Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Madzenka 08:38, 03 maj 2014

Witaj Irenko. Imieniny chyba dopiero w poniedziałek czy już składać życzenia?

Trzymam kciuki za córkę, wszystko będzie dobrze.
Czytam, że jeszcze nie było przymrozkow, ufff bo ja poza domem i nie wiem co się dzieje w ogrodzie...
Wstrętna pogoda....
Bogdzia 08:42, 03 maj 2014

Psy niestety nie żyją w zgodzie z wymaganiami ogrodu ale jak je masz to musisz jakoś to godzic , płotki pewnie by troche pomogły a nie zepsuja wyglądu jeśli bedą z naturalnych ekologicznych materiałów. Córci nieustannie zdrówka zyczę i Tobie tez byś nie miała zmartwień ze zdrowiem dzieci i nacieszyła sie tymi cudami w ogrodzie.Ja czekam na Twoją Krinkled White( z nutką zazdrości)Pozdrówka.
Milka 08:48, 03 maj 2014

jotka napisał(a)
Zaglądam, podziwiam, ... fioleczki jako roślina okrywowa śliczne. Mam nadzieję, że zmniejszą areal do plewienia

Jolu, cieszę się, że wpadasz, raniutko buszujesz
na te fiołki liczę i powiem ci, że roślinki od ciebie maja pączki, będą kwiatki mam nadzieję, że mimo aury, cieszysz się majówką....ściskam
i ubrałam stożek jednorocznymi

i czosnki koło różanki ruszyły

zawciągi ruszyły, dzieliłam je i dałam w różne miejsca

a tu czosnki jeszcze w pąkach, za to buki trikolor cieszą kolorem, no i hakone idzie dorodnie

Milka 09:04, 03 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)
Witaj Irenko. Imieniny chyba dopiero w poniedziałek czy już składać życzenia?

Trzymam kciuki za córkę, wszystko będzie dobrze.
Czytam, że jeszcze nie było przymrozkow, ufff bo ja poza domem i nie wiem co się dzieje w ogrodzie...
Wstrętna pogoda....

Marzenko, w poniedziałek, ale goście wcześniej, no bo wolne szkoda, że nie możemy z nimi cieszyć się ogrodem, tak pięknie jest i wiosennie, ale zimnica straszna, raptem 4+
juz najgorsze ma za sobą, jednak sport wyczynowy niszczy zdrowie.....zresztą twarda z niej sztuka
Będę meldować u ciebie, co się dzieje z pogodą, wypoczywaj za nas obie
Marzenko, nasze Sapporo, to udane tulipany, w tym roku tak samo fajnie idą i kwitną

i tamaryszek z kalina też......i pąki paulowni, drzewka szczęścia

a Marikeny ostatnim razem jednak podmarzły

siałam, gdzie się dało maciejkę, lubię jej zapach latem, wszędzie wschodzi

dorciabe 09:09, 03 maj 2014

Irenko jak zwykle popadam w zachwyt NIesamowicie soczyście i kolorowo
Buziaki
Milka 09:15, 03 maj 2014

Bogdzia napisał(a)
Psy niestety nie żyją w zgodzie z wymaganiami ogrodu ale jak je masz to musisz jakoś to godzic , płotki pewnie by troche pomogły a nie zepsuja wyglądu jeśli bedą z naturalnych ekologicznych materiałów. Córci nieustannie zdrówka zyczę i Tobie tez byś nie miała zmartwień ze zdrowiem dzieci i nacieszyła sie tymi cudami w ogrodzie.Ja czekam na Twoją Krinkled White( z nutką zazdrości)Pozdrówka.

Bożenko, jakoś wcześniej były bardziej akuratne, chyba z wiekiem i one się zmieniają
mąż głównie z bambusów robi zabezpieczenia, mocny jest i trwały
Dzięki za życzenia zdrowia życzę udanej majówki, mimo, ze pogoda psoci
Ta piwonia jest wyjątkowa, wiem, ze ją już masz, bo nie pokłada się, mimo olbrzymiej ilości kwiatów, już cała w pąkach ona kwitnie równocześnie z tymi białymi goździkami, stworzyły dywan
oto ona, za nią powojnik, który wspina się na jałowce i berberys
i jej otoczenie

już zabezpieczone

Blue Peter i Percy Wisman już zaczynaja kwitnąć

i jest Franceska, czerwona

Milka 09:28, 03 maj 2014

dorciabe napisał(a)
Irenko jak zwykle popadam w zachwyt NIesamowicie soczyście i kolorowo
Buziaki

Dorotko, taka soczystość to tylko w maju, potem inaczej pada światło i inaczej wszystko wygląda pozdrawiam i życzę radosnej majówki
kwitną azalie japońskie w innym miejscu

Pola 09:36, 03 maj 2014

Irenko u mnie szaro buro za oknem i zimno, więc pospacerowałam po twoim ogrodzie nacieszyłam oczka. Maj się zaczął a to dla mnie najpiękniejszy miesiąc, u Ciebie cudnie kolorowo....
Milka 09:38, 03 maj 2014

hanka_andrus napisał(a)
Ja ze swoim w ogrodzie miałam kłopoty, bo do każdego przechodzącego jamotał i wybiegał przez rabatki, tratując wszystko.
Uchytrzyłam się. Powbijałam kijki z zakończeniem na czubku, nawinięte z pędów kulki, jakieś kubeczki, doniczki, Teraz , piesio ma wyjście , jak chce poszczekać na przechodzących, omija grządki i hasa po ścieżce. W lecie już nie ma problemu, bo rośliny większe.
Ale ty masz kilka psów, to się nakręcają wzajemnie. Współczuję strat, Ale coś za coś.

Dokładnie Haniu tak
my też powbijaliśmy kołki i juz w tych miejscach chodzą po alejkach, u nich masa jest problemem, bo jak żył Pucek i nawet się gdzieś położył, to te jego 8 kg szkody nie robiło
Mam nadzieję, ze majówka u ciebie udana serdecznie pozdrawiam
kielichowiec chiński, co rok ma więcej pąków, kwiaty podobne do magnolii, zaraz zakwitnie, dziwię się, że żyje, bo tam ma dość sucho, choć teraz deszczu pod dostatkiem, to zielony

nowa trawa, sadzona w 2013, powoli pokazuje urodę.... turzyca Bunny Blue....kwitnie

orliki w rozkwicie, miałam różne kolory, na razie kwitną te, wiele w pąkach

hanka_andrus 09:47, 03 maj 2014

Moje orliki jeszcze przy ziemi. Jeden pod szkło się zaplątał, i ten już z kwiatkiem.