Irenko poczytałam i obejrzałam . Gdzie T chcesz 80 limek posadzic?? Chyba kupiłaś kilka hektarow?Przecież tY tyle roslin kupujesz ze niemożliwe by sie jeszcze mieściły. Cudną białą piwonkę też obejrzałam a jesli pachnie to przy dzieleniu kiedys jednak sadzonkę chocby maleńka poprosze.
Tylko zamknij na łańcuch by po pijaki nie chcieli na nim jechać
A ogród po rewolucjach zyskał na urodzie... jest tak jak lubię Dużo i bogato, ale też w jakimś ładzie..
Sama nie wiem co chwalić..
Szok na pewno przeżyłam oglądając kwitnace róże.. u mnie zaczynają niektóre, ale u Ciebie szał ciał.
I melduję, że z białej naparstnicy są białe naparstnice.. wysiałą mi się białą przy oczka i w tym roku rosna wkoło tylko białe Cieszę się, że i ode mnie coś jest w twoim pięknym ogrodzie i cieszy
I jak na te porę roku masz zaje...iście kolorowo
Irenko - to chyba pomyłka- 80 ? Ale jeśli tak, to będzie cudny spektakl.
Te schody zatopione w roślinkach wyglądają ekstra. Cały ogród jest tak soczysty, że dech zapiera.
U mnie moja hortensja pnąca ma pierwsze kwiatki - teraz tylko czekam aż pójdzie wyżej.
Rany dzięki Irenka za wyczerpującą odpowiedź ...mam duzo nowych bukszpanów i chcę taki gąszcz pomiędzu ńimi pomieszany z trawami ....narazie mam szałwię.....niebieską i bialą ....kamasję białą...czosnki fioletowe ...i myślę o czymś wyższym jak naparstnica.....przepatrze te nazwy roślin co mi podałaś ...ja z bylin noga jestem raczej hahahah