Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 17:13, 05 cze 2014

hanka_andrus napisał(a)
Ja się na pustynniki już nie skuszę, Chociaż bardzo mi się podobają.
Niestety, nie wszystko może być u mnie na odludziu.

Haniu, no ja cię w pełni rozumiem! pokazałam, bo wyjątkowy, ale nawet ja się nie skuszę, bo nie daję rady, gdyby tylko ogrodem człowiek żył...
Dlatego podkreślam, ze każdy, kto ma ogród działkowy, budzi mój podziw, to jest dopiero miłość do ogrodu, aby jechać, robić, wracać zmęczonym...i znowu wracać, a czasami powrót oznacza stres, bo jacyś wandale sieją spustoszenie...
Milka 17:30, 05 cze 2014

Bogda napisał(a)
Irenko, dawno mnie nie byłoa...ale sobie pooglądałam, powzdychałam do Twych cudnych trawek...zwłaszcza carexa złotego-cudo!!!!!!!i idę zaraz spać

cudnie!!!

O jej....Bogda, nowy wątek masz, właśnie myślałam, gdzie przepadłaś, choć ostatnio sama przepadam..
traw mam sporo, ale jak idę na ogród, zawsze coś innego mnie wkręci
tu np sa stipy, 6 sztuk, a pomiędzy nimi liriope, w końcu rusza, ale powoli, jak slimak, chociaż moje slimaki, to błyskawice!!!

tutaj też pełno, naprzeciwko, pełno itd

konwalniki mi zakwitną, wszystkie mają pąki kwiatowe
ubiegłoroczne hakone, dużo urosły, wtedy chyba ponad 30 sadziłam

turzyca bronzita w wielu miejscach, widziałam już pąki, zaraz zakwitnie
Milka 17:37, 05 cze 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Irenko, jeśli zależy Ci na nazwach host, to Wojtek - ekspert nasz ogrodowiskowy - mógłby Ci pomóc
Wyśmienite miejsce rowerowego eksponatu, róże piękne a host nie zliczę
U Ciebie nawet na kamieniu rośliny rosną - vide czosnek

Basiu, zalinkuj proszę, to dopytam
ruszyły na dobre jaśminowce

kostrzewa jarzy
Milka 17:49, 05 cze 2014

Kindzia napisał(a)
A ja się różami Twoimi zachwycam
Zresztą u Ciebie zawsze jest co oglądać

Ściskam Irciu

Kasiu, fajnie, ze zaglądasz, bo ja ostanio miałam dyżury wnusiowe i nie dało się oka z nich spuścić..zwłaszcza z Damiankado tego uparciuch, musi być na jego i basta!a potem ciut zaległosci i padałam!

w końcu ta moja rozplenica vertigo ciemnieje, ale muszę hostom oberwać liście, bo mi je zrasta, a nie chcę już 3 raz przesadzać!
róża Angela i Cardinal

Milka 17:58, 05 cze 2014

zawitka napisał(a)
Irenko mam pytanie czy ten buczek tri kolor jest bardzo wrażliwy na grzyby bo chciałam kupić ale był tak zagrzybiony że się wystraszyłam bo kosztuje 50 zł i się zastanawiam ???Buziole

Powiem, że od samego poczatku nie miałam z nimi żadnych problemó, tyle tylko, że późno ruszają i w tym roku z 2 pąki im zmroziło i to wszystko, tak idealnie się sprawują; jak był chory w szkółce, to bym nie kupiła raczej..
pojedyncza kępa lawendy, bardzo stara rusza już, czyli dość wcześnie
AlicyaLK 18:00, 05 cze 2014

Oh jak ja lubię te Twoje zakątki Widzę poidełko fajne, a ta wywrócona donica obok, to co tam jest?? jakieś kwiatki tam rosną, czy to schronienie dla jakieś żabki? Mam nadzięję, że u mnie pod drzewami kiedyś też będzie taki pięknie
gierczusia 19:17, 05 cze 2014

Irenko .. O dyżurach wnuczusiowych poczytałam i Damianku l co ma własne zdanie .. Choć nijak do mnie nie dociera ,że Ty babcia .. Kcałabym mieć taka babcie

Ps.. Te fotki z domkiem to jakby nie Twój ogrod .. Ileż Ty tam masz jeszcze miejsc różnistych ,achhhhhh

Buziaki
Ps 2 też wiem jak to jest z zaległościami i zawsze liczę na ludzką wyrozumialósc
Kindzia 19:22, 05 cze 2014

Ludu złoty...jak ta lawenda ładnie wygląda!!! U mnie pierwszy raz będzie kwitła, w zeszłym roku maleństwa kupiłam, nawet nie wiedziałam, że to tak rośnie jak dzikie.
Jak u Ciebie już zaczyna, to szansa jest, że za dwa tygodnie swoje pierwsze fioletowe pachnidełka zobaczę
malgorzata_s... 20:13, 05 cze 2014

Ja ciągle odkrywam twój ogród na nowo Ciągle jakoś inaczej u ciebie
Cudnie jest U mnie prawie wszystko przekwitło a teraz czekam na lilie i ostróżkiBuziaczki
Juzia 20:34, 05 cze 2014

irena_milek napisał(a)

Miodzio