Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 10:18, 27 lip 2013

TheMagda napisał(a)
Irenko ja mam przymusową bylinówkę wzdłuż drenów oczyszczalni, jakieś 14 m. Będę podglądać i czerpać inspirację od Cię

Madziu, sporo podpowiedzi znajdziesz z ostatniej wyprawy w Anglii, wyjazd czerwcowy, a ja nadal będę foty wrzucać, liczę na to, że wam też na coś się to przyda, jak nie teraz, to przez zimę czas na planowanie i na drugi rok realizacja
14 m, będzie szałowo, ważne aby dobrze dobrać rośliny, nie napracować się i żeby nieustannie było ładnie
Milka 10:20, 27 lip 2013

malkul napisał(a)
Irenko no to zmiany się u Ciebie szykują.zmiany są dobre zatem będę miała Cię na oku

nie spałam w nocy, myślałam nad zmianami...i najgorsze, ze nic nie wymyśliłam
na razie ta z rh pod murem, już tam wszystko przygotowane, dziś rano M. przywiózł ziemię, a we wtorek dojadą rośliny
i znowu mamy problem, jak sadzić, bo jest 5 gatunków i każdego po 5 sztuk, czy naprzemiennie czy po kolei po 5 kolorami?
a ja będę podglądać twoje plany, inspiracje widziałam cudne u ciebie
Milka 10:22, 27 lip 2013

Bogdzia napisał(a)
Irenko zaległości nadrobiłam. Z pracami poczekaj na niższa temperaturę bo roślinki takiej wysokiej to nie lubią.Boję sie napisac ale jeden patyczek ponownie wypuścił malutkie listeczki , może coś z tego jeszcze będzie.

Wiem Bożenko, zresztą u mnie tak sucho, że nie kosimy trawy, cała żółta, zwłaszcza tam, gdzie korzenie drzew sięgają; no i ziemia do kopania ciężka, jak skała...zobaczę, co i gdzie się uda zrobić..
jej, tfu, tfu, oby nie zapeszyć, niech rośnie
Milka 10:24, 27 lip 2013

Agnieszka_B napisał(a)

Skad ja to znam tez mam jakis szalony czas a w dodatku ten upał. Bede czakac cierpliwie na te zmiany u ciebie i na zdjęcia

Agnieszko, tak na spokojnie mus robić, bo tak naprawdę, ja już nie chciałabym znowu zmieniać, ale czy się uda?
pozdrawiam
Milka 10:26, 27 lip 2013

weronika77 napisał(a)
Irenko, nie szalej ze zmianami, odpoczywaj bo nadchodzą upały. A ogród się zmienia sam, choćbyśmy nic nie robiły.

Weroniko masz rację jak wystrzelą magnolie parasolowate, paulownia, derenie i cedry, to już nie będzie tak samo, ale porządek mus zrobić, gorzej, że chyba przez upały nie mam inwencji twórczej
u nas upały non stop, miesiąc bez deszczu, bo tych kropli dziś nie liczę
Milka 10:28, 27 lip 2013

Urszulla napisał(a)
rabata pod murem zachwyca
mam jakąś słabość do irysów, piękne.

Ula, będę latać z irysami, nie wiem, gdzie je dać, bo muszę eksmisję zrobić, bo psiury łamią, żal, ale gdzie...ot i zagwozdka...dlatego podpatruję ogrody angielskie, może coś wymyślę
podobało mi się połączenie irysów i piwonii, do tego gdzie nie gdzie róże
Milka 10:29, 27 lip 2013

Mariusz napisał(a)

Pięknie, Acoma, Brusseles, Alpenview, Falujące Jezioro i ciemny 'Dusky Challenger', wszystkie się do Twoich planów nadają.
Miłego dnia życzę .

Mariusz bardzo dziękuję
teraz pytanie, czy ja tak potrafię, jak oni pod tym murem, okaże się niebawem
miłego odpoczynku
Agnieszka_B 10:56, 27 lip 2013

irena_milek napisał(a)

Agnieszko, tak na spokojnie mus robić, bo tak naprawdę, ja już nie chciałabym znowu zmieniać, ale czy się uda?
u ciebie jest tak pięknie, sensownie dobrane, ze nie widzę potrzeby zmian, chyba, że chcesz mieć ogród mniej pracochłonny

Oj chyba za duzo juz nas Agnieszek chyba sobie mnie Irenko pomylilas z inną Agnieszką - domniemuje ze z Jurajską - u mnie nic nie jest sensownie dobrane , duzo do zmiany , no i dopiero swoj watek bede zakladac, obiecalam sobie ze zrobie to w ten weekend
Milka 11:11, 27 lip 2013

Dokładnie was pomyliłam, ale już poprawiłam koniecznie zakładaj wątek, bo już mnie mocno zaintrygowałaś...jak nic sensownie, to tak, jak u mnie witaj w moim klubie
jotka 11:15, 27 lip 2013

Irenko, zawilce dla Ciebie ciągle w doniczkach, podlewane, czekają na okazję.
Może jeśli na spotkanie zawita do mnie Marzenka, to przekażę przez Nią (jeśli się zgodzi )