Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 12:38, 28 lut 2014

zawitka napisał(a)
Miłego dnia z kawkami "d

o 5 rano juz z reguły drugą piję pozdrawiam
Milka 12:41, 28 lut 2014

Mala_Mi napisał(a)
Boziu ja , jak Sebek ...

Pismo obrazkowe przeleciałam.. poczytałam co któryś wpis.... i lecę do ogrodu.. bo u Ciebie wysprzątane, że aż miło.... a ja dopiero wczoraj coś powalczyłam..

Aniu, nie wiem, gdzie ty to wysprzątanie zobaczyłaś daleka droga przede mną, ale stosuję zasady, jedno do końca doprowadzam, dopiero z drugie się wezmę, w domu przy remoncie, jakoś tej zasady nie uświadczysz
jedyne co, dokupiłam 10 cisów, niestety cena razy 2 poszła w górę;( w weekend posadzimy mam nadzieję
Milka 12:43, 28 lut 2014

Joaska napisał(a)
Irenko witam!!!
Bardzo dawno nie zaglądałam, a teraz biegam po wątkach i przypominam sobie ogrody
Widzę że sezon już otwarty, zakupy porobione... zazdroszczę
ja też czekam w startówkach żeby wystartować z ogrodem
Irenko cięłaś już może winogron i hortensje pnące??? bo miałam ochotę na twoje patyczki do ukorzenienia
jak byś miała jeszcze jakieś pozostałości to chętnie przygarnę.
Pozdrawiam.

Joasia witaj mogę wysłać patyki winogron i hortensji, ale pnącej się nie tnie, oderwę ci gałązki z pąkami i miejmy nadzieję, ze się przyjmą podaj adres na pw od razu jak dojdą wetknij w ziemię zmieszaną z piaskiem i najlepiej w półcieniu
Milka 12:44, 28 lut 2014

bociek napisał(a)
Ja to na te kawke poranna jeszcze poczekam. Poranki mrozne i ciagly pospiech Krotko mowiac niesprzyjajace okolicznosci

Macham skrzydelkiem

Póki, co tak jest, ale niebawem będzie juz lepiej tylko, że jak siedzę z kawą, to zaraz coś wypatrzę, lezę zrobić, a jak wrócę, to kawa zimna i nie smakuje
byłam rano u ciebie, wszystko wyczytałam, nawet epopeję
Milka 12:46, 28 lut 2014

danuta_szwajcer napisał(a)
Irenko czy pare sadzonek naparstnic tez dostane? Jak masz w nadmiarze? Tez jeszcze nie tne wszystkiego chodz wiosna na calego, nawet wrzosy mam dalej okryte bo juz raz wiosna mi je wymrozilo i wole nie ryzykowac. U nas i kosy juz spiewaja to zapewne u Was tez bo jeszcze cieplej macie Pozdrawiam wiosennie i zycze milego dnia

Danusiu oczywiście mam ich naprawdę dużo
U nas zimy nie było, wiosna trwa już długo, a dzięki Bogdzi i ja rozpoznaję ptaki, kosy są, 2 pary, aż dziwne, ze psów się nie boją nawet 2 gatunki dzięciołów były, mnóstwo takich wielkich dzikich gołębi i kaczki, chyba dla odpoczynku wylądowały
Kindzia 12:47, 28 lut 2014

Jutro różom kopczyki rozgrzebię, z cięciem poczekam. Ale lawendy i wrzosy to, jak pogoda się utrzyma i długoterminowa nie zmieni, za tydzień chlasnę. Na dolomit pod lawendy czekam...

Pozdrówka
Milka 12:50, 28 lut 2014

Kopczyki Kasiu koniecznie ściągaj, ja też z cięciem wstrzymuję się do marca, zatem dobrze robisz
o tym dolomicie tez pomyślę, bo chciałam w donicach mieć lawendy, więc chyba to konieczne
Kindzia 12:51, 28 lut 2014

Madżen pisała kiedyś, że dolomitem podsypuje.
Milka 12:52, 28 lut 2014

Wiem, te w gruncie nie muszę, ale już w donicy tak, bo w gruncie jakby mam dolomit i to co one lubią na razie się nie skarżą
Milka 14:29, 28 lut 2014

orliki rano podmarznięte, ale idą nadal

dokupione cisy pójdą z lewej strony schodów i jak patrzę, będzie na nowo walka z kantami
ta rabata późno rusza, ale len zielony i trawki dzielone rok temu zyją