Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

ewa004 11:38, 06 sie 2013

Irenko Ty masz nie zdążyć przed zimą ????? TY !!!!!!

A do robactwa to masz rzeczywiście jakiegoś pecha ,ale co się dziwić wszyscy Cie lubią to i robaki też

Zmiany w ogrodzie szykują się superaśne ,ale będzie bosko już to widzę
Mirka 11:41, 06 sie 2013

irena_milek napisał(a)

to coś w jednym miejscu jest...a może jakiś mutant!!
Oby nie,może trzeba coś z długim rękawem zakładać jak tam coś robisz
Debra 11:43, 06 sie 2013

irena_milek napisał(a)

no kancik Zygi poprawił, włąsnie sznurek sobie rozciągnął
ja tak jechałam a dalej widać, kto poprawił...tu poszerzane o dosadzone kostrzewy

Irenko, nie wierzę, to chyba przez to ugryzienie
Po poprawkach przeslicznie, ta kostrzewa jest o wiele mniej klopotliwa niz futro
Ładnie.

Edit:

Kompozycje w donicach cudneee.......!!!!!
Widać talent, mnie to nigdy nie wychodzi.
Milka 11:48, 06 sie 2013

Beatko, to jak zrobi się chłodniej, wyślę, teraz za gorąco, rośliny się zaparzą; przytnę ją i zakwitnie ci na nowo, ale ona dużo wyższa, więc pomyśl i potem też nieciekawa, plus taki, ze kwitnie do końca jesieni
z ręką lepiej

Agnieszko, lepiej, ale ogólnie złe samopoczucie, jakby mnie czymś nafaszerowano, ból w stawach i mięśniach, no jad się panoszy!
tez myślę, że mamy wiele wspólnego, bo sporo podobnych rozwiązań ogrodowych nam się podoba

Gosiu, pomaga ale coś mi się zdaje, ze przez upały te cholery jakieś bardziej agresywne!

Marlenko, lepiej, ale też nauczona ostatnim razem, na drugi dzień od razu do lekarza biegłam, nie czekałam i dobrze

Krysiu, i pryskam i smaruję, ale nie wiem, kiedy mnie ukąsiło...ale i tak komarów mnóstwo, obok nikt nie mieszka, chaszcze na metr, więc legną się!

Jolu, no w tym roku bidula ze mnie, ale ponoć jak źle, to potem tylko dobrze

Bociusiu, i chyba trafiłaś w 10! za dnia luknęłam i w tym miejscu on sobie żyje, wykurzymy go!
z robotą mus, bo inaczej zima mnie zastanie! ale zimą tylko SPA i relaks

Kasiu, juz pomagają, ale wczoraj fatalnie było...tylko mały minus, jak te antybiotyki biorę, nie mogę być na słońcu i z roboty nici!

Aniu, jednak myślę, ze pająk, ale może i ty też masz rację, ale co w takim razie? pokażę, ale powoli, bo niedokończone, zabrakło mi 7 traw miskant ML i 3 hakone i w ogóle mnóstwo jeszcze przede mną, ale najważniejsze, ze jest wizja i wiem, ze będzie lepiej i chyba łatwiej dla mnie

Danusiu, no o dobrze, ze od razu do weterynarza, psiak mógł się udusić, ależ bieda z tym; moje juz nauczone, nie ruszają, a ja powoli lepiej, obrzęk jest, no ale smaruję

Milka 11:55, 06 sie 2013

Jak twoje ukąszenie czy już lepiej się czujesz Irenko?

lepiej, tylko jakoś wszystkie stawy mnie bolą...
no eMuś ma oko kostrzewa się szybko rozrasta, będzie dobrze zwłaszcza, że w pobliżu ta rabata, będzie powiększana i dojdą lawendy, jako murek; róża na pniu dostała eksmisję i posadziliśmy miłorzęba, prezent od Konstancji i Adama
to jeszcze o 50 cm koło powiększymy
Milka 12:09, 06 sie 2013

Krysiu, no kiedyś to było przekleństwo...obyś w ciekawych czasach żył
jest tego teraz tyle, myślę, że się jakoś mutują, no bo tyle lat w ogrodzie i poza meszką..1! nic nie było
dzięki za pochwałę kompozycji, jeszcze 1 zdjęcie dokleję, bo nie zrobiłam, nie najlepsze, ale i nie najgorsze...kostrzewa też się starzeje, ta tradycyjna, ale ja zmieniłam na tę nowość i ją dzieliłam, ta jest zupełnie inna, ma grube te trawki i kolor lepszy i nie starzeje się, u mnie juz 2 sezon, po zimie wspaniale wyglądała

Madziu, dzięki i pamiętaj, ze twoje prezenty czekają na ciebie

Mirka, mąż też gani i każe swoje koszule zakładać

Ewa
, no muszę zdążyć, jak nic, ale jak!!!..wolę, aby mnie robale nie lubiały
do przeniesienia

7 hortensji, niby nic, ale wykopać, nowy dół w nowym miejscu, zasadzić i podlać
róze przyciąć, podczepić do kratek, wywalić firletki, wyciąć pigwowiec w kostkę, przesadzić do róż przetaczniki i perovskie, stamtąd zabrać żurawki, lawendy i hosty i w nowe miejsca, zasadzić około 60 irysów, 10 rozchodników w nowe miejsce, miskant Ml i hakone, na rabatę gdzie buki i hakone, a stamtąd zabrać wszystkie szałwie, wykopać z rabaty rododendronowej hosty i dać do rabaty hortensjowej, trawy też i dać pod cyprysy nutkajskie, ale wcześniej tam trzeba usunąc szałwię omszoną i tak biegam!!
a potem kolejny etap, bo azalie do przesadzenia i tak wkoło
no może jakoś to będzie
Mirka 12:12, 06 sie 2013

Będzie exstra rabata zapisuję do zapamiętania i do skopiowania kiedyś u mnie
Mirka 12:16, 06 sie 2013

irena_milek napisał(a)
Krysiu, no kiedyś to było przekleństwo...obyś w ciekawych czasach żył
jest tego teraz tyle, myślę, że się jakoś mutują, no bo tyle lat w ogrodzie i poza meszką..1! nic nie było
dzięki za pochwałę kompozycji, jeszcze 1 zdjęcie dokleję, bo nie zrobiłam, nie najlepsze, ale i nie najgorsze...kostrzewa też się starzeje, ta tradycyjna, ale ja zmieniłam na tę nowość i ją dzieliłam, ta jest zupełnie inna, ma grube te trawki i kolor lepszy i nie starzeje się, u mnie juz 2 sezon, po zimie wspaniale wyglądała

Madziu, dzięki i pamiętaj, ze twoje prezenty czekają na ciebie

Mirka, mąż też gani i każe swoje koszule zakładać

Ewa
, no muszę zdążyć, jak nic, ale jak!!!..wolę, aby mnie robale nie lubiały
do przeniesienia

7 hortensji, niby nic, ale wykopać, nowy dół w nowym miejscu, zasadzić i podlać
róze przyciąć, podczepić do kratek, wywalić firletki, wyciąć pigwowiec w kostkę, przesadzić do róż przetaczniki i perovskie, stamtąd zabrać żurawki, lawendy i hosty i w nowe miejsca, zasadzić około 60 irysów, 10 rozchodników w nowe miejsce, miskant Ml i hakone, na rabatę gdzie buki i hakone, a stamtąd zabrać wszystkie szałwie, wykopać z rabaty rododendronowej hosty i dać do rabaty hortensjowej, trawy też i dać pod cyprysy nutkajskie, ale wcześniej tam trzeba usunąc szałwię omszoną i tak biegam!!
a potem kolejny etap, bo azalie do przesadzenia i tak wkoło
no może jakoś to będzie
Warto ich czasami posłuchaćhihi
Milka 13:04, 06 sie 2013

Mirka, jak już ona będzie w całości, powinno zagrać, mam nadzieję, jak nie znowu zmiana!
Mirka 13:10, 06 sie 2013

A ja właśnie przed chwilą oglądałam twoją wizytówkę ogrodu i zmian tam trzabo nieaktualne tyle sie u ciebie zmieniłoupał u nas ogromny