Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 16:20, 21 cze 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Irenko, litości, znów będziemy reorganizować swoje ogrody, skoro pokazałaś tyle inspiracji (wiem, wiem, Danusia pisała, że ma kilka tysięcy zdjęć - to dopiero inspiracje!). A tak na serio, to chyba zostańmy przy swoich ogrodach i tylko je troszkę możemy upiększać, tak ze smakiem i w normie - prawda? Łatwo mi się mówi "troszkę upiększać" bo nie byłam i nie widziałam "na żywo", hi, hi. Pozdrawiam

Ps
Ogród dał radę podczas Waszej nieobecnośći?

Agnieszko, dopiero zaczynam pokazywać u mnie też z 10 tysięcy zdjęć
ale wybieram po kilka z ogrodu..
myślę, że nie o przebudowę i rewolucję chodzi, a o korektę, tu coś dosadzić a gdzie indziej przesadzić, cięcie i dobór roślin, ja już wiem, co chcę ten pokaz na żywo bardzo mi pomógł w nowym spojrzeniu na mój ogród, jest fajny, jeszcze tylko ciut pozmieniam i potem będę leżeć na leżaczku...no chyba z komarami wszędzie
ogród ma się dobrze, jedynie w donicach kwiaty smętne, bo z powodu komarów syn się tam nie zapuszczał, aby podlewać

Milka 16:23, 21 cze 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Irenko, co to za zjawiskowa fioletowa róża u ciebie w ogrodzie? Firletkę kwiecistą masz śliczną i dużo, ale...ja mam chyba więcej, hi, hi.

tej firletki mam mnóstwo w całym ogrodzie, pokazałam tylko ciut przy paproci, ale cały ogród w niej tonie, osobiście uwielbiam ją
a ta róża to Rhapsody Blue, mam 2 krzaki, jest u mnie 2 sezon, polecam ją długo i obficie kwitnie
Bogdzia 16:23, 21 cze 2013

Kupiłam kalinę japońska i nie mam gdzie wsadzic. Piekna jest ta na zdjęciu ale trochę miejsca jej trzeba a u mnie nie ma więc kisi sie w doniczce i czeka na mój przebłysk intelektu , ale przebłysku nie widac.
Milka 16:33, 21 cze 2013

To Bożenko szybko coś wymyślaj, to piękna roślina, ale oglądając ją w różnych ogrodach, wiem, że potrzebuje dużo miejsca, rośnie mocno w szerz
a przebłysk przyjdzie, tego jestem pewna
sfociłam tam ptaszki, one tam prawie jak oswojone, miałabyś tam raj, bo pełno ciekawych ptaków, sporo drapieżników i innych takich śmiesznych
a rano jak ruszyliśmy na lotnisko, na trawie całe stada zajęcy wcinały trawę przed hotelem, a obok nich wielkie, dzikie gołębie
do zobaczenia jutro
16:41, 21 cze 2013
wiedzę ze dziś na dwa wątki operujesz

ale musze powiedzieć, że twój ogród jest bardzo podobny do tych angielskich ....a jak jeszcze wprowadzisz drobne zachciewajki angielskie ... ...hmmm co to bedzie za raj
danuta_szwajcer 17:22, 21 cze 2013

No cudnie Irenko A w kalinie japonskiej sie zakochałam juz wczesniej i szukam jej ale u mnie nigdzie w szkolkach jej nie ma.Tez lubisz Irenko jak widze roze krzaczaste, pieknie u Ciebie kwitna i te jasminy
eliza3 17:49, 21 cze 2013

Irenko, ogrody angielskie piękne i nikt w to nie wątpi, ale Twój wcale nie gorszy, a przede wszystkim polski
Masz piękny ogród,ogromne krzewy dodają klimatu... firletka cudowna, ale tylko w dużej ilości, a róże i w dużej i małej i pojedynczo.. zawsze piękne.
Kondzio 17:51, 21 cze 2013

słuchaj dziewczyn ogród masz naprawdę Boski
Milka 17:54, 21 cze 2013

eee_taam napisał(a)
wiedzę ze dziś na dwa wątki operujesz

ale musze powiedzieć, że twój ogród jest bardzo podobny do tych angielskich ....a jak jeszcze wprowadzisz drobne zachciewajki angielskie ... ...hmmm co to bedzie za raj

staram się Justynko ale jeszcze dziś za dużo nie wrzucę, jutro wyprawa
cieszę się, że uważasz iz mój ma coś z angielskiego, czuję podobnie
w czyn idą chciejstwa, oto inspiracja dla mnie, M. uważnie sie przyglądał i mi zrobi to jak należy, na razie jest skrzynia, od lipca ruszy na wszystkich frontach, bo czerwiec jest wyjazdowy
oto ona, biedna póki co, ale będzie inaczej

to inspiracja, tylko pomyślę nad roślinami, w końcu tu po murze nie będą skakać psy

Milka 17:59, 21 cze 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
No cudnie Irenko A w kalinie japonskiej sie zakochałam juz wczesniej i szukam jej ale u mnie nigdzie w szkolkach jej nie ma.Tez lubisz Irenko jak widze roze krzaczaste, pieknie u Ciebie kwitna i te jasminy

i nie dziwię się wcale chociaz zapach aż tak mnie nie urzekł
mam róże krzaczaste, angielskie, parkowe, pnące, różne, ważne że kwitną i pachną
teraz nałozyło się kwitnienie róż, jaśminów i firletki i piwonii, jest bajkowo
a to stara róża, padła w bluszczu i znowu odbiła i cieszy