Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 15:15, 19 mar 2015

Jestem, miałam być wieczorkiem i padłam proces zdrowienia jest taki czasochłonny, tyle różnych rzeczy nowych trzeba robić
zmienia się styl życia, myślenia.....
przeszłam w ciągu 3 tygodni 2 operacje, 3 razy czekałam na wynik, jakież to stresujące, jak przecież toczy się zwyczajne życie, nie da się myśleć tylko o sobie....
publikacja fotki to i terapia dla mnie i przestroga dla innych, trzeba się badać, ja akurat należałam do tych, co badają się co pół roku, bardzo sumiennie i pełna dyscyplina..w końcu o chorobach gadamy, choć to forum ogrodowe, a skoro już się upubliczniłam....nie chciałam ukrycia, poczucia inności, odczucia jak u trędowatych, wierzcie mi, myśli są bardzo różne....
tym bardziej, że nie było klasycznie, z niczego, bo guza nie było ..tylko cień, a taka drogę pokonałam, silna, zwalczająca strach, wsparcie bliskich i ogród, to była moja siła i ja chyba sama należę do mocnych kobiet, nie poddaję się, po chwilowym szoku idę na przód....załkałam tylko raz, na widok pustki, nigdy przed i po w ciągu tych 5 miesięcy

Wam wszystkim chciałam podziękować za wsparcie, słowa otuchy, nie odrzucenia po publikacji siebie, motywacji, modlitwy, dobrych myśli, ludzkiej życzliwości...ja w to wszystko wierzę, że to wielka moc sprawcza, myśli nie widać, ale ich siła istnieje i jeśli tylu z was mi pomagało, musi być dobrze i kochani jest!!! jak mówią, do 3 razy sztuka, i ten ostatni wynik...wczoraj się dowiedziałam, jest idealny, wszystko kategoria 0, nie będzie chemii i radioterapii, strasznie się tego bałam!

Nadal są pewne zabiegi, medycyna niekonwencjonalna prowadzona przez konwencjonalnych lekarzyprzyjazna dla zdrowia, ale już czuję się inaczej, ogród dodawał mi sił, tyrałam 3 dni po operacji pierwszej, aby być dotlenioną i w kondycji i 3 po drugiej operacji, ale z głową
dziś jestem, nie stawiam sobie wielkich celów, cieszę się tym tu i teraz

i już was nie męczę, wiem, że wam też było ciężko, zatem wracam ogrodowo, ale najpierw powitam was uśmiechem i moje pomocnice, dużo pracowały w ogrodzie, też się teraz dużo uczą, takie przejścia zostawiają ślad na wszystkich...

i słówko do Poli...muszę z Tobą więcej pogadać,bom nowicjuszka dodałaś mi otuchy wielkiej, tak samo Margaret, Małgosiu, dzięki wam bardzo
i do Marty- Zielonej, badaj się, ja z grupy ryzyka, dlatego co pół roku chodziłam, lepiej chuchać i dmuchać niż chorować

chyba nigdy tak długiego posta nie napisałam hi, hi
posyłam uśmiech dla was, za waszą dobroć, 3 doba od operacji, wnusia mnie w kwiatka ustroiła

Milka 15:23, 19 mar 2015

Gabrysi drzewo, metasekwoja, posadzona, jak się urodziładrzewko pnie się w górę

moje pomocnicetakie plażowanie wiosenne
Kasik 15:28, 19 mar 2015

Słońce zaświeciło od nowa Cudnie Kochana. Spada wielki kamień z serca- i Wiedz, ze nie tylko z Twojego.

Buziak ogromny i dobre myśli przesyłam.

Klawiature mam mokrą. bo ja buczydło jestem.

bogumila 15:29, 19 mar 2015

Miło znowu Cię widzieć...taką pogodną i uśmiechniętą.Serdecznie pozdrawiam.
ewsyg 15:29, 19 mar 2015

Irenko, kamień z serca,aż mi łzy szczęścia popłynęły. Super silna kobieto, tak trzymaj Mocno Cię ściskam i całuję chociaż nie znamy się osobiście.
zbigniew_gazda 15:36, 19 mar 2015

Irenko tak się cieszę. Pięknie to napisałaś. Zdrowiej dziewczyno. A foty cudne.
Ewa777 15:40, 19 mar 2015

Irenko, nie pisałam jeszcze chyba u Ciebie, ale ciągle czytam. Teraz już muszę to napisać - bardzo się cieszę, że masz dobre wyniki. Przez ostatnie dni ciągle myślałam o Tobie i trzymałam kciuki, żeby wszystko było dobrze Jesteś wspaniałą osobą, taką radosną i tryskającą optymizmem
Mi też lecą łzy szczęścia
Margarete 15:47, 19 mar 2015

I ja sie cieszę razem z Tobą
M.
AgnieszkaW 16:00, 19 mar 2015

Enya73 16:11, 19 mar 2015

Kochana Irenko Tak się cieszę razem z Tobą Teraz już będzie tylko lepiej, z każdym dniem
Dzięki Tobie, jak się tylko dowiedziałam o Twojej chorobie, w ekspresowym tempie pobiegłam do lekarza i zrobiłam cytologię i usg piersi U mnie wszystko ok, ale też jestem w grupie ryzyka i będę już teraz regularnie się badać
Wysyłam w Twoją stronę ciepłe myśli i promyki słońca Buziaki