Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Tusiala 08:36, 06 cze 2014

Też się zachwycam Cisy pięknie wyglądają. Ich przyrosty widać nawet na fotkach. Zbyszek zacytował moje ulubione zdjęcie z tego tygodnia
Mala_Mi 08:55, 06 cze 2014

Wszystko wypatrzone..... cytowane fot przez Zbysia cudowne..coraz lepiej, coraz łądnie, chociaż sie wydaje, że lepiej być nie może.. a jest

Mój maczek młodziuteńki to malusi, ale urośnie i będzie wielki, bo ja zwykłych maków nie mam tylko te wielkie..
Milka 12:13, 06 cze 2014

Aniu dzięki powoli jest tak, jak w mojej wyobraźni
teraz sobota wolna, sadzę zakupione rośliny, rano zdążyłam tylko trawy posadzić i....dalej biegam z przesadzaniem, obie podobne czynności stale wykonujemy
ucieszyła mnie wiadomość, ze maczek z tych wielkich, bo już się bałam, ze one podobne do dzikich, choć i tak się bym cieszyła jak coś z moich będzie, też dam ci nasiona
...a po drodze do pracy wymyśliłam nowy placyk i robótkę dla M.
plan pracy- sobota;
1. cięcie głogowników, berberysów, tawuł, ligustrów, wąsów przy kantach
2. kanciki wzdłuż chodnika
3. opryskać chwasty na chodniku
4. oprysk róż i nawożenie horti i róż
5. przesadzanie werbeny...zarastają rh
6. obsadzenie nowej donicy
7. przesadzenie stokrotek w stałe miejsce
8. przesadzenie szałwii i fiołków i jeżówek, bo zarosły je hosty
dalej nie wymyślam, bo jak zrobię tyle wg punktów, to będzie sukces
krzewuszka, horti pnąca

powojnik potrzebuje gwozdków do wspinania po słupie

u mnie też w środku śpią sobie kolorowe chrząszcze, ale szkód nie widzę
Milka 12:17, 06 cze 2014

Tusiala napisał(a)
Też się zachwycam Cisy pięknie wyglądają. Ich przyrosty widać nawet na fotkach. Zbyszek zacytował moje ulubione zdjęcie z tego tygodnia

Cieszę się, że sie podoba, mnie też
cisy pozytywnie zaskakują
mimo deszczu cudownie rosną
Milka 12:22, 06 cze 2014

Irenko, przepięknie jest w Twoim ogrodzie - taki Zaczarowany Ogród. Nie umiałabym wybrać miejsca , które by mi się najbardziej podobało, bo wszędzie jest cudnie. Pozdrawiam. Miłego dnia

Całę szczęście, ze nie pokazuję miejsca, gdzie na total bałagan, choć może nieogrodowy
dla ogrodniczki, to pochwała wielka, że się podoba i widać trud prac dzięki
również pozdrawiam Małgosiu
pęcherznica i metasekwoja
Milka 13:00, 06 cze 2014

No muszę zacytować. To ujęcie bardzo mi się podoba. Zwiedziłem Irenko ogród i jest cudnie.

Dzięki Zbysiu
a tu pytanie do ciebie, czy to wrotycz? co mi tu urosło w cieniu?
Milka 13:13, 06 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)
Wszystko wczoraj w zmroku posadziłam aby nie zachło!
Dziekuję , gdybyś miała nadmiar werbeny to jeszcze się po dwie sadzonki uśmiechnę
A runiankę posadzę pod lilakami aby mi chwasty nie rosły

Szalona jesteś, zważywszy na samopoczucie ale werbena się odwdzięczy mam jeszcze dla ciebie, ale wiesz, w biegu po pracy łapałam bliższe z brzegu
....zapomniałam powiedzieć, że od ronada obwodnicy zrobili świetną drogę asfaltową, jedzie się jak po maśle do ciebie
...wcześniej było pytanie odnośnie lilii, mam ich bardzo dużo, część stracona, bo kładła się na nich Dżaga, część przy okazji przenosin, uparcie z trawnika wybijają, ale nadal jest mnóstwo i zakwitną...ale w jednym miejscu coś mi zjada całe pąki, nie wiem co, granulki sypałam, a i tak zjadane....a część stracona, bo nieprawidłowo na jesień wykręcałam łodygi, dostałam od prezesa stowarzyszenia lilii instrukcje, jak robic prawidłowo
a i doniczki, 2 dla córki i jedna dla mnie- moja duża....z przeceny, ale nie ma uszkodzeń

a to kostrzewa, o której mówiłam
kwiat i niżej one, 4 i stożek cisa, buksiki czekają na sadzenie

Milka 13:21, 06 cze 2014

Irenko, cudne zdjęcia Twoje trawki rosną jak na drożdżach.

To super Robert ja je naprawdę bardzo lubię, są akurat wysokie, nie pokładają się, nie ma rozłogów i startują szybko...na brzegu rabat i nie tylko, fajnie się prezentują; dosadzałam u siebie, bo zmieniliśmy linie rabaty, zlikwidowaliśmy uskok
a jak werbeny? u mnie stale nowe sadzonki wyłażą, natomiast ubiegłoroczne zabierają się do kwitnienia

i widać werbeny kwiat, fotki wszystkie z telefonu, więc i jakoś gorsza
Milka 13:32, 06 cze 2014

bartek_luberda napisał(a)
Piękny kolor lawendy

Dzięki mam też białe, ale teraz u mnie poplątanie z pomieszniem z nimi, po przesadzaniu i wtykaniu nowych sadzonek
Bartku-Betako pozdrawiam

tu jest cały szpaler, już w pąkach, zaraz pokaz, równocześnie liatria i chyba biały dzwonek, jest śliczny, niech się rozsiewa
Milka 13:39, 06 cze 2014

Kasik napisał(a)
W Twym ogrodzie Irenko można się zatracić. Ja nawet nie umiem się nim inspirować, bo jak wlezę i tyle stron pooglądam, to nie wiem na czym uwagę skupić. Jest tak soczyście, każdy zakamarek ma jakaąś tajemnicę, tu motylek, tam rower, tam krzesełko zaprasza. Cudnie.

Ogród to hobby, tu coś sami tworzymy, czerpiąc jednak dobre wzorce z Ogrodwiska, podglądając Danusię i jej prace, a także innych ogrodników i ogrodniczki, bo wiele nowego wnoszą, tak samo mając internet poszukujemy samodzielnie inspiracji i tworzymy coś, co nam w duszy zagra, tak sobie właśnie myślęmam jeszcze mnóstwo miejsca do sadzenia i ewentualnych zmian, w przyszłości powstanie nowa rabata, podwyższana, w całości zimozielonasporo roślin pewnie wyleci, bo pogoda i to, że nie będą mi pasować do koncepcji... takie życie ogrodnika, a biżuteria ogrodowa urozmaica mnie ten biały mur, zimą będzie na czym oko zawiesić
Kasiu dzięki