Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

AgnieszkaW 16:58, 13 maj 2014

Czosnki, trawki i firletka - mamy podobną rabatę Tamaryszek cudny
Pozdrawiam Irenko
Anita1978 18:16, 13 maj 2014

Kleiłyśmy się żeby było cieplej
A te trawki wysyłkowo też mają?
gierczusia 18:45, 13 maj 2014

irena_milek napisał(a)

Anuś, ja jakaś niezorganizowana, wracam po przerwie i nawet u siebie nie wyrabiam
wybaczcie
syn się żeni...chyba wariat, ale moja synowa Ela, jest cudowna jedyna osoba, poza kręgiem, co mogę o kwiatkach, to już wiecie

buczki trikolor i czosnki, oba trudne, bo
1. czekamy
2. martwimy się
3. idą
4. i tak robią, co chcą

Irenko .... Bo Elusie to fajne babki , powiem nieskromnie

Buziaki

Ps.. Czosnki i brązowe trawska powaliły mnie na kolana
Agania 18:51, 13 maj 2014

Tamaryszek z kaliną to piękny duet, fotki zachwycające...........buczki rosną, ależ maja bajeczne kolory

przesyłka dotarła, już posadziłam zrobiłam z jedne trzy...............szybka jestem w podziałach

Buziak Irenko
ewa004 19:18, 13 maj 2014

Widzisz Irenko a ja swojej kaliny nie cięłam od dołu ,ale tak zrobię bo dużo lepiej wygląda .
Likwidowałaś winogron ? a co posadziłaś na jego miejsce ?
Zamierzam zwalić u siebie ze stodoły ,ale to jest bardzo widoczna ściana, więc chce posadzić coś extra ,robię więc rozeznanie
malgorzata_s... 19:28, 13 maj 2014

Irenko widoczki pozwalające No a PANA na włościach z pieskami miło widzieć Buziaczki

zbigniew_gazda 19:32, 13 maj 2014

Dałem odpowiedź u siebie ale i tu powtórzę. Obcinasz łodygę pod gniazdami nasiennymi ( nad pierwszymi od góry listkami) i sru do kompostownika. Kiedyś Hani wysłałem dojrzałe ziarenka ale zdaje sie że nic z tego nie wyszło.
Z wrażenia zapomniałem pochwalić Twoje drzewiaste. Jeszcze rok, jeszcze dwa i zrobi się piękny krzew cały w białych kwiatach.
barbara_kraj... 21:15, 13 maj 2014

Kwitnący tamaryszek jest jedyny
Mala_Mi 22:18, 13 maj 2014

Irena... Twój tamaryszek jest najpiękniejszy na świecie.. i nikt mnie nie przekona, że jest inaczej.

Swego miałam wyciepać, bo głupio posadzony, rósł byle jak, ale zaczęłam go rok temu wyprowadzać na ludzi (napatrzyłam sie na Twojego).. i też upierdutałam cały dół... teraz go przesadziłam... i jak mi padnie to się zmartwię.. i pomyśleć, że miałam ochotę go wyrzucić..

Mam Carex lurida Aurea.. na razie wygląda super.... coś podobnego do Twojej trawy.. a potem zobaczymy, bo sadziłam w zeszłym roku...... kępy mam olbrzymie..

I mogę chwalić dużo Twego parku...... no tak u Jagody pisałam, że powinien być dział .. Nasze prywatne parki... i tam powinny wylądować niektóre ogrody
monteverde 09:25, 14 maj 2014

irena_milek napisał(a)

nieskromnie powiem, są wyjątkowe
malucha musisz od początku prowadzić, masz szansę na stworzenie czegoś wyjątkowego...od razu musi dostać cugle

ale zaskoczyła mnie wisteria

Tamaryszek i Roseum pięknie to wygląda wisteria też piękna pozdrówka Irenko