Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Mala_Mi 13:37, 18 mar 2014

Irena... ja działam instynktownie... i trudno mi coś podpowiadać.. zwłaszcza, że ja się gubię w geografii Twojego ogrodu.
Moje odczucie takie, że ja bym zrobiła ogród praktyczniejszy Dlatego jestem za zmianami. Magnolie bym spróbowała zostawić..
Pszczelarnia 13:48, 18 mar 2014

"kupujemy cisy, mnóstwo, bo z nich powstanie murek, a w środku rośliny układane piętrami"

A to mi się podoba! Klasyka! Jak już ramy będą to wnętrze rabaty wiele pomieści i wiele Barokowej Ogrodniczce wybaczy.
Juzia 14:41, 18 mar 2014

irena_milek napisał(a)

Juzia, jestem Ani wdzięczna, bo to są rady i obiektywne spojrzenie, a czasami właśnie tego najwięcej mi na forum brakuje, umyka kosztem innych rzeczy...i powiem szczerze, że czasami nie wiem, co mam pisać w postach....

Ja Ci za dużo nie pomogę, bo ja lubię fale i koła, ale jak popatrzyłam na twoje malunki, to proste też pasują i to bardzo!

Dlatego wolę nie mieszać... czekam co wybierzesz i będę mocno kibicować!!!!
zawitka 15:07, 18 mar 2014

Irenka prawie kilogramowego pomidora to nie ja wychodowałam a kto mógł takieg wychodować no kto????? Tylko ANIA MONTEWERDE Pozdrawiam :
Milka 15:40, 18 mar 2014

Kindzia napisał(a)
Danusiowy projekt będzie??? Rewelacyjnie

Skrzydła Ci urosną, pójdziesz jak burza

To prawda z tymi naszymi mężami...gdyby nie on, nie było by mojego ogrodu...nie dałabym rady, nawet taka Ubra teraz, nawet z nim razem doniczki nie mogłam podnieść...on ją sam wytargał i posadził...

Kasia, Danusia projektu nie robi, ale myślę czy po porady właśnie do Danusi się nie zgłosić i profesjonalnie zaplanuje rabatę, na razie myślę, może Danusia wpadnie na moje zaproszenie i póki co, coś podpowie

Stanowczo za mało chwalimy nasze połowicy, widzisz, jak działają! u mnie też tak samo, natyra się chłop, aż mi żal..mus się ciut oszczędzać
Milka 15:43, 18 mar 2014

Anita1978 napisał(a)
Widzę dyskusja na temat zmian wre! Fajnie, ja tez lubię zmiany w ogrodzie! W tym roku nowy zakątek chcę zrobić - w jedynym cienistym miejscu mojego ogrodu, w letnie upały miło będzie tam odpocząć . Planuję hortensje, wielkie hosty, powojniki, i może pnącą róże- jak znajdę taką do cienia...właściwie to tam jest słonko do 12 , potem cień, może jakaś wytrzyma! No i stoliczek i ławki. Ale najpierw muszę usunąć stamtąd trawnik i nawadnianie przerobić....
Buziaki

Piękne plany Anitko, u mnie to choć odpadło jedno, nie mam nawadniania
Zapowiada się cudna rabata, a róże do takich zakątków są, kiedyś siedziałam na stronie Rosarium i czytałam o różnych odmianach i to mi utkwiło w głowie
Będę kibicować, może i u ciebie znajdę podpowiedź dla siebie
Anita1978 15:45, 18 mar 2014

Na razie to jest gola ściana garażu, ale mam nadzieję zmienić to miejsce w uroczy kącik wypoczynkowy
Milka 15:45, 18 mar 2014

Mala_Mi napisał(a)
Irena... ja działam instynktownie... i trudno mi coś podpowiadać.. zwłaszcza, że ja się gubię w geografii Twojego ogrodu.
Moje odczucie takie, że ja bym zrobiła ogród praktyczniejszy Dlatego jestem za zmianami. Magnolie bym spróbowała zostawić..

Ja podobnież działam, jestem nieobecna duchem, a w głowie mi się klaruje plan, zacznę więc od prostszych zmian, a tamte może dojrzeją
Och ta geografia, w końcu sama narysuję odręcznie, może się połapiesz, bo rysunki tego typu to nie moja bajka dzięki za głos w sprawie magnolii, czyli poparcie dla drugiego ogrodnika
Milka 15:48, 18 mar 2014

Pszczelarnia napisał(a)
"kupujemy cisy, mnóstwo, bo z nich powstanie murek, a w środku rośliny układane piętrami"

A to mi się podoba! Klasyka! Jak już ramy będą to wnętrze rabaty wiele pomieści i wiele Barokowej Ogrodniczce wybaczy.

Klasyka, jak zwykle najbezpieczniejsza
ale jestem właśnie po długich pogaduchach zza oceanu i przyjaciółka wyśle mi swojego hibiscusa, olbrzymie czerwone kwiaty i ciemnobordowe liście, w Kanadzie świetnie sobie radził, u nas też będzie, niestety sprzedaje dom, a więc i swój cudny ogród; ponadto dostanę patyki wyjątkowej ketmii, oryginalne nasiona wieloletnich kwitnących i uwaga Ewa! będę mieć nasiona tych wielkich makó w 3 kolorach, raz posieję, będą stale
Milka 15:49, 18 mar 2014

Juzia_G napisał(a)

Ja Ci za dużo nie pomogę, bo ja lubię fale i koła, ale jak popatrzyłam na twoje malunki, to proste też pasują i to bardzo!

Dlatego wolę nie mieszać... czekam co wybierzesz i będę mocno kibicować!!!!

Koła już były u mnie część zostanie, reszta w praniu wyjdzie