Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Mala_Mi 16:25, 19 mar 2015

A ja rzuciłam.. palenie..... też jestem grupa ryzyka.. czy się uda.?? Nie wiem, ale próbuję, efekt taki, że bez noża lepiej nie podchodzić

PS. Córcię pomyliłam z Tobą Pucuj ogród, bo latem się wybieram w odwiedziny Jak wcześniej chłop mnie nie zabije za moje humory
Zielona 16:25, 19 mar 2015

Milka 16:28, 19 mar 2015

Kasik..kochana dziękuję łzy szczęścia są bardzo zdrowe koleżanka z forum podpowiedziała fajny pomysł, założenie dzienniczka wdzięczności, zapisuję sobie każdy dzień, bo w każdym jest coś dobrego, nie zawsze to muszą być fajerwerki, ponoć cały świat na plus się zmienia

Bogusiu...mnie również cieszy, że mam dość siły, by być i istniec nadal dziękuję

ewsyg...Ewo, info o wnuczku mnie zasmuciło, wprawdzie koleżanki, ale to nowy człowiek, nie jest im lekko, ale medycyna ruszyła, są protezy, ułoży się dobrze i stale coś nowego wymyślają
na żywo się nie znamy, a jednak się znamy wszyscy, jesteśmy zżyci, myślimy o sobie, doradzamy i pomagamy, to jest niesamowite
Rench 17:04, 19 mar 2015

Hura! Radujemy się razem z Tobą
Milka 17:07, 19 mar 2015

Zbysiu...zdrowieję, powoli do przodu, siła jest we mnie, wiara jest, a obok mam tez was, cmokam

Ewa777...byłaś już u mnie, pamiętam bardzo ci dziękuję

Małgosiu...wielkie dzięki, jestem z tobą

AgnieszkaW...dzięki za wszystko

Anitko...dziękuję za tyle ciepłych i dobrych słów i wiarę bardzo się cieszę, że zrobiłaś badania, pamiętaj aby robić to regularnie, wszystko co zbyt późne, nie ma szans, cmokam

dobrze, że wiosna jest, wszystko wydaje się łatwiejsze, jak cieplej i dzień dłuższy
Milka 17:21, 19 mar 2015

Mala_Mi...wypucowany na chwilę obecną, a jaki będzie, jak wpadniesz, naturalny, wy będziecie ważniejsi, ogród niech się broni sam, miał rewolucje, starania, teraz ja chcę coś od niego
jestem z ciebie dumna, ale wiem, że faktycznie bez noża ani rusz minie i to ważne i pamiętam, żeś w grupie ryzyka, pilnuj się, to wszystko takie przewrotne. Aniu dziękuję za wszystko

Zielona....Marta bardzo dziękuję za tyle ciepłych słów tylko pilnuj się! bo klapsa dam

Rench...Reniu cudne słowa i moja radość tym większadziękuję jeszcze chyba jestem w szoku

oskubałam z piórek 31 rozplenic Little Bunny, teraz sa jeżyki

tu jesienią dosadzałam, zmieniałam, teraz patyki hortek nawtykałam, ciekawa jestem premiery

chyba ta kulka zaczyna zasłaniać i są już nowe przyrosty!

malgorzata_s... 17:29, 19 mar 2015

Słonko ty moje uśmiechnięte Od soboty nie mogłam myśleć o niczym innym jak tylko o Twoim smutku i strachu. Cieszę się że najgorsze masz za sobą i wyniki dobre Do Poli napis z bo to kopalnia wiedzy i terapeutka świetna . Przeszła traumę ale potem zmieniła swoje życie i teraz pomaga tym którzy najbardziej potrzebują. To cudowna osoba i pomoże ci przejść przez schody zdrowienia
Całuje z całej siły i mam nadzieję że na jakimś spotkaniu uściskam cię osobiście. Wielkie całusy dla Waligóry który przechodził to wszystko z tobą i myślę że dawał ci całą swoją siłę i miłość
boguslawa_ma... 17:37, 19 mar 2015

Irenko wiosna u ciebie w ogrodzie i w sercu,cieszę się bardzo że wynik wyszedł dobry ,bo to największa radość,wiem coś o tym bo sama przeszłam
podobną chorobę...jak się z nią uporałam to musialam walczyć z zakladem pracy ,a potem z ZUSem
Życzę ci zdrówka
Bogdzia 17:40, 19 mar 2015

Czytam z wielką radością Twoje słowa , patrzę na zdjecia Twoje i ogrodu i cieszy mnie Twoja siła i optymizm. Myślę ze te cudne kwiatki które obumarły na chwile a teraz są takie piekne dadza Ci dużo radości i siły. Dobrze że akurat jest wiosna . Łatwiej jest o optymizm który jest teraz bardzo potrzebny. Wspaniałą wiadomościa jest ze nie potrzeba chemii i innych tego rodzaju zabiegów. Pierwsze sukcesy już sa , będą i następne. Buziaki.
Milka 17:43, 19 mar 2015

Pamajo8589 napisał(a)
Witaj Irenko!
Do tej pory po cichutku podglądałam Twój wątek. Podczytuję go razem z wątkiem Madżenki i Małej Mi ale jeszcze mnóstwo przede mną.
Utonęłam w Ogrodowisku. Notuję i notuję w elektronicznym notesie i jestem pod wrażeniem Waszej tytanicznej pracy i ogromnej wiedzy.
Na jednym ze zdjęć widziałam u Ciebie brunnerę Jack Frost posadzoną pod drzewem. Czy mogłabyś mi powiedzieć ile sadzonek posadziłaś? Nigdzie nie mogę (albo nie umiem) znaleźć informacji jak gęsto należy ją sadzić. Chciałabym ją posadzić pod ogromną, rozrośniętą starą magnolią gdzie jest mnóstwo cienia.
Z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie

Bardzo cię podziwiam, że czytasz tyle stron wątków i na dodatek, akurat wątki długaśnetrzeba przyznać, że faktycznie przez te 3 lata, ogrody przechodziły kilka rewolucji, z flanki na flankę tez, ale warto było, mnóstwo radości i satysfakcji
Co do brunery, musisz posadzic co najmniej w odległości 30 cm, bo szybko rosną, mega wielkie kepy się robią i potem wchodzą na siebie, ale zaradzisz temu, bo wykopiesz, podzielisz i będziesz miec sadzonki na inne miejsca. Ta odmiana brunery jest cudowna i z liści i z kwiató, szybko rusza i kwitnie, u mnie juz zaczęła Miałam 6 sadzonek, potem urosły, podzieliłam na kilkanaście, obdarowałam też innych ogrodowiczan pod magnolią będzie jej idealnie

i ciemierniki, rok temu były w donicy, teraz cieszą w gruncie, pogryzione przez młodziutkie slimaki

Dzięki za odwiedziny, ciepłe wsparcie i powodzenia, zakładaj wątek, będziemy pomagać