Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Mala_Mi 00:33, 23 lis 2012

Miła... nie wyrzucaj prac córki... w ostateczności kartonik i na stryszek... Widziałaś ile mam sentymentalnych arcydzieł na ścianach.. może i kicz... ale swojski Miałam myśli by wyrzucić.... na pewno mogłoby być ładniej, ale gdzie do tego dusza?????
monteverde 00:47, 23 lis 2012

Irenko nie wyrzucać prac córy, ja to bym jeszcze zdjęcia zachowała na pamiątkę, gdyby nie daj co się pobiły, fajna pamiątka
Martek 01:14, 23 lis 2012

Matko ja trzymam w teczkach prace plastyczne chłopców jakieś pierwsze i dziesiąte zeszyty nie wiem czy to trzymać .Żeby odczuli wartość tego muszą mieć sami dzieci czyli jeszcze trzeba trochę archiwizować ))))))
Wieloszka 11:24, 23 lis 2012

No i gdzie Ty Miła jesteś? Wyjazdowa już? Czy zapracowana?
Buziam
Milka 11:36, 23 lis 2012

Elizo, to z gipsu, a potem malowane takimi specjalnymi farbami; dam to do domku letniego a na patio wymyślę coś innego, będą zmiany

Kindziu, oczywiście i znalazłam nowe miejsce; jak tylko będzie spotkanie u Pudełków, postaram się być

Marzenko, nie ważne, istotne, że w jednym czasie jubileusz

Madżenko, znalazłam zimą ostra praca w domku już na nowo podłączamy prąd

Bogdzia, cieszy mnie ta jednomyślność

Martek, dzięki za podpowiedź i przede wszystkim za widoki z Lublina i nasiona tytoniu...ja też trzymam prace moich dzieci, wszystkie laurki i większość rysunków, a teraz i wnuczki

Epodlas/Bożenka, kto wie, ma rzeczywiście niezłe pomysły

Ula, góra z górą się nie zejdzie, ale człowiek z człowiekiem tak coś już wymyśliłam

Danusiu, jak możliwe, to już się piszę, tylko gdzie to jest?

Aniu asc, poczytałam..ale aż tak nie produkujemy chyba..? jednak znalazłam miejsce dla wiejskości, będzie dobrze

Krys, dzięki i jak miło, ze zajrzałaś, wiem..wiem, budowa to niezłe wyzwanie, pozdrawiam

Daneczko69, ale mi już ten kfiatuch święta przypomina, bardzo dziękuję i ściskam

Sebek, jak miło

Justyna, super, że już masz chęć na wypady, będzie wspaniale

Grembosiu, na pewno nie wyrzucę!! już znalazłam miejsce w domku

Alinko, nie brzydko, po prostu stwierdzam, że u mnie wiejsko i sielsko, ale chyba dlatego tak sie regeneruję...zachowam

Rysiu, dzięki, przepiękne róże

Moniko, bardzo dziękuję za linki; już zamówiłam 2 lampy, z tego pierwszego linku teraz szukam 3 do wewnątrz, chyba podobny styl muszą mieć?...z tym, że zwisające z belek

Betysiu, prawda, że piękne zamówiłam już, bo na nowo podłączamy prąd, na czas robót dachowych, wszystko zostało rozłączone i tych lamp mi bardzo brakuje; za córcię..dzięki

Wieloszko, wyjazd będzie bardzo urozmaicony, oby kondycja dopisała..za przepis dziękuję baaaardzo! pyszny!

Aniu monte, no nie wyrzucę..przecież jest sentyment i pamiątka

Milka 12:28, 23 lis 2012

Wieloszka napisał(a)
No i gdzie Ty Miła jesteś? Wyjazdowa już? Czy zapracowana?
Buziam

Jestem
byłam ciut wyjazdowa i zapracowana w ogrodzie; z dumą obwieszczam, że zrobiłam wszystkie kanciki

wzdłuż chodnika, 130 m bieżących jest schludnie, ale po ciemku przy lampach ogrodowych robiłam;

ponadto coś tam pograbiłam, wyzbierałam igły, przesadziłam trawy turzyce gold, jak radziła Danusia, a

trawa stipa poszła pod ambrowiec; no i dosadziłam pod ambrowca wśród tych traw 40 tulipanów

i zrobiłam eksperyment, wsadziłam w łupkach nasiona rycynowca do ziemi, ciekaw czy któryś wzejdzie;

pogoda dopisuje, jakby tak jeszcze tydzień się utrzymało i miałabym wolne, zrobiłabym wszystko i ogród

przygotowany do zimy...głównie przesadzanie i wygrabianie resztek igieł i liści, no ale i tak nie jest źle

i fotki..

to tu zerwałam darń, też po ciemku i trawy dałam i tulipany jeszcze dosadziłam, różne, jak leci..

przy ambrowcu

Milka 12:42, 23 lis 2012

i taki dzwonek z jedzonkiem dla ptaków

i grzyby takie rosną, duuuuużo; i zdjęcia żurawek, są w świetnej kondycji

magnolia 12:42, 23 lis 2012

dziewczyno czym Ty się żywisz?- bateriami? Ja w środę pół dnia się zbierałam żeby wyjść i pograbić liście. Już zapadam w sen zimowy- czyli odczucie wiecznego chłodu i senności.

Jak przesadzałaś Stipy to bardzo zryłaś wokół nich??- bo wiesz, wiosna będą pewnie wyłazić siewki- takie maleńkie, cieniutkie trawki, prawie przezroczyste. A i teraz wokół dużych u mnie jest masa maleńkich. I te maja większe szanse na zimowanie niż duże
Mala_Mi 12:50, 23 lis 2012

Miła... tytanie pracy ogrodowej.. podziwam
Wieloszka 12:56, 23 lis 2012

Ile??? 130m kancików??? Ło matko!!! Muszę Cię kiedyś wypożyczyć do tego kancikowania , bo mi zupełnie nie idzie. I wydawało mi się, że tyle wczoraj zrobiłam w ogrodzie... Ty działasz na jakieś paliwo nitro .