Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 19:01, 09 lut 2014

Marzenko, dzis odpuścilismy sobie remont i pracowalismy w ogrodzie, bo super pogoda, potem siąpił deszcz ścięłam trawy i byłam w szoku, jak zaawansowana wiosna, takiego czegoś to ja nie pamiętam
to dobre wieści z rodzinnych stron przywozisz, no wiosna i już moje głogowniki na pniu, kordyliny australijskie i jaśminy z Krety mają się bardzo dobrze w domku, postanowiłam juz wyciągnąc je na zewnątrz

ciężko już było ciąc trawy, za rok jak będą jeszcze większe kępy, będę jak wy piłą elektryczną ciąć
tu już pełno krokusów i żonkili wyłazi

ta trawa, nie znam nazwy, wypuszcza juz zielone źdźbła, aż trudno było mi stare wycinać
czyśćce szaleją, rosna na potęgę

rozchodniki w oczach idą i pysznogłówki, no szok!

łubin ma nowe listki
Milka 19:05, 09 lut 2014

gierczusia napisał(a)
Zawsze jak widzę takie fotki , to się uśmiecham ... Bo potem " tam " jest przepiękny ogród

Buziam Irenko

Gierczusiu, no właśnie teraz łyso, a potem dżungla, to minusy bylin i cebulowych, ale jak bez nich?
czosnki też idą, jak szalone, totalnie mnie zaskoczyły

Milka 19:09, 09 lut 2014

bociek napisał(a)

WOW!!! Alez wiosna Irenus. Posmigalabym z grabiami

Bociusiu wiosna, twój avatarek chyba pomógł nie grabiłam, ale ścięłam trawy, zostały mi tylko rozplenice Bunny Litlle

melduję, że werbena przezimowała w gruncie, ścięłam górę a dołem mnóstwo nowych idzie, potężne kępy, będę przesadzać
i czeka mnie totalna demolka w jednym miejscu, bo tam ma byc składany gruz i powstanie podwyższana rabata, więc wszystko muszę przenieść
i będę rozdawać moje winogrona, bo będą wykopywane

Milka 19:14, 09 lut 2014

rozajerycha napisał(a)
Warto patrzeć pod nogi w Twoim ogrodzie Miła moja tam wiosna całą gębą .
W moim mieście poprawili nasadzenia i ścieżki w Parku Miejskim bardzo jestem ciekawa rezultatu nie mogę się doczekać .Park jest otwarty,ale jeszcze pewnie nie ma takich miłych niespodzianek z gleby.
Irenko pozdrawiam i życzę szybkiego ukończenia remontu żebyś mogła delektować się harówką w ogrodzie )))))))
Ściskam,tulę i buziam Piękna moja
Martek

Marta, dziś właśnie oglądałam i jestem w szoku, bo nawet glicynie w pakach już!
Cieszę się, że zmiany będą w parku, na pewno przyjemniej będzie spacerować
Dziś odpuściłam remont, ale potem mus przyśpieszyć, bo ciągnie do ogrodu, ta harówa bardzo przyjemna cmokam mocno i fajnie cię widzieć
glicynia i juz startująca hosta!

Milka 19:19, 09 lut 2014

kitek81 napisał(a)
lubię podglądać roślinki, jak budzą się do życia, dają tyle radości
pozdrawiam serdecznie

Kasiu, jak żyję, nie pamiętam takiej zimy normalnie mogłoby tak zostać na stałe, ale chyba to czcze marzenie
marcinki ruszyły ostro, przegorzan ma świeże listki

malgorzata_s... 19:21, 09 lut 2014

No i widzę że ty też szalejesz w ogrodzie w lutym Niesamowita sprawa, takie duże rośliny toć zwykle zima w pełni U nas także wiosna, tulipany żonkile już wielkie a krokusy na całego kwitną
Matka 19:22, 09 lut 2014

Irenko, czyli co?WIOSNA????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Milka 19:24, 09 lut 2014

Justyna napisał(a)
Irenko, zaglądam i zostawiam pozdrowienia!
Już niedługo będzie Miłkowe Kaukenhof
A u mnie już kwitną ranniki!

Ostatnio myślałam o Tobie i ściągnęłam Cie telepatycznie
Juz nie mogę się doczekać ciepła i waszej wizyty nawet dom będzie odświeżony, więc tym bardziej sie cieszę na spotkanie z Wami
cmokam i wspaniała nowina, że ranniki kwitną, o ile pamietam, to rok temu był to kwiecień;
u mnie wszystko rośnie w oczach, orliki idą szybko, wszędzie ich pełno, ale będzie kwiatów
naparstnice, na całym ogrodzie, nie wiem czy 100 albo więcej i też już nowe liście puszczają

Milka 19:27, 09 lut 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
No i widzę że ty też szalejesz w ogrodzie w lutym Niesamowita sprawa, takie duże rośliny toć zwykle zima w pełni U nas także wiosna, tulipany żonkile już wielkie a krokusy na całego kwitną

Bo w słońcu było 18 stopni, gorąco, a potem deszczyk, wszystko podlane
Gosiu to super! cieszmy się
żurawki w doskonałej kondycji
to Southem Comfort

bociek 19:29, 09 lut 2014

Nie, toz to szok... Szczeka na podlodze... U Ciebie juz koniec marca... Prawie dwa miesiace do przodu... A ta trawka to nie jest trzcinnik? Bo zazwyczaj one ruszaja jako pierwsze... Ale takie stadium w pierwszym tygodniu lutego??? Nie do wiary