Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 11:35, 22 sty 2014

Bogdzia napisał(a)
Podglądam czy już skończone meble pokazujesz ale ani rodzinie ani nam nie zdradzasz tajemnicy . To tylko świadczy o tym że dobrze Ci idzie i pewna jesteś efektu . Pozdrówka.

Bożenko, idzie dobrze, ale co do efektu, no zobaczymy musi być zrobione w całości, bo tak nie ma efektu, zwłaszcza, ze jest otwarta przestrzeń i żółty gryzie mi się ze wszystkim i nie tylko to
Dałam te fusy, mam nadzieję, ze pomoże
Jak tam po świetowaniu u mnie było fajnie, nawet zatańczyłam z wnusią
Milka 11:35, 22 sty 2014

ewa004 napisał(a)
Irenko a jaka żurawkę nam pokazałaś ?

Ewa to CREME BRULEE
Milka 11:36, 22 sty 2014

Mala_Mi napisał(a)
Uff.. dużo było....... ależ sie rozkręciłaś z robotami.. szok.. ale to do Ciebie podobne.

Mało powiedziane no ale nie tak dawno Ty latałaś z gryzącą watą, widac idzie nam to w parze
Milka 11:40, 22 sty 2014

Kasik napisał(a)
Ta glicynia jest przecudowna. Uwielbiam ją choć na razie nie widzę szansy dla niej w naszym ogrodzie. Ona musi mieć mocne podpory- może kiedyś.
Ale widziałam u Ciebie chyba Tamaryszek- zawsze myślałam , ze to krzew, a u Ciebie to drzewo-. No chyba ze się mylę?
W jakim okresie osiąga takie rozmiary? (mój eM jest nim zauroczony i strasznie mnie namawiana niego)

Pozdrawiam

Kasiu, co do wisterii, rzeczywiście to inwazyjna roślina, jak jej trochę popuściłam, mało nie zniszczyła mi potężnych sosen, zatem pilnuję jej i tnę nawet 3 razy w roku ale jest piękna jak kwitnie i zabójczo pachnie, zatem jakiś słup z zelbetonu sobie poradzi
A tamaryszki generalnie są drzewami, na Krecie widziałam takie około 20 m; swoje maleństwa od początku prowadziłam w formie drzew, boczne odrosty usuwałam i tylko w górę szły, i tak sobie rosły i teraz to już 10m jak nic; uwielbiam je za 3 krotne wybarwienie i każde piękne, a jak kwitną na różowo, bardzo intensywnie i pięknie pachną, polecam zatem..można je prowadzić też w kulę czy parasol, można na początku, jak rośnie zapleść pieniek w warkocz, ot ile fantazja pozwoli
p.s. myślę, ze ma około 12-10 lat
Milka 11:42, 22 sty 2014

EPODLAS napisał(a)
Irenko, wpadłam, pooglądałam fotki, podziwiałam no i bardzo ciepło pozdrawiam w ten mroźny styczniowy wieczór.

Bożenko miło cię widzieć I u nas mrozik, na razie do -5, czyli nie jest źle
Milka 11:43, 22 sty 2014

GorAna napisał(a)
Irenko pozdrawiam....wszystkie kolorki mi się podobały....ale glicynia powaliła mnie na kolana

Cieszę się Aniu mam jeszcze 3 glicynie na rabacie koło wiązu i tym dałam luz, pną się po tym pond 100-letnim drzewie, jeśli zakwitną, będzie to wyglądac bajecznie, bo mam tam kolor biały, różowy i fiolet
Milka 11:50, 22 sty 2014

kaisog1 napisał(a)

Ja annie sloan znam ale tylko z opisów. Ja miałam do czynienia z farbami i woskami Autentico są troszke tańsze od AS (byłam na warsztatach dotyczących tych farb) i one są bardzo fajne. To jedyne farby jakie znam "namacalnie". Jak znasz coś poza tym to daj znać

No właśnie na fejsiku widziałam, że miałaś warsztaty
AS. jest rewelacyjna, ale niestety droga; można kilka rzeczy nimi zrobić, ale jak chodzi o powierzchnię 30 m kwadratowych, to to olbrzymi wydatek, zatem trzeba szukać czegoś innego
..wynalazłam te materiały, są świetne, ale Osmo też drogie, bo 2,5 l to koszt 400zł

tego używam do metalizowania efektu, nadaje się na wszystkie płaszczyzny i materiały, w zależności od potrzeb z podkładem lub bez

z tej firmy mam farbę i to, tym będzie wykańczane drewno w domku letnim, ale jak będzie ciepło oraz drewno w domu

stąd mam farby do detali
ana_art 11:59, 22 sty 2014

Irenko świetne zmiany domowe, meble które potraktowałaś farbą są drewniane?
Milka 11:59, 22 sty 2014

jotka napisał(a)

Dzisiaj różowo będzie U Ciebie pewnie też, bo on do Ciebie pasuje Zarówno ten delikatny jak i ten intensywny

Jolu dziękuję
Zatem coś z różu
tulipany pełne, większość osób, która je oglądała na żywo, myślała, że to piwonie

...to wszytsko będę wykopywać, to do zmiany
Milka 12:01, 22 sty 2014

AgnieszkaBK napisał(a)
Irenko, super zmiany w domu. Piękne kwiatki niebieskie i brązowe. Glicynia śliczna

Agnieszko dziękuję no już nie mogę się doczekać końca, czy instynkt mnie nie zawiódł
I wpadam na domek- imprezownie