Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » I ja podzielę się z Wami moim ogrodem...

I ja podzielę się z Wami moim ogrodem...

gusiarz 22:51, 06 cze 2013

Oooo, Sławko i wiele mi się rozjaśniło po ostatnich postach na temat Twojego ogrodu . Jakoś niespójnie wyglądał ogród, którym się zajmujesz z Twoim stylem i poradami... Teraz już wszystko jasne .
Co do naparstnic -zakochałam się w nich. Niby wiejskie, staromodne, a mają taką siłę!! Są obłędne. Szkoda tylko, że nasiona to mieszanki kolorów, nigdzie nie mogę dostać np. tylko białych lub lawendowych. Powodzenia w uprawie
Magda70 22:55, 06 cze 2013

Slawko napisał(a)
Dokładnie... staram się z czegoś ukształtowanego już, wydobyć jak najwięcej. Ten ogród pozwala mi również nabywać doświadczenie... wiem już w praktyce mniej więcej, które gatunki są ekspansywne, które nie... jak sobie radzą w naszym klimacie, jak się ze sobą komponują itd.
To prawda, dom również będzie nieszablonowy. Lepiej będzie jak zobrazuję http://www.bryla.pl/bryla/1,85301,5760184,Dom_dla_fotografa_od_Moomoo.html coś w tym stylu ale troszkę za małe na moje wymagania. Świetna jest ta zasłona Nie dziękuję i pozdrawiam

A ja zmykam do rysowania portretu... dla przyszłej młodej pary jako prezent od zamawiającej Więc muszę dać z siebie 100% Zmykam.

Podoba się mnie ten domek... ach gdybym mogła cofnąć czas...
I awatarek nowy...
Slawko 23:04, 06 cze 2013

gusiarz napisał(a)
Oooo, Sławko i wiele mi się rozjaśniło po ostatnich postach na temat Twojego ogrodu . Jakoś niespójnie wyglądał ogród, którym się zajmujesz z Twoim stylem i poradami... Teraz już wszystko jasne .
Co do naparstnic -zakochałam się w nich. Niby wiejskie, staromodne, a mają taką siłę!! Są obłędne. Szkoda tylko, że nasiona to mieszanki kolorów, nigdzie nie mogę dostać np. tylko białych lub lawendowych. Powodzenia w uprawie

He... sam się zawsze zastanawiałem i myślałem: "Tu piszesz jaki to nie masz gust, jakie to ogrody Cię inspirują a tu zupełnie inny ogród" Ale tak to już jest... z drugiej znów strony, to moim ogrodem zacząłem się zajmować w wieku 16 lat, gdy szukałem jeszcze przepisu na swoje życie zawodowe... miałem tyle pomysłów... dopiero w wieku 19 lat uświadomiłem sobie, że jednak będzie to arch. krajobrazu, bo to kocham, po prostu Więc gdyby teraz miałbym możliwość tworzenia mojego ogrodu, to wyglądałby inaczej... ale nie ma co gdybać Trzeba zacząć realizować marzenia
Naparstnice mają w sobie coś takiego, że praktycznie do każdego ogrodu się wpisują Najbardziej lubię właśnie białe i łososiowe Pozdrawiam

Slawko 00:44, 07 cze 2013

Powiem Wam, że pracuję obecnie nad czymś, co myślę że Was zaciekawi. Bynajmniej mam taką nadzieję Wszystkiego dowiecie się w swoim czasie ale na przedsmak tego, proszę... To every garden can be a reflection of nature... Pozdrawiam Wszystkich odwiedzających i zmykam do łóżka, bo jutro czeka mnie dużo pracy

P.S. Z moim angielskim jest kiepskawo, więc w razie czego proszę wybaczyć
gusiarz 08:33, 07 cze 2013

Avatarek z szałwiami - się mi podoba Trzymam kciuki za pomysły. Ciesz się Sławko, że już wiesz co chcesz robić w życiu... To bardzo ważne
Slawko 11:36, 07 cze 2013

Powiem Ci Aguś, że te avatarki mamy teraz bardzo podobne Też się cieszę, że ma już konkretne plany na przyszłość ale teraz czeka mnie najtrudniejsza rzecz... czyli ich realizacja Pozdrawiam i zmykam
Slawko 18:09, 07 cze 2013

Hura Dzisiaj pojawiło się słoneczko i jest parno... jak nie leje, to znów duchota ale wole sto razy upał
Mam pewien zamiar, otóż zainspirowany topiarami z Chelsea, pomyślałem sobie, że może z mojego świerka uda się zrobić taką prostokątną bryłę...

...jak myślicie, będzie się nadawał? Wiem, że nie uzyskam takiego efektu jak z cisa czy bukszpana.Może jakieś wskazówki?

A teraz trochę zdjęć... bo w końcu wyszło słońce W ogrodzie zrobiło się teraz biało-niebiesko

Slawko 18:12, 07 cze 2013

Slawko 18:14, 07 cze 2013

Po koszeniu... stokrotki poszły w zapomnienie:/

AgnieszkaW 19:03, 07 cze 2013

Kwietne kolory piękne, takie lubię. Życzę powodzenia w realizacji planów. Pozdrawiam