Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 19:46, 09 lut 2014

Tess napisał(a)
O matulu! Przecież to nawet nie połowa lutego, a u Ciebie pełna wegetacja wiosenna!
No tak, ale u Was w zasadzie wcale zimy nie było dotąd...

Mieliśmy jeden mroźny tydzień, raz śnieg, a tak faktycznie było cały czas ciepło, najwyżej deszcz padał; juz zaczyna kwitnąc forsycja, to zaraz róże muszę ciąć, nie straciły liści, juz ruszają, zatem tylko ciepło musi być; prognozy cały tydzień na plusie zapowiadają, wszędzie
Milka 19:49, 09 lut 2014

bociek napisał(a)
Nie, toz to szok... Szczeka na podlodze... U Ciebie juz koniec marca... Prawie dwa miesiace do przodu... A ta trawka to nie jest trzcinnik? Bo zazwyczaj one ruszaja jako pierwsze... Ale takie stadium w pierwszym tygodniu lutego??? Nie do wiary

Bociusiu, ja też jestem w szoku, tak byłam zajęta remontem, że na ogród nie szłąm, jak dziś poszłam to gały wytrzeszczyłam
Trzcinnik to nie jest, to jakaś kaktusowa trawa, bardzo ciekawa, ale trzcinniki juz u mnie ruszyły, też nowe zielone źdźbła, nie sfociłam, a powinnam, porawię się
Milka 19:54, 09 lut 2014

Pola napisał(a)
Wczoraj było tak pięknie, postanowiłam poobcinać co nieco, pod sekator poszły powojniki bo już widziałam zielone listki i brzoza, na róż też widać zielone listeczki.... Mam nadzieję ż ezima nie wróci...

Czyli też szalałaś nie ma mowy o żadnej zimie, wiosna jest i już, gęsi przyleciały, sroki, gołębie, wszystko juz całe w amorach
laurowiśnie juz na boczkach gałęzi maja pąki, zaraz nowe przyrosty, skimmia zaraz chyba zakwitnie
Milka 19:55, 09 lut 2014

Mala_Mi napisał(a)

Jak sobie tak dziś cięłam trawy, koło nosa przeleciała mi pszczoła!!!!
kitek81 19:55, 09 lut 2014

no faktycznie, nietypowa zima tego roku, nawet śmiem twierdzić, że to wiosna cały czas jutro latam po swoim ogrodzie i cykam fotki roślinkom, co budzą się do życia
Krys 19:56, 09 lut 2014

Jejku Irenko Ty na biegunie ciepła mieszkasz
Milka 19:58, 09 lut 2014

kitek81 napisał(a)
no faktycznie, nietypowa zima tego roku, nawet śmiem twierdzić, że to wiosna cały czas jutro latam po swoim ogrodzie i cykam fotki roślinkom, co budzą się do życia

Jutro u was nadrobię i wszystko obejrzę
Teraz M. woła, zostawiam komp i uciekam
Kasiu to wklej fotki, obejrzę sobie
Milka 19:59, 09 lut 2014

Krys napisał(a)
Jejku Irenko Ty na biegunie ciepła mieszkasz

Krysiu, u mnie ten mur wkoło ogrodu chyba duzo dobrego robi i mam też wielkie drzewa, więc jest zacisznie, nie ma zimnych wiatrów i nawet rośliny trudne, radza sobie; jestem w szoku, bo po raz pierwszy mój dereń Rubra Floridus ma paki kwiatowe, alez jestem ich ciekawa
AgnieszkaW 20:00, 09 lut 2014

Wow, jaka wiosna u Ciebie Na sadzonki winogron to ja się piszę, jakby co (szczególnie na czarne).
Gardenarium 20:00, 09 lut 2014

Bogda nie dowierza, że Florovit pomaga

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies