Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

dorciabe 13:40, 06 cze 2014

Irenko ślicznie
Milka 13:42, 06 cze 2014

paniprzyroda napisał(a)
Znów zaległości miałam wszystko u Ciebie tryska energią, prawie widać, jak rośliny rosną Śliczne zakątki. Buziaki.

Mariola, ja to mam zaległości! chcę odpowiedzieć u siebie i biegam do was
W tym roku rzeczywiście ogród soczysty, deszcze mu służyły, ale ślimakom też już do rh się dobierają!! pozdrawiam
spojrzenie na wyspę, dołem już zaczynają kwitnąć tawułki japońskie, białe, różowe i czerwone
Milka 13:46, 06 cze 2014

dorciabe napisał(a)
Irenko ślicznie

Dzięki Dorotko a jak pachnie, dosłownie wszystkim, hortensją, różami, jałowcami, żywicą, bo cieplutko i mocno czuć
Milka 13:49, 06 cze 2014

Mirka napisał(a)
Irenko piękna lawnda ta co od ciebie dostałam już też zaczyna kwitnąć potwór też daje czadu tawuła ma pierwsze kwiaty paprotki urosły pofocę w weekend i pokażę.Jak zawsze oczy nacieszyłam

Mirka, zaraz do was ruszam i popatrzę cieszę się, ze tak wszystko Tobie rośnie, już chyba zaczniesz wszystko w gruncie układać?
Będę wsadzać na docelowe miejsce 4 hortensje z ubiegłego roku, spore są
moje ,,pypcie" w pąkach....a z tyłu za nimi widać, jak coś zjada kwiaty lilii, ale co!!?
Milka 13:52, 06 cze 2014

eliza3 napisał(a)
Irenko. ależ ten Twój ogród piękny, chciałam zacytować któreś zdjęcie, ale nie mogłam się zdecydować, wszystkie mi się podobają...
Widać, że wkładacie w niego dużo pracy, bo pięknieje z roku na rok.

Pozdrawiam Cię serdecznie i składam życzenia dalszych sukcesów z okazji kolejnego tysiączka.

Eliza, bardzo dziękujęza pochwały i gratki widzę u wszystkich zmiany, za 2 lata bardzo duzo się zmieniło u wszystkich, powstały wspaniałe ogrody, pokazowe
ostróżki wszystkie zaczynają, jednak płotki z bambusów pomogły, sporo uratowanych przed sunią
Milka 13:56, 06 cze 2014

rozajerycha napisał(a)
Ubieram serducho jak talizman,liczę na kruszynę Twojej pozytywnej energii Miła moja.
Pozdrawiam mocno ściskając
martek

I tak trzymaj Marta a ja złapałam od ciebie miłośc do cynii, gorzej, że ślimaki też i zjadły mi większość sadzonek, a tak ładnie szły...coś jednak będzie, mam nadzieję, dziś znowu z granulkami sprint!
busz w bukszpanach, róża Chopin, miłorzęby, liliowce, irysy i limki
Milka 14:04, 06 cze 2014

AlicyaLK napisał(a)
Oh jak ja lubię te Twoje zakątki Widzę poidełko fajne, a ta wywrócona donica obok, to co tam jest?? jakieś kwiatki tam rosną, czy to schronienie dla jakieś żabki? Mam nadzięję, że u mnie pod drzewami kiedyś też będzie taki pięknie

Ala, ostatnio byłam u ciebie i zobaczyłam kolosalne zmiany, masz juz piękniedonica miedziana, stara i tam ptaki się w piachu kąpią
dzięki
spojrzenie w drugą stronę, rh bardzo ładnie przyrastają

kącik medytacji wieczorkiem

białe czosnki dopiero będą tu kwitnąć
hanka_andrus 14:08, 06 cze 2014

irena_milek napisał(a)
czy to wrotycz? co mi tu urosło w cieniu?

To jest siewka jarzębiny
Evchen 14:13, 06 cze 2014

Irenko,prawdziwy busz u Ciebie
Piękny busz
Milka 14:22, 06 cze 2014

Gierczusiu...ale komplimenta dziękidla Damianka najważniejsze, żeby babcia miała kondycję
mam tych zakamarków, pewnie dlatego tak wyszło, że etapami coś robiliśmy... jakoś lotto i 6 nie idzie w parze....myślę, że ludzie są wyrozumiali, każdy z nas ma coś tam w życiu
kwitnie wirginijska, razem z odętką

Kindziu/ Kasiu...oj doczekasz, one mocne rośliny, tylko cięcie u nich ważne, bo potem z czasem od dołu łysieją, starzenie...i piach, czyli im bardziej uboga gleba, tym lepiej i bez podlewania też super sobie radzą
w lesie ruszyły powojniki, miałam wykopać, ale zostawiam, niech sobie rosną

Małgosiu....byliście, jak ogród z uśpienia wyłaził, tylko zimozielone w kondycjiu mnie wszystko kwitnie; róże, lawendy, dzwonki, odętki, krwawniki, margerytki, jasminowce, piwonie, ostrózki...szał, ale czy to znaczy, ze za miesiąc nic?
tu w przód kawałek, dopiero czosnki zakwitną, one jakoś tak długo, do końca czerwca tu sobie radzą

Juzia....dzięki i polecam Tobie te rozplenice, Bunny Little
a w ich pobliżu kolejna piwonia