Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Gardenarium 13:00, 23 lis 2012

Nie ma to jak zadowolenie z pracy Witam niebawem w swoich progach, sprzątanie póki co odchodzi, a łóżeczko już posłane

Instagram Ogrodowiska
Syla 13:07, 23 lis 2012

Witam Irenko .... u Ciebie praca wre .... fajnie ja zmobilizowałam siły i wysypałam wreszcie nareszcie korę i usunęłam chwasty bo gdzie niegdzie jeszcze się pojawiły ..... Ale młgła nie odpuszcza już prawie trzeci tydzień i słońca nadal brak .... Kategorycznie potrzebuję słońca pozdrawiam
Martek 13:23, 23 lis 2012

magnolia napisał(a)
dziewczyno czym Ty się żywisz?- bateriami? Ja w środę pół dnia się zbierałam żeby wyjść i pograbić liście. Już zapadam w sen zimowy- czyli odczucie wiecznego chłodu i senności.

Jak przesadzałaś Stipy to bardzo zryłaś wokół nich??- bo wiesz, wiosna będą pewnie wyłazić siewki- takie maleńkie, cieniutkie trawki, prawie przezroczyste. A i teraz wokół dużych u mnie jest masa maleńkich. I te maja większe szanse na zimowanie niż duże

To chodząca bateria słoneczna )))))))))))))))))))Przecież pisze,że po ciemku robiła )))))))))))
O rany )))))))))))))))))Fajny tekst Magnolio
Milka 13:30, 23 lis 2012

magnolia napisał(a)
dziewczyno czym Ty się żywisz?- bateriami? Ja w środę pół dnia się zbierałam żeby wyjść i pograbić liście. Już zapadam w sen zimowy- czyli odczucie wiecznego chłodu i senności.

Jak przesadzałaś Stipy to bardzo zryłaś wokół nich??- bo wiesz, wiosna będą pewnie wyłazić siewki- takie maleńkie, cieniutkie trawki, prawie przezroczyste. A i teraz wokół dużych u mnie jest masa maleńkich. I te maja większe szanse na zimowanie niż duże

Magnolio, też tak kiedyś miałam, zmieniło się to jak trafiłam na Ogrodowisko, teraz mam powera na okrągło
a z reguły jadam raz dziennie, za to na wieczór opycham się węglowodanami!!
wokół stip zryłam ziemię..ponadto rozluźniłam jej korzenie, bo takie zbite były, myślę, że to dobrze?
a co do przezimowania, to jest prawie w lasku i jak jest mróz, to tam nigdy nie ma szronu i praktycznie śniegu, więc chyba przeżyją
pozdrawiam Magnolio, cieszę się z odwiedzin i życzę...energii, może jak ja wcinaj czekoladę
Milka 13:32, 23 lis 2012

asc napisał(a)
Miła... tytanie pracy ogrodowej.. podziwam

kondycja mi rośnie, ale też ćwiczę codziennie
Martek 13:34, 23 lis 2012

Miła moja poszła koperta,ale nie z zielonymi jak wysiejesz będzie i zielono )))))
magnolia 13:38, 23 lis 2012

Dzięki Kochana.
Czekoladę lubię, aż za bardzo.
Muszę chyba się zmusić do biegania, wtedy będę miała więcej energii zimą, nie będę marzła.

Jeszcze tydzień temu z chęcią biegłam na dwór, teraz, jak jest tak szaro i mglisto, już nie.
W sprawie Stip- one mają problem zimą głównie z zagniwaniem, więc sprawdź czy nie rosną w małej niecce, zagłębieniu. Lepiej na mini wzniesieniu, czy spadku.

Milka 14:22, 23 lis 2012

Wieloszka napisał(a)
Ile??? 130m kancików??? Ło matko!!! Muszę Cię kiedyś wypożyczyć do tego kancikowania , bo mi zupełnie nie idzie. I wydawało mi się, że tyle wczoraj zrobiłam w ogrodzie... Ty działasz na jakieś paliwo nitro .

no tyle ma chodnik, licząc obie strony; ale w jednym miejscu mi uciekło, odrośnie, no bo ciemno jednak mimo lamp...a wiesz, że chętnie u ciebie pokancikuję, mam wprawę i lubię to

dobre z tym paliwem

a ptaszki wcinają dzwonki, eM mówi, że tłok!
Milka 14:25, 23 lis 2012

magnolia napisał(a)
Dzięki Kochana.
Czekoladę lubię, aż za bardzo.
Muszę chyba się zmusić do biegania, wtedy będę miała więcej energii zimą, nie będę marzła.

Jeszcze tydzień temu z chęcią biegłam na dwór, teraz, jak jest tak szaro i mglisto, już nie.
W sprawie Stip- one mają problem zimą głównie z zagniwaniem, więc sprawdź czy nie rosną w małej niecce, zagłębieniu. Lepiej na mini wzniesieniu, czy spadku.

U nas Magnolio cały czas piękna pogoda i ciepło, ale po pracy w ogrodzie jestem rozgrzana, potem mi robi się zimno i wtedy strzelam trening; obstawiłam się w domu sprzętem sportowym, muszę go wykorzystywać
tam gdzie stipy,mnie ma niecki i taki rodzaj gleby, że gnicie im niegroźne, ale i tak okaże się po zimie
jestem jednak dobrej myśli
Milka 14:27, 23 lis 2012

Gardenarium napisał(a)
Nie ma to jak zadowolenie z pracy Witam niebawem w swoich progach, sprzątanie póki co odchodzi, a łóżeczko już posłane

Danusiu, to prawda, od razu nastrój radosny
a wiesz, że wszyscy mówią, że po gościach się powinno sprzątać
jak miło, że łóżeczka czekają ciekawa jestem, co mi się przyśni na nowym miejscu