Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 12:35, 20 mar 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Irenko a moja połowica dzisiaj dał czadu Wszystkie bukszpany posadził i w osłupienie wprawiła mnie pomoc córki która pierwszy raz w życiu w ogrodzie pracowała Buziole

Byłam i widziałam, ale nie zdążyłam nic napisać, bo wczoraj cały dzień włączali wyłączali prąd, !
Milka 12:36, 20 mar 2014

Tusiala napisał(a)
Też jestem Panna dlatego Cię rozumiem z tą harmonią Irenko

O, jak dobrze, ze nie jestem osamotniona
Milka 12:36, 20 mar 2014

polinka napisał(a)
Irenko czy Ty masz może Irgę Major na zbyciu albo coś innego niskiego zadarniajacego zielonego? Coś co nadawałoby się na cmentarz?

Nie wiem, jaka nazwa mojej irgi, na pewno zimozielona, mam mnóstwo na zbyciu chętnie ci dam
Milka 12:46, 20 mar 2014

weronika77 napisał(a)
Irenko, szkoda energii na tyle wykopywania. Łącz co łatwo przyjdzie i uzupełniaj spokojnie. Zawsze coś będzie do poprawienia. Ja nawet wykopaną darń przenosiłam w inne miejsce by mieć wciąż trawnik. Trawnik wymaga jeszcze więcej pracy niż rabaty, jak ma być ładny, koszenie, podlewanie, nawozy.
Wykopywałam duże krzewy i przenosiłam (przenosiliśmy), wiem co to za ciężka praca. Czasem konieczna. Ale magnolii chyba nie będziesz przenosić. Może sobie kwitnąć na trawniku, ja tak zaplanowałam. Jest tak piękna, że musi mieć tło trawki. Powodzenia!

Weroniko, jak Zygi już wyznaczy alejki i miejsce pod cisy, przeniosę tam żurawki, trawy i piwonie i tą darnią zamaskuję jeden placek, a potem tez tak po kolej,i szarpac się nie będę
magnolię zostawię, na żywo jeszcze raz obejrzeliśmy, ona nie koliduje z planem, a tam mam mnóstwo pod nią rozwarów, szafirki i żurawki

spod tulipanowca zabieram białe irysy i brunery, a dalej widać kolejny placek z żurawkami, najpierw to robię

tu rok temu przed bukszpany dałąm trawy, czyściec i tulipant, powtórzę to z lewej strony pod cisami

i tu lepiej widoczne placki, choc ładne, przeszkadzają, to w pierwszej kolejności przenoszę

Milka 12:55, 20 mar 2014

Mala_Mi napisał(a)
Moja magnolia też rośnie w trawniku Szkoda ja przesadzać , może nie przeżyć.. coś wymyślicie..

A czerwony maczek dla Ciebie rośnie Żyje i ma sie dobrze.. nie wiem czy teraz go nie wykopać i nie kopsnać do Ciebie.. bo styl flamenco..to Ciebie pasuje

Magnolia zostaje z całym dobrodziejstwem pod nią, do bukszpanów dojdą żurawki z jednego placka, więc powinno byc dobrze
tu gdzie 3 placki jest duża rabata za ławką, w tym sezonie dopiero pokaże swoją urodę, jest bardzo duża

będzie tak, jak tu

tych róż tylko w tym miejscu 1/3 zostawię, reszta z powodu prostowania pójdzie , gdzie indziej

i chodzi ci o te 2 placki pod drzewami, co ci się nie podobają? mam takie same nasadzenia, powtarzalność, bo pod glicynią likwiduję, ze względów praktycznych, ale te Danusia radziła mi zostawić

Milka 12:59, 20 mar 2014

zbigniew_gazda napisał(a)
Irenko poczytałem opinie różniaste i porady. Powiem tyle, że ogród jest tylko załącznikiem do naszego życia. Ma cieszyć nas i nie dajmy się zwariować. Potrzebny jeszcze jest czas na rozwiązywanie krzyżówek, rozmowy na żywo a nie tylko na monitorze itd, itp. Bo tak po prawdzie to nie wiadomo co będzie z naszymi ogrodami- jak nam sił zabraknie. Pozdrawiam.

Zbyszek, ja i mój M. myślimy tak samo
I na dodatek, jesteśmy na chwilę, nie wiadomo, co może być, zatem na spokojnie robimy, tak aby mieć radość i fajne spędzanie czasu, ale nie kosztem innych, w sumie ważniejszych spraw, co tam ogród, ludzie się liczą

pokazywałam jakąś fotkę z tego miejsca...niedawno, było nijako, a w sezonie jest to takie
Milka 13:00, 20 mar 2014

kaisog1 napisał(a)
Irenko wpadam i buziaki zostawiam

Wiosna ruszyła, to latamy jak pszczółki
Milka 13:00, 20 mar 2014

Rench napisał(a)
Wow,jakie zmiany planujesz ! Imponujące

Zanim ukradli prąd, przeleciałam kilka wątków, gdzie nie zajrzałam.zmiany, zmiany, zmiany, chyba wiosna nas ogłupia
p.s. nigdy o czyms takim nie słyszałam!
Milka 13:02, 20 mar 2014

agata19762 napisał(a)
widzę Irenko, że poważne zmiany szykujesz
my ogrodnicy tak mamy

ciągle coś przerabiamy i upiększamy ...
miłego dzionka

Dokładnie tak, wszędzie czytam o zmianach
Milka 13:08, 20 mar 2014

monteverde napisał(a)
Pozdrawiam Irenko

Aniu wzajemnie