Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

hanka_andrus 19:43, 02 maj 2014

Ja ze swoim w ogrodzie miałam kłopoty, bo do każdego przechodzącego jamotał i wybiegał przez rabatki, tratując wszystko.
Uchytrzyłam się. Powbijałam kijki z zakończeniem na czubku, nawinięte z pędów kulki, jakieś kubeczki, doniczki, Teraz , piesio ma wyjście , jak chce poszczekać na przechodzących, omija grządki i hasa po ścieżce. W lecie już nie ma problemu, bo rośliny większe.
Ale ty masz kilka psów, to się nakręcają wzajemnie. Współczuję strat, Ale coś za coś.
akanta 20:09, 02 maj 2014

irena_milek napisał(a)
ten bez dostałam, ma taki plus, ze nie idzie w liście i pachnie mocno

rabata wiązowa, inne ujęcie

Susan jeszcze kwitnie, w tym roku magnolie bardzo długo u mnie kwitły

te liliokształtne acz nie białe, też ładne

Pięknie i kolorowo Irenko a żurawki szaleją wprost.I nowe nasadznia i zmiany z rabatami nie odpoczywasz i tej wiosny.Jeśli lilak powyżej jest pełny to może Katherine Havemeyer a jeśli pojedyńczy to Spath.Mam oba i nie idą zbytnio w liście.Ale jeszcze nie rozwinęły się.Pozdrawiam.
bleebla 23:44, 02 maj 2014

Czy dobrze widziałam, że masz cedra w ogrodzie? Długo go masz?
paniprzyroda 07:13, 03 maj 2014

Ogrodowe duszki? Pewne one trochę pomagają i podpowiadają pomysły na piękne rozwiązania i zmiany ogrodowe. Ślicznie masz. Pozdrawiam Irenko
Milka 08:20, 03 maj 2014

Mariola, bardzo dziękuję nie wiem, co to, może faktycznie duszki, bo przecież pogoda była przejrzysta, cudowna, a tu taka niespodzianka
co w ogrodzie cieszy, na razie deszczowo, lepsze to niż mrozy, którymi straszą

uwielbiam patrzeć i dotykać koniki w tym stadium

dąbrówki mam wszędzie, ale bardzo je lubię, taka śliczna i bezproblemowa roślina

fiołki też wszędzie, tworzą dywany i fajnie rozjaśniają, dobra roślina okrywowa przeciw chwastom

Kasik 08:26, 03 maj 2014

Przepiękne te fiołeczki. Takie subtelne i niewinne.
Czasem myślę, że szkoda , że te nasze kwiatki kwitną tylko przez chwilkę. Co by było gdyby wszystkie kwitły całe lato? - To by była jakaś BAJKA.

Pozdrawiam Irenko.
Anita1978 08:26, 03 maj 2014

Zupełnie jak w jakimś ogrodzie botanicznym!

A młode przyrosty iglaków ja też lubię pomacać- baaaardzo to przyjemne!
Pozdrawiam mimo deszczowej i strasznie zimnej aury!
Milka 08:27, 03 maj 2014

bleebla napisał(a)
Czy dobrze widziałam, że masz cedra w ogrodzie? Długo go masz?

Aga, mamy 3 cedry libańskie na rabacie bukszpanowej; są u mnie od 3 lat, kupowałam malutkie 20-30 cm okazy i powiem, że radzą sobie doskonale, zaskakuje mnie ich szybki wzrost
mrozy i zima im niestraszna..
tu jeden z nich

to ta rabata i tu te 3, różnią się wysokością, pierwszy od strony chodnika najwyższy, a im bliżej tamaryszka ....tam najniższy....podcinamy dolne gałęzie

jotka 08:30, 03 maj 2014

Zaglądam, podziwiam, ... fioleczki jako roślina okrywowa śliczne. Mam nadzieję, że zmniejszą areal do plewienia
Milka 08:37, 03 maj 2014

Kasik napisał(a)
Przepiękne te fiołeczki. Takie subtelne i niewinne.
Czasem myślę, że szkoda , że te nasze kwiatki kwitną tylko przez chwilkę. Co by było gdyby wszystkie kwitły całe lato? - To by była jakaś BAJKA.

Pozdrawiam Irenko.

Tak się zastanawiam i przed chwila przy kawie mówiłam, nie mogłyby kwiatowe rośliny, tak bujać, jak chwasty? teraz deszcze wzrost chwastów przyśpieszyły, nie wiem, jak oplewię, coś mus wymysleć
Kasiu i tak mamy czym się cieszyc, pozdrawiam i dalej parę fot wstawię, mam chwilkę na forum

magnolia parasolowata na tle innych