Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 11:04, 16 lis 2012

Urszulla napisał(a)
Irenko, miło że przyjaciółka pozwoliła Ci chociaż fotki zrobić Rzeczywiście bez płotku nowy wymiar Twojego ogrodu się otworzył. Jest super. Jeszcze brzegiem puściłabym zimozielony bluszcz lub coś co się przez murek przewiesi na kostkę (płożące) albo lawendę.... albo róże okrywowe(?)....albo trawki posadziła na całej długości.

A może na 2 narożnikach klony palmowe bym posadziła?
......boję się coś wymyślać już że mnie wygonisz......ale to taki drobiazg, koncept tylko, może masz inne plany po zdjęciu płotka

Ula, jak się cieszę, że też pozytywna opinia o usunięciu płotku; bluszcze już posadzone, ale wolno rosną, niestety; a na wiosnę, tam gdzie chryzantemy sadzę lawendy a w donice wsadzę białe petunie

pomyślę o trawkach, bo róże okrywowe..ciut bałabym się, że psiaki kolce mogą sobie wbić, ganiają tam jak wściekłe;
coś z waszą pomocą wymyślę
Milka 11:12, 16 lis 2012

popcarol napisał(a)
Fajne fotki! Jaka Irenka roześmiana! A bez płotu o niebo lepiej! Jaka przestrzeń!
A jakie chryzantemy u Ciebie jeszcze kolorowe, nie przemrożone!

no mi się też wydaje, ze ładniej ogród się otwiera i widać rośliny, które do tej pory zakrywał płotek; tam i tak mam gęsto, ze sporo przesadzania i modyfikowania wiosną będzie; chryzantemy od wczoraj przymroziło, ale nadal kwitną i źle nie wyglądają, bo w ciągu dnia słońce i do +10
Milka 11:15, 16 lis 2012

Justyna napisał(a)
Irenko, masz zdjęcie albizji? Pokaż proszę

Justynko, miałam, ale niedawno straciłam komp i zdjęcia, więc nie mam;
a tak mnie zachwyca ta albizja, pamiętam, jak się martwiłam, że na wieczór zwija listki, potem doczytałam, że tak mają;..może znowu się skuszę, bo jak kwitną, to są magiczne
Milka 11:15, 16 lis 2012

dorkow0 napisał(a)
Witaj Irenko... Świetna atmosfera u Ciebie i ogród śliczny... Miło tu być...
Pozdrawiam serdecznie i miłych chwil, Ci życzę...

Wzajemnie i dzięki za same ciepłe słowa
Milka 11:16, 16 lis 2012

JulkAd napisał(a)
Irenko pozdrawiam , czytam zaległości

Jula, jakie zaległości, ostatnio byłam mniej
miłego dzionka..u nas mrozik, ale rześko i słonecznie, w ciągu dnia i 10!
Milka 11:20, 16 lis 2012

justi napisał(a)
Irenka fajne masz zdjęcie z psiakami, widać, że Cię uwielbiają. A bez płotka pewnie, że lepiej.

Justi, dzięki płotek poszedł na ognisko, przynajmniej liście szybciej się wypaliły

psiaki łobuzy, jedna skacze ciągle i za nic moje protesty, druga całyje bez opamiętania, a trzeci malutki, domaga się też uwagi ale wielkoludy go nie dopuszczają; oj ciężki żywot ma, ale nie do końca

ostatnio M. wziął Pucka na ręce, przytula go i chodzi po ogrodzie, tamte zaskoczone i skaczą; mówię do eMa, po co go nosisz, a mój M. na to...no przecież Pucek mnie nie będzie nosił!
Milka 11:21, 16 lis 2012

Kindzia napisał(a)
A ja zaległości nie przeczytam, nie mam czasu, szarlotka mi się spali...
Ale Twoją uśmiechniętą buzię widziałam i błogą minę psiątka robiącego za kwiatek też

To najważniejsze widziałaś i mam nadzieję, że szarlotka super i pewnie nic już nie zostało
kochana, weekend przed nami, u mnie będzie wesoło
Milka 11:23, 16 lis 2012

Marzena2007 napisał(a)
Ja chyba zaleglośći z dzisiaj dopiero w weekend nadrobię tylkompismo obrazkowe przejrzałam , buziam i Cieszę się, że wróciłaś

i ja też napisz tylko, co ty myślisz o wywaleniu płotku, ale myślę, ze też jesteś za
w niedzielę do 14, wybieramy się do parku, w pobliżu nas, jest największy i najpiękniejszy; zabieram przyjaciółkę, wnuki i może Pucka, bo Gabrysia go uwielbia
a potem my sie widzimy
Milka 11:30, 16 lis 2012

barbara_krajewska napisał(a)
Irenko, a ja ciekawa jestem co Twoje zwierzaki o tych wszystkich 'ogrodowych przewrotach' myślą?

A wiesz Basiu, że ja też? może w wigilię się dowiem,

rano M. opowiadał wczorajsze przygody z Dżagą; piłował i skracał tamaryszka, odłożył dosłownie na chwilę piłę, przecież to w sumie wielkie i ciężkie narzędzie i dosłownie moment i nie ma...szukanie...a potem eureka, idzie do budy..i co, oczywiście jest!! moje widełki pewnie też tam, ale tyle siana, że nie wymacałam;
potem kolejna historia; ciągle na stole na pergoli brudny stół i połupane orzechy i ...Sonia szelma, luk na prawo..luk na lewo i już na stole i wcina orzechy..3 nam się ostały z zapasów!!
i kolejna historia; idzie mąż na ogród, Pucek i Sonia mu towarzyszą, a Dżaga w budzie i ma w nosie pana...wiadomo, żadnych narzędzi na oku, po czym Pucek wraca staje pod budą i szczeka w specyficzny sposób, jakby łajał Dżagę..,, no co ty robisz, pańciu wychodzi a ty nie idziesz witać!"

takie opowiastki, aby dzień nam fajnie się zaczął
Milka 11:31, 16 lis 2012

betysia napisał(a)
Irenus...cudnie,ze jestes....wiem, wiem gosc w dom......
cudny kwiatuszku nasz duzo zdrowka, duzo slonka i duzo radosci ci zycze na nadchodzacy weekend!!!!!!!!!!!!!!!!
buziakuje i tulisiam jak zawsze!!!!!!!!!!!!!

i ja odwzajemniam tulanie

będziemy całą grupą machać do ciebie w niedzielę