Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 15:06, 28 maj 2014

JulkAd napisał(a)

Ja przypominam, że u mnie 3,6 ara i jeszcze dom na tym stoi, więc się Kasia nie łam, że tak mało masz..
......a do Twojego Irenko oogrodu na zwiedzanie już sie zapisuję ( nie odpuszczę tak magicznego ogrodu jak Twój)....i jeżeli trza w kolejce po bilety stanąc to jestem za Kasia (Kindzią)....pozdrówka zostawiam

Jula, masz zawsze do mnie blisko, tylko daj znać i wpadaj....ha, ha, dobre to z biletami
wczoraj wieczorkiem i dziś rano walka ze ślimakami, mimo papu, mus je ubijac i zbierać, jest tego zatrzęsienie, w setkach trzeba liczyć, a jakie żarłoczne!!!! jedzą wszystko!
jedynie naparstnice i brunery nie ruszone
róże nie ma jak opryskać, bo stale leje

kielichowiec chiński cały w pąkach

róże ulewy wytrzymały, ciekawe, jak dziś
Milka 15:24, 28 maj 2014

Justyna napisał(a)
Ale świetny rower! Pasuje idealnie w okolice imprezowni

Już się nie mogę go tam doczekać
bzy poszły tam, gdzie trawy chciałam wywalać, zrobią wyższe piętro i fajnie z moimi klonami się zgrają, och, cudne te bzy koralowe

białych naparstnic coraz więcej

i różowych
anna_g 15:24, 28 maj 2014

irena_milek napisał(a)

hortensja pnąca pachnie i daje swój pokaz
i już jaśminowce zaczęły, ale wcześnie, rok temu było końcem czerwca

Kurcza ale fajna. Kupiłam w zeszlym roku pnącą - na razie maluka oczywiście ale już mnie ucieszyła bo zakwitla i ładnie przyrasta. Ale ta Twoje jest cudna
Milka 15:31, 28 maj 2014

Rench napisał(a)

Takie kolorki energetyczne lubię Jutro jade po nowe czerwone kwiatki do donic
Rower odjazdowy

Ja też w sumie jest biały, czarny i pink, trochę różnych odcieni różu, ale to jeszcze musi sie rozrosnąć, póki co, ślimaki im kwiatki zjadają!!

takie coś białe kwitnie, chyba dzwonki?

i takie coś, przesadziłam ze skalniaka jesienią, bo marniało

dereń Kousa, fajna szałwia, dziewanny, wilczomlecz od Alinki i jeszcze nie kwitnie wieloletnia margeritka
a cisy mają szalone wręcz przyrosty, chyba ta deszczowa pogoda im sprzyja

Milka 15:35, 28 maj 2014

anna_g napisał(a)

Kurcza ale fajna. Kupiłam w zeszlym roku pnącą - na razie maluka oczywiście ale już mnie ucieszyła bo zakwitla i ładnie przyrasta. Ale ta Twoje jest cudna

Lepiej ona niż słup
dzięki ANuś, twoja też urośnie...i pachnie...swoją miałam usunąć, bo nie rosłą, ale nie dała się

i żywopłot ze złotych cisów sadzony w marcu, cięłam go mocno i tak pięknie wyrósł i jak się złoci
bordowa piwonia i stara czerwona róża prawie..

malgorzata_s... 15:38, 28 maj 2014

Ale cudnie Szaleństwo kolorowe
Ten dzwonek to dzwonek brzoskwini opisany Buziaczki
Milka 15:49, 28 maj 2014

Kindzia napisał(a)
No Kochana...do Ciebie też cała Polska chętnie zjedzie Miejscówki rób
Ale może U Ciebie mi się Julcię uda poznać...

I tym sposobem już my Cię prawie, prawie w spotkanie wrobiły...

Ojej, czy ja podołam ...nie wrobiłyście tylko wiesz, ogród nie jest jeszcze taki pokazowy, po Bożenki ogrodzie, Alinki, Ani i może być rozczarowanie
Julcia ma do mnie blisko, tylko ciągle nam znika
a tu wielkie kępy kostrzewy, różne odmiany, jedna ma grube i bardzo sine źdźbła i inny kwiatostan, pozwoliłam im kwitnąć, bo fajnie wygląda, małe sadzonki wycięłam z kwiatostanów, wyglądają jak bidule ale chyba za sezon wydobrzeją
zwykła kostrzewa

jakaś odmianowa, pamiętam, ze dośc droga
widać inny pokrój i kwiaty
Kindzia 15:55, 28 maj 2014

Piękne te złote cisy! Ale je widać!
Firletki będą kwitły chyba drugi raz, rok po roku...czy to możliwe? Dostałam je od Julci, a Julcia od Ciebie...będziesz wiedziała czy one tak mają...
Wysokie już są, w niedzielę jeszcze pąków nie widziałam...przypomniało mi się, bo u Ciebie też je widać na tych ostatnich zdjęciach.
Milka 15:57, 28 maj 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ale cudnie Szaleństwo kolorowe
Ten dzwonek to dzwonek brzoskwini opisany Buziaczki

Jest szaleństwo, ale przez ten ciągły deszcz, mało frajdy w ogrodzie, na tapecie tylko ślimaki, a kiedy oprysk, jakiś nawóz, nic z tego nie zrealizowałam
czyli dzwonek, mam jeszcze fioletowy
a tu do złotych cisów i tawuły Gold Carpet, będzie żółty kolor przywrotnika od Miry, podzieliłam na 3, wszystkie urosły i wszystkie w pąkach, jupi
buziaczki Gosiu
Milka 16:05, 28 maj 2014

Kindzia napisał(a)
Piękne te złote cisy! Ale je widać!
Firletki będą kwitły chyba drugi raz, rok po roku...czy to możliwe? Dostałam je od Julci, a Julcia od Ciebie...będziesz wiedziała czy one tak mają...
Wysokie już są, w niedzielę jeszcze pąków nie widziałam...przypomniało mi się, bo u Ciebie też je widać na tych ostatnich zdjęciach.

Dobry wybór zrobiłam z tymi cisami i prawie darmo, bo byłam 1 klientką po odpaleniu sezonu; tam ładnie ożywiają
co do firletki, przy łagodnych zimach tak może być, że kwitną co rok, u mnie tez tak jest, a już rośnie następne pokolenie, co za rok zakwitnie, juz walczę z nią, bo mam ją wszędzie! ale mimo to, lubię, u mnie juz kwitną
i kolejny potwór zarasta rabatę..