...miałam plany malowania, nie wyrobiłam się, czeka..
ten kącik ukryty, warto było go ożywić ławką w tym kolorze
...byłam, widziałam, 1 kwiatek Kousa, cudny, zdrowy i wielki! u mnie nic po 3 latach, ale choć Florida Rubrum...
...Agatko, ależ Ty masz ogród, wielki, dojrzały zaskakujący
a ja miałam chwilę na siedzenie i patrzyłam na gości
ta się nie bała, trajkotała 2 metry nad głową
czyli oznajmiała o tym
potem zrobiło się tak
i dalej tak
zjawisko niesamowite, aż nas zatkało;
Zrobił się ogród botaniczny. Irenko wszystko masz. Dzięki że pokazałaś Carex Elata Aurea. Jak kupiłem bez opisu (wg. opisu Danusi). I teraz jestem przekonany że to ta. Szczególnie poznaję po kwiatostanie. W tej fazie kwiatostan może być ale jak przekwitnie to faktycznie nie jest ciekawy. Wyciąłem je. Ja przed rh sadzę begonie i te ożywiają po przekwitnięciu.
Przepięknie wygląda to połączenie.
Chciała bym poprowadzić kalinę jako drzewko i ma już wyprowadzony pień główny, ale chyba powinnam ją podeprzeć do puki pień nie będzie dostatecznie gruby.
Zbysiu, powiem ci, że jak oglądamy ogród, to on wypada nietypowo, jakby nie rabaty, nie kwiaty, ale całość, myślę, że bliżej mu do leśnego ogrodu i botanicznego zarazem...jeśli też to widzisz, znaczy, że w tym kierunku zmierza..
...wszystko ma Ania, bo lubi, ja ograniczam się do powtarzalności, tego co mam zwłaszcza, ze nie daję radę
..dla mnie te trawy, to tegoroczne odkrycie....nowość, ale już je czuję, czyli jestem ich pewna na 100%, po Twojej opinii
z begoniami doskonały pomysł, bo rh piękne, ale jak nagie, mus je ubrać
dlatego ja wysiałam maki, orliki same i idę w trawy, tak sobie myślę....jeśli sił braknie...trawy zawsze uciacham wg instrukcji Madżen w jej wątku,, Fotorelacje"
a tu mój gość egzotyczny, siedział, nie wyżerał, odpoczywał
dla mnie ta koronka cudo
To rada taka, na poziomie 1m, wszystko wycinasz, stale jak przyrasta, a potem idą w górę i szkodniki im nie straszne, na przyrostach na poziomie 30 cm żerują mszyce..
tu widać z aleka, dół cięty do łysa, góra pięknie się rozrasta, zwłaszcza bez szkodników..
witam u mnie u pozdrawiam serdecznie i powodzenia, będziesz mieć pięknie
Aniu, tej hosty już generalnie nie uprawiają, to stary model, na bazie niej tworzą inne piękności
...ty siłaczka zawsze dasz radę
a ja walczyłam z jednorocznymi; i musiałam wyciepać stożek cisowy na rabatę
bratki miniaturki, lepsze od tych tradycyjnych
tu wzdłuż ma skrzynie z odzysku z drewna egzotycznego, wybielane metodą Konstancji
w sumie mam ich 8 długość każdej to 6m, na każdą około 6-8 roślin i robić trzeba etapami
a jeszcze ciepnę tam 2 stożki bukszpanowe, co w styczniu kupiłam na giełdzie, chorują, cóż, jak dostaną ziemię, chyba odżyją?
i!!! siane 17 marca werbeny są i ile!
a jeżówek, sypałam nasiona tych, co niby nie wschodzą, nie prawda, wszystko idzie
trzeba chyba z pęsetką do nich podejść
już wiem, jak wyglądają sadzonki, chyba już nie będę się mylić, dam Marzence tyle, że zawali swój
ogród