Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 12:18, 05 kwi 2014

hanka_andrus napisał(a)

Śliczne te poduchy! A demolki konieczne, żeby było ładnie.Buziaczki

Jak były tyci, tyci, ledwo je widziałam, teraz już są mięciutkie
oj Haniu, aż się boję tej demolki, czy mi kondycji starczy
ściskam
Milka 12:19, 05 kwi 2014

agata19762 napisał(a)
Irenko jednak roślinki w dużych ilościach robią wrażenie
wszystkie po kolei, bez wyjątku....

poduchy wspaniałe

Tego właśnie nas Danusia uczy, sadzenie w grupach, powoli u mnie tak się dzieje
Milka 12:20, 05 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)
Irenko czytam, że cisy przycięte. Czekam zatem na ich fotki.

Nie mam, ale chyba trafi się okazja i będzie inspekcja na żywo
przesadzane biedne szafirki, ale kwitną
Milka 12:25, 05 kwi 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Irenko, wiosna w pełni u Ciebie - wszystko pięknie kwitnie, robota wre, jak to w ogrodzie... Żagwinem też możesz się już pochwalić - śliczny. Piesy kombinują, ciekawe, co wymyślą. Ciekawa jestem tej tawuły strzyżonej w kwadrat i magnolii parasolowatej. U mnie też mini rewolucja, tzn poprawki Cmokam

Oby nic nie wykombinowały, bo się nie doczekam, że te rh mi urosną!
Ona kiedyś rosłą swobodnie, efektownie to wygląda, ale jak zaczęłam zagęszczać to miejsce, łysiała od dołu i dlatego zmieniłam koncepcję
Wg informacji specjalistów, te moje 3 magnolie parasolowate zakwitną w 2018 roku i to wtedy, gdy będę mieć szczęście...jakie mi się to odległe wydaje, inaczej już postrzegam czas..
zaraz biegnę i buziam
Mathildis 12:25, 05 kwi 2014

Ależ te tulipki z jasnoobrzeżonymi liśćmi piękne... jak nigdy nie lubiłam tulipanów to w tym roku się zachwycam..
Milka 12:25, 05 kwi 2014

jotka napisał(a)
Przeczytalam, ze u Ciebie leje ... u mnie sucho, ale bez sloneczka
A tak chcialam na dzialeczke ... trudno bledzie bez sloneczka, niech tylko sie troszke ociepli

Leje, ale już się przejaśnia; Jola, ciepłe ubranie i bez słoneczka tez da radę
ja rano zmokłam, w końcu nic nie zrobiłam, zmieniam plan, a najlepiej nie planuję, co zrobię, to będzie

będę coś z tego tworzyć
i posieję trawę
Milka 12:26, 05 kwi 2014

Mathildis napisał(a)
Ależ te tulipki z jasnoobrzeżonymi liśćmi piękne... jak nigdy nie lubiłam tulipanów to w tym roku się zachwycam..

Ja polubiłam, jak mam ogród a te mnie najbardziej się podobają, bo potem u większości tulipanów liście szpecą, a te dodają urody
Mathildis 12:31, 05 kwi 2014

Anita1978 napisał(a)
A ja mam patent jak możesz ten koktail popijać. Plecaczek na plecki, w plecaczku bidonik z koktailem, dłuuuuuuga słomką elastyczna ( ewentualnie wężyk) i ....możesz ryć w ogródku popijając

wiesz Anitko są takie prysznice biwakowe... można taki napełnić kotajlem powieśić na drzewie i z długiego wężyka popijać ... bo po co to dźwigać na tych pleckach ten ciężar
Kasik 12:31, 05 kwi 2014

A tu jak zwykle- rozmowy i dużo towarzystwa, aż się trudno wstrzelić i swoje parę słów zostawić.

Poduszki piękne, kolorowe - nie to co u mnie -zjedzone przez Figa(mówię o kanapowych)

A tak na serio- to prześlicznie ta wiosna się z Tobą obchodzi. I nie powiem - Ty pięknie jej się odwzajemniasz. Widzisz- poza tymi rozmowami forumowymi- istnieje jeszcze jedna rozmowa- każdego z własnym ogródkiem, i ona jest najpiękniejsza. Ja co rano biorę kubek z kawą i idę na pogaduchy
Mathildis 12:32, 05 kwi 2014

irena_milek napisał(a)

Ja polubiłam, jak mam ogród a te mnie najbardziej się podobają, bo potem u większości tulipanów liście szpecą, a te dodają urody

pewnie i dlatego mnie się spodobały tak jak u Małej Mi Corsage, a Ty pamiętasz nazwę swoich ?