Haniu dzięki roślinki, co lubię jezapowiada się, że będziemy mieć te wielkie maczkibyłam u Justyny i u niej kwitną, będzie zbierać nasiona, bo te moje siane z nasion z Kanady, póki co nic ich nie widzę, chyba że źle patrzę
są olbrzymie!!!
a ja Haniu macham razem z motylkami
poleciały medytować
zdjęcia z telefonu
Podbiorę nasionka od moich ogrodowych koleżanek. Te na moim foto to polne maki. jednego zasadziłam dla fantazji.
Oj zaniedbałam wątek, nie wyrabiam.....
Agnieszko, ten pióropusz strusi jest ekspansywny, w lasku zostawię, wywalam z tyłu domku, tam gdzie ostatnio sadziłam nowe rh i azalie japońskie; zamiast nich kupiłam klony na pniu 4 sztuki, 3 duże trzmieliny na pniu i hortensja limka na pniu; dołem uzupełniam innymi roślinami, aby jak najmniej plewienia było i ślimaki żeby się nie mnożyły, bo zjadają mi wszystko, mimo granulek i zbierania....a drugie miejsce, koło magnoli gwieździstej, tam ostatnio sadziłam kolejny klon palmowy, sumak Tiger Eyes,złote trawy, złota tojeść rozesłana. Tym sposobe, dostanę duzo miejsca na kolejne czosnki i klony, bo mam fazę na klony
tu część zakupów, potem jeszcze jechałam, bo za mało
trawki i buksiki też
i tu koło magnolii
a tu sumak i te inne nowe rośliny, plus bzy koralowe, czarny i złoty, sadzonki od Justyny, zresztą sumaka też mi z warszawy przywiozła, jak ostatnio pół Ogrodowiska było u Schmitów
Haniu, u mnie masz już zaklepane nasionka polne maki uwielbiam w grupie, jak rosną dziko z trawami, codziennie podziwiamten do Ani też chyba dziki
tu na rabacie, po lewej stronie, same z siebie rosną fioletowe maki z prawie czarnym środkiem, liście u nich zupełnie inne i potem pełno maku, muszę plewić, bo dosłownie inwazja!!
Dzięki Agnieszko z przeceny mi wpadły, były 2 i pomyślałam, że tu idealnie pasują jeszcze będą 2 mniejsze, po lewej stronie, na dole w tych kolorach żółwik, potem powojniki zakwitną i powinno zagrać
u mnie zaczyna się szał z firletkami, nawet zaskoczy połączenie z lawendami, tylko budleje i róże różowe się ociągają
Właśnie u nich zamówiłam 2 mniejsze niebieskie, sowy i jakies drzewka, chcę mur sobie uatrakcyjnic, bo zanim te bluszcze urosną!...takie duże w Hortulusie dużo droższe niż udało mi się kupić
Ja się na pustynniki już nie skuszę, Chociaż bardzo mi się podobają.
Niestety, nie wszystko może być u mnie na odludziu.
Bociuś.....to jest Kirkhen White, uwielbiam te piwonię...a przy okazji, coraz bardziej mam nerwa na turzycę kaktusową, po deszczach okropnie się pokłada, chyba ją wyciepię i wsadzę coś innego, ma byc ładnie i mniej pracy, co nie wiem
za to cisy mi szaleją, mam aktualnie 14 sadzonek przyjętych po cięciu, a jak Twoje cisy?
ale i ta piękna i wszystkie, jakie mam, a jest ich sporo
Ula.....śliczna hortka, dzięki, co się z nią stało? wiem, ze też rozmnażasz, więc będziesz mieć kolejne
dla ciebie Twój ulubiony zakątek, w końcu rozplenice Litlle Bunny są zieloniutkie