Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 16:56, 09 maj 2014

Urszulla napisał(a)
ależ Ci się werbena nasiała
moje marzenie
w tym roku mam odrobinkę z 1 sadzonki od Sebka
I Twoja hosta olbrzymka rośnie - jak się cieszę nie masz pojęcia

Ula, miałam mnóstwo nasion, komuś wysyłałam, sama siałam w grunt, ale nic nie widzę, żeby wzeszła, chyba że nie rozróżniam siewek od pokrzywy, dlatego nie plewię
a te są z ubiegłego roku, przezimowały w gruncie; będę zbierać nasiona i jakby co, dam ci
rok temu siałam w czerwcu, wzeszło wszystko,oczywiście w grunt też

panna hosta nie dała plamy i dobrze

tu nowa rabata, limki idą jak trza, patyki też, na razie nie sprawdzam, czy są korzenie
Sebek 16:57, 09 maj 2014

Pooglądałem Twoje bujne rabaty i zobaczyłem wschodzące mieczyki....Moje nadal w piwnicy - dzięki, że mi o nich przypomniałaś
Milka 17:06, 09 maj 2014

AlicyaLK napisał(a)
Irenko,
pochodziłam sobie po Twoim ogrodzie i będę wracać Piękne masz rabatki pod drzewami i widzę, że drzewa masz wysoko podcięte, tak więc na rabatkach jest jasno ja swoje też jeszcze przytnę... nie wiem dlaczego nie bałam się je ciachnąć wyżej, ale teraz, jak zobaczyłam u Ciebie, to już jestem zdecydowana Pozdrawiam

Alicjo, wczoraj poczytałam twój wątek, pooglądałam, widziałam przed i po, zmiany na plus
Uważam, że śmiało możesz podciąć drzewa, dużo wyżej, aby tak na wysokości 8-10 metrów nic nie mieć i wtedy jest dojrzała część i mnóstwo światła, tnij....my za 2 lata znowu podcinamy, bo ciemnicy nie chcę mieć, ale drzewa, tak pozdrawiam i fajnie, ze zajrzałaś

tu mam klon jesionolistny FLAMINGO, miał mieć 2m, ma oho...ale on ma taki rozłożysty pokrój, więc ta czapa górą jest i akurat, to fajne

tu tulipanowiec....widzisz, od dołu systematycznie wycinane gałęzie, aż kiedyś uznamy, że wystarczy
w tle widać podcinane sosny;;i bluszcz jakimś cudem się wspina po jodle kalifornijskiej

i tu świerki, w tym srebny też, zobacz jak wysoko cięte, a dołem mam rh, azalie i trawy, mnóstwo miejsca i światła dla innych

Milka 17:07, 09 maj 2014

Sebek napisał(a)
Pooglądałem Twoje bujne rabaty i zobaczyłem wschodzące mieczyki....Moje nadal w piwnicy - dzięki, że mi o nich przypomniałaś

O Sebciu, już po maturze? jak tam? trzymałam kciuki
wychodzą, ale czy zakwitną, zobaczymy jak wypadnie eksperyment na końcu
malgorzata_s... 17:18, 09 maj 2014

Ale cudownie teraz u ciebie Następnym razem jak będę miała cię odwiedzać to tylko w maju Buziaczki Irenko dla ciebie i Emusia też
Milka 17:21, 09 maj 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Irenko, co fotka, to z mojej strony same okrzyki zachwytu! Pięknie jest! Masz dobrą rękę do roślin, czego dotkniesz, to rośnie jak na drożdżach!
Ciekawe, kiedy Maja do Ciebie zawita? Powinna...

Basiu, dzięki ci kochana trud pochwałą nagrodzony i to mi wystarczy, wolę abyś Ty zawitała, jak będziesz w okolicy
a tu kwiatki od ciebie, biorą się za kwitnienie, czyli jedne o nazwie Jola, drugie Basia i trzecie będą Halinka
dzięki ci za nie
rękę mam, ale w ogrodzie, w domku morduję, 2 gatunki tylko żyją; storczyki i szable
Milka 17:23, 09 maj 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ale cudownie teraz u ciebie Następnym razem jak będę miała cię odwiedzać to tylko w maju Buziaczki Irenko dla ciebie i Emusia też

Gosiu, zawsze jesteście mile widziani, ale chyba najpiękniej u mnie w sierpniu
Kto wie, może jeszcze was przygna w nasze strony, posiedzielibyśmy na zewnątrz, pogadali i pograli w Scrable
cmokam
Milka 17:24, 09 maj 2014

GorAna napisał(a)
Irena!!!!!!!!.......cu-do-wny Twój ogród....każde następne zdjęcie piękniejsze od poprzedniego....a ilość gatunków powala.....gdzie Ty to wszystko mieścisz?
Pozdrawiam

Aniu, ojej, dzięki
Powoli już mam ciasno
Muszę popatrzeć, co u ciebie, jak budowa i wszystko inne, bo jest na co
a z paluchem mam dalej wojnę, łobuz
pozdrawiam
Milka 17:26, 09 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)
Za chwilę będzie festiwal kwitnących rh ciebie!

A potem skubanie, przydałaby się pomoc fajny pretekst nie?
Wiesz, że czekam na ciebie, wpadniesz, kiedy dasz radę
Żadnych kwiatków nie widzę na laurowiśni, a nie cięłam, to powinny mieć, no nie?
Milka 17:27, 09 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)
Ależ oczy napasłam przed spaniem Było co podziwiać... wisteria - czad, tamaryszek - megaczad, i jak nie jestem fanką białych kwiatów to różaneczniki wymiatają.. sama nie wiem co chwalić... ale wybieram 3 miejsca na podium jak wyżej

Aniu, dzięki, wiem że mojego Ryska lubisz
emocji masz teraz tyle, ze chyba spać nie możesz, tylko się nie zapracuj, bo ogród masz piękny i jest co pokazać latem