Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 16:09, 28 maj 2014

Kasiek napisał(a)
Irenko, bardzo, bardzo dziekuje za tamaryszka, utwierdzilas mnie ze warto go miec Kochana jestes
Musze tylko dobrze poszukac, bo u nas jest kilka odmian, a chcialabym takiego jak Twoj, najbardziej rozowego
p.s sprzedalas dusze diablu ze tak Ci wszystko cudownie rosnie?

Warto i masz różne możliwości prowadzenia

mam właśnie problem, nic moim roślinom jeszcze nie dałam, ani nawóz, ani oprysk, ciągle pada, a jak nie pada, nie mam jak, dobrze, że jakoś sobie radzą..
prawie kwitną jaśminowce i rozwary, o miesiąc wcześniej, jak rok temu
Milka 16:12, 28 maj 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Irenko znalazłam fotkę Zajrzyj do mnie

Cudowna fota, a na niej ty, tak sobie wyobrażałam...zachwytowi Krzysia się nie dziwię!

zobacz, jak zarosły się ścieżki wydeptane przez psy, mam nadzieję, ze pamiętasz, to miejsce
Milka 16:14, 28 maj 2014

monteverde napisał(a)
Irenko moje Chopiny to jeszcze troszkę ale za to kwitnie Maingold, Jacqueline du Pre i miniaturka no i wiele ma na pół otwarte pączki także już się zacznie ładnie obsadziłaś pojemniki pozdrówka

U mnie te na bardziej słonecznym miejscu szybciej, jeszcze niektóre dopiero ruszają
w pojemnikach musi się rozrosnąć i może w końcu z nawozem podleję, bo tak deszcz leje pozdrawiam Aniu mam nadzieję, ze masz lepszą pogodę
w domu storczyki szaleją

Milka 16:15, 28 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)
Móje buszkany z giełdy żyja ale były sadzone do gruntu. Stożek z donicy też zdechl, tak jest co rokunpo zimie. Nie ma co się łudzić, nawet przy lagodnej zimie wymarzają w donicach

Mogłam sadzić je do gruntu, ale co tam, w donicy i tak długo mnie cieszyły
dałam co innego, a stale rozmnażam juz bukszpany, nazbieram sadzonek i zrobię kulki i stozki
Milka 16:16, 28 maj 2014

Kondzio napisał(a)
Irenko macham o poranku hi hi hi hi

Jaki ranny ptaszek zaraz wpadam do was macham
Milka 16:17, 28 maj 2014

Mathildis napisał(a)
Irenko do Bogdzi troszkę daleko i nie pojechałam, ale jeżeli się zdecydujesz na spotkanie to do Ciebie bardzo chętnie bym zawitała

Bogdzia idealnie mieszka, każdemu po drodze zewsząd
Spotkanie planuję w przyszłym roku i jeśli masz chęć już zapraszam
Milka 16:23, 28 maj 2014

Mirka napisał(a)
Irenko jak wszystko ładnie rośnie aż trudno dobrać słowa by opisać twoje dzieło.W przyszłym roku czytam że planujesz spotkanie ja już rezerwuję 2.miejsca a i jeszcze o łubinie wyczytałam że na jednym miejscu może rosnąć 5.6 lat i nie lubi przesadzania.Przypominam się o.roślinkach.jak by co

Rośnie, bo teraz u nas klimat angielski
Rezerwacja klepnięta
O, nie wiedziałam tego o łubinie, dzięki za info; roślinki zbieram, zauważyłam 3 nowe sadzonki pęcherznicy Diablo i sporo innych, tawuła wczesna, ligustr zielony i sporo innych, niektóre nie rozszyfrowałam jeszcze

a tu patrz Mirka, jestem w szoku, wetknęłam patyki 4 cm, bo mi się ułamały, a one nie dość, że wypuściły gałązki, to jeszcze z kwiatkiem, będą kwitnąć!!! muszę inne sprawdzić do mojego pomysłu potrzeba mi 80 krzaków hortensji limek, dlatego bawię się w szkółkarza

i nawet z takich tyci idą listki

Mathildis 16:26, 28 maj 2014

irena_milek napisał(a)

Lepiej ona niż słup
dzięki ANuś, twoja też urośnie...i pachnie...swoją miałam usunąć, bo nie rosłą, ale nie dała się

i żywopłot ze złotych cisów sadzony w marcu, cięłam go mocno i tak pięknie wyrósł i jak się złoci
bordowa piwonia i stara czerwona róża prawie..

Żółty cis wpasował się rewelacyjnie w to miejsce... nie słodzę wygląda naprawdę ślicznie
Zeta 16:28, 28 maj 2014

Rany pięknie u Ciebie ....ja anabelkę tez sobie z patyczków wychodowałam hihi.....a żywopłot z cisków superaśny .....
Mam ochotę na jakieś ciekawe bylinki biale i niebieskie ......masz niesamowite rabaty bylinowe może coś polecisz.....podoba mi sie ta biala naparstnica ....ale jak zrobić żeby była tylko biala .....sa takie nasiona ...ja widziałam tylko kolorową?
A jak zbiorę nasiona z białej to wysieja się biale? Haha dużo pytań
eliza3 16:32, 28 maj 2014

Irenko, rośnie Ci wszystko jak na drożdżach.
Troszkę ostatnio zaniedbałam forum, ale po wizycie u Bogdzi znowu dostałam nowej energii i zatęskniłam za Wami... oj, sporo do nadrobienia...
Ogród masz piękny, a jak Ci kwitną rh na nowo założonej rabacie? Pewnie umieszczałaś zdjęcia, ale nie sposób znaleźć po tak długiej nieobecności
Buziaki.