Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 11:37, 19 lis 2013

mira napisał(a)

Irenko te fotki rewelacyjne - trawki w takiej ilości robią klimacik - te sosny Ci ich nie zasypią? u mnie strasznie sosny sypią igliwiem

Mira, sypią strasznie, zbieram na okrągło, ale już przed zimą nie, to dodatkowe okrycie, a potem takimi małymi grabkami raz dwa wyczeszę
chociaż stwierdzam, jak Bogdzia, że igły trudniej grabić
pozdrawiam
a tu posadzone cisy, za mało ich, 7 mus kupić i potem dalej będę wymyślać, może jakieś 2 stożki cisowe i kule na pniu? tam posadziłąm 3 piwonie drzewiaste od Mariusza, ale potrwa zanim urosną

o tu śa, takie małe! a dalej trawy i firletki, które mi chyba cały ogród zarosną
Milka 11:42, 19 lis 2013

Marzena2007 napisał(a)
Rozplenice pod sosną zachwycaja. Podob mi się bardzo kompozycja pomarańczowych żurawek z brązową trawką, będę kopiować

No ja cię nie mogę, że też jakąś inspirację u mnie znalazłaś, aż szukałam gdzie to, a to pod domkiem są te brązowe carexy i żurawki wsadziłam tam też konwalniki, ale jakoś mizernie się u mnie rozrastają..
od ciebie mam 2 rzeczy do skopiowania, kiścienie i laurowiśnie gajo, chcę je połączyć razem, tylko myślę nad miejscem
a póki co, wracam na miejsce kontuzji, muszę tu dokończyć, strasznie wolno mi idzie
Milka 11:43, 19 lis 2013

Tess napisał(a)
Irenko, pamiętałaś o nazwie tulipków?
Miłego dnia

Tess, sprawdziłam to Elegant Lady, trafiłaś

kolor tamaryszka z berberysem
Milka 11:48, 19 lis 2013

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Pięknieje Wasz ogród!
Irenko, funkia posadzona! Okryć ją na zimę?

Agnieszko
Zapraszam do oglądania w sezonie 2014, bo zimą, jak byłaś, to nijako było, ja też mam rewizytę u ciebie
hosty nie okrywaj, górę ścinasz, lekko nasyp ziemi i koniec, wiosną pięknie wzejdzie i od razu będzie duża, masz sporą sadzonkę
dla przypomnienia, mniej więcej takiej wielkości powinna być na początku sezonu

Milka 11:53, 19 lis 2013

polinka napisał(a)
Irenko macham i melduję, że jestem na chwilkę Za miesiąc powinnam wrócić na stałe. Na razie pismo obrazkowe obejrzałam i jestem zachwycona ile roślin u Ciebie jeszcze kwitnie

Polinko, no właśnie wczoraj myślałam o tobie, gdzie się zapodziałaś
Cieszę się, że na zimę wracasz szybciej zima nam minie
Milka 12:06, 19 lis 2013

Tusiala napisał(a)
Irenko dziękuję za wskazówki
Ale masz golaska tego jałowca z pomponikami Ale do twarzy mu w goliźnie
A Twój Mąż świetnie poprzycinał te tuje. Czy to skyrockety?
Jak ciachnę wiosną swoje to czy mi doradzisz, czy dość mocno i w ogóle czy dobrze?

Oj do twarzy
To chyba niebieskie jałowce, dawno temu kupowane, nazwy były albo i nie, ale w każdym bądź razie, z tych co znoszą cięcie
Oczywiście, że doradzę, stworzysz cuda, bo jesteś w idealnym momencie
malgorzata_s... 15:33, 19 lis 2013

Irenko cudowny ten Twój ogród. Ja marzę o okiennicach. Mam nadzieję że w przyszłym roku powstaną. Twoje piękne są
gierczusia 17:11, 19 lis 2013

Irenko .. Dzięki za info o trzmielinie..w zasadzie podwójne , bo nawet w moim własnym wątku

Buziaki
eda 18:50, 19 lis 2013

Witaj dzięki super mi to swoje odwagowo wycinaniowe pokazałaś na wiosnę już na pewno poszaleje Buźiam serdecznie a i dodam, że fajnie to wszystko u ciebie wygląda i roboty jest no nie ? paaaaa
Syla 19:42, 19 lis 2013

Irenko to jest deska egzotyczna masaranduba ..... impregnowałam bezbarwną beckers .....