Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 09:50, 03 maj 2014

Pola napisał(a)
Irenko u mnie szaro buro za oknem i zimno, więc pospacerowałam po twoim ogrodzie nacieszyłam oczka. Maj się zaczął a to dla mnie najpiękniejszy miesiąc, u Ciebie cudnie kolorowo....

Polu, u mnie tak już od 1 maja, po południu siąpiło i potem nagłe ochłodzenie i trzyma.....ale, jak nie będzie padać, będzie okazja dać różom nawóz i potem niech podlewa
U ciebie też cudnie, widziałam, zresztą zaraz zacznę biegać u was, tak jak miałam chwilę, to tylko czytałam i oglądałam
cieszmy się mimo, to, tym majem
naparstnice i łubin, ten siałam rok temu i w końcu po raz pierwszy będą kwiaty, może dziś już coś jest, od przedwczoraj nawet nie byłam na ogrodzie..

te żurawki zdumiewają, takie fatalne warunki, a takie dorodne......rura brzydka, ale chwilowo musi być

Milka 09:53, 03 maj 2014

hanka_andrus napisał(a)
Moje orliki jeszcze przy ziemi. Jeden pod szkło się zaplątał, i ten już z kwiatkiem.

Jak to szkło może pomóc moje pod murem, tam na okrągło słońce przez cały rok, najcieplejsze miejsce, więc pewnie dlatego, bo już kawałek dalej, nadal w pakach..Haniu u ciebie też zimno?
te czarne tulipany w słońcu są świetne
Pola 09:55, 03 maj 2014

Irenko, ruda żurawka na zdjęciu piękna Kochana mam pytanie czy u Was w szkółkach spotkałaś kule cisowe na pniu, potrzebuję dwa , chcę posadzić po obu stronach schodów werandy, niestety u nas objechałam i niet takiego asortymentu
hanka_andrus 10:07, 03 maj 2014

Zimno, zimno, ale już trochę w górę poszło i słoneczko świeci. Oby tylko w nocy nie zmroziło.
Miałam te czarne tulipany, ale córce wydałam. U niej już cieszą.

Milka 10:13, 03 maj 2014

Pola napisał(a)
Irenko, ruda żurawka na zdjęciu piękna Kochana mam pytanie czy u Was w szkółkach spotkałaś kule cisowe na pniu, potrzebuję dwa , chcę posadzić po obu stronach schodów werandy, niestety u nas objechałam i niet takiego asortymentu

Żurawka bez nazwy, ale fakt, ładna
Widziałam u Kulasa, zobaczę po ile ma i wstawię u ciebie fotki, ale po niedzieli, bo teraz wszystko zamknięte. Jeśli się zdecydujesz, zarezerwuję, ja mam tam sporą zniżkę
A tak wielkie sa juz hosty
Milka 10:15, 03 maj 2014

akanta napisał(a)

Pięknie i kolorowo Irenko a żurawki szaleją wprost.I nowe nasadznia i zmiany z rabatami nie odpoczywasz i tej wiosny.Jeśli lilak powyżej jest pełny to może Katherine Havemeyer a jeśli pojedyńczy to Spath.Mam oba i nie idą zbytnio w liście.Ale jeszcze nie rozwinęły się.Pozdrawiam.

Dzięki za pochwały Aniu
Powiem szczerze, ja odpoczywam przy pracach ogrodowych, tak nie mogę usiedzieć, stale sie kręcę, nawet w gościach
Są pełne i intensywnie pachną czyli może ten
Dzięki za info i tez pozdrawiam majowo

a tu wisteria, w tym roku wspaniała, a jej kwiaty pachną obłędnie
puszczona po drucie, już się wspina, jak tylko to potem przycinać i czy drut wytrzyma, okaże się z czasem
Milka 10:16, 03 maj 2014

hanka_andrus napisał(a)
Zimno, zimno, ale już trochę w górę poszło i słoneczko świeci. Oby tylko w nocy nie zmroziło.
Miałam te czarne tulipany, ale córce wydałam. U niej już cieszą.

Czyli, jak u nas....hym słoneczko, to wyż, ciut strach, ale może nie będzie źle
fajnie, że córcia tez zakręcona ogrodowo
ubiegłoroczne stokrotki, co były w donicy, a potem w grunt i hakone
Bea 10:17, 03 maj 2014

Irekno ślicznie u Ciebie, z przyjemnością oglądałam.

Pozdrawiam
Milka 10:20, 03 maj 2014

Anita1978 napisał(a)
Zupełnie jak w jakimś ogrodzie botanicznym!

A młode przyrosty iglaków ja też lubię pomacać- baaaardzo to przyjemne!
Pozdrawiam mimo deszczowej i strasznie zimnej aury!

Mikroklimat już jest i porosty też....jeszcze kalifornijska ma takie cudownie miękkie przyrosty, ale już za wysoko i nie mogę pomacać
Anitko, no właśnie, mimo aury, wolne od pracy, to się cieszmy u Hani już słońce, może i u nas szansa

Pola 10:24, 03 maj 2014

irena_milek napisał(a)

Żurawka bez nazwy, ale fakt, ładna
Widziałam u Kulasa, zobaczę po ile ma i wstawię u ciebie fotki, ale po niedzieli, bo teraz wszystko zamknięte. Jeśli się zdecydujesz, zarezerwuję, ja mam tam sporą zniżkę
A tak wielkie sa juz hosty

Cudne liście też u mnie i sporo.... Irenko będę wdzięczna za informacje....