Ewa bociany zwiastuje,
a ja już i bez nich wiosnę czjuję!
Bo już wiosenne kwiatki
zdobią moje rabatki!
Swoich hortek jeszcze nie cięłam, ale przy pewnym megasamie, uciachałam kilka badylków limki, wsadziłam do ziemi z wilgocią, zaglądam do nich dniem i przed nocą, zielone listki już są. Z 10 szt może wyrośnie co?
Irenko, nadgoniłam dobrze że jesteś teraz jak jesteś w domu to masz swobodny czas na ogród i aż Cię ręce swędzą poprzyglądałam się jak tniesz limki, bo człowiek się całe życie uczy.Ja swoje nisko tnę, ale jakąś górę też wypuszczęu nas zimno i mokro na razie, pozdrowionka na wiosenny weekend
Patykow bylo , mnostwo, czesc wydalam, reszta do ziemi, pinky vinky, Vanilia Fraise, Gret Star, a co do patykow dla ciebie, to chyba musisz poczekac na sadzonke, jak sie przyjma, bo teraz nie pamietam, gdzie wcisnelam. Robie te patyki, ale rosliny bede wydawac, bo ja juz nie mam miejsca, a zal wywalic, wiec moze komus się przyda
A dzis za domem zrobilam rabate, lezal sobie kawałek ziemi odlogiem, tam powciskalam patyki roźy Chopin, w ilosci do 20 i limek, a nuz cos sie uda, tez bedzie do rozdania, potem w ichnogach posieje rzodkiewke i seler naciowy
u mnie juz wszystkie hortensje przyciete, teraz kolej na roze