko ze szkoły, byłyby znacznie uboższe. Pozdrawiam
Slawko 20:27, 13 cze 2013

Dzisiejszy dzień znów w ogrodzie... a tutaj proszę, dowody tego czynu
A tak naprawdę to koło południa byłem u teściów mojego brata po cegły z rozbiórki stodoły, którymi chcę wyłożyć podłoże w przyszłej altanie... dzisiaj też przywieźli już nam drzewo właśnie na altanę Już się doczekać nie mogę... poluję na hamak, który chcę w niej zamontować A teraz zdjęcia z poranku i po południa

Miała być dziewanna o żółtych kwiatach ale nie było więc zakupiłem tą ale też ładna...

Uwielbiam te połączenie ostnic z szałwiami i kosaćcami