Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 11:25, 14 kwi 2015

wiunia napisał(a)
Irenko no to wszystko jasne z Miłkiem, tak bywa, tak czy siak jego strata - takiego domu z takimi miłośnikami zwierząt mógł mu niejeden psiak pozazdrościć

Też myślę, że jego strata, Sonia długo go szukała, nawet z nią biegaliśmy po wsi szukać, nadal mi żal, ale wierzę, że gdzieś ma się dobrze
czekam na kwitnienie piersa, tyle lat i nic
za to powoli żagwiny zarastają mi gazony
znowu z matki uszczknę i wetknę kolejne
Milka 11:26, 14 kwi 2015

dubelek
Mirka 11:35, 14 kwi 2015

Milka napisał(a)

Mam tez niezapominajki, ale wolę brunerę ze względu na liście, pokrój, żywotność; rok temu z 6 sadzonek zrobiłam około 25, kolejne wielkie kępy mam, pewnie wypadałoby znowu podzielić, ale te cholery mają niesamowite korzenie, ciężko je wykopać, może się skuszę, a może nie
tu jest olbrzymia, na razie startuje to tak nie widać, a obok kolejne wielkie, tam gdzie łysa trawa, tam one dojdą jak ruszą całkowicie, więc nie wiem czy kant warto robić

na narcyzy nastawiam się już na jesień, chyba że teraz z kwitnących coś trafię, to kupię, one są mniej wymagające, jak tulipany

Irenko czy bru era u ciebie rośnie na słonecznym miejscu?U mnie dziś wietrznie ale słonko świeci
Milka 11:39, 14 kwi 2015

Mysza napisał(a)
Irenko kwieciste te rabatki
Ślicznie,kolorowo i pewnie pachnie w ogrodzie

W sobotę, jak tak ciepło było, to zapach rzeczywiście mocny, a teraz zimno i wieje
ta kępa rok temu, to same liście, w tym pąki, siedzą pod bukiem

tu nie pamiętam odmiany, ale to z takich żelaznych, co rok piękne

tu też pod wisterią wyłażą i od razu hosty
Milka 11:40, 14 kwi 2015

Mirka napisał(a)
Irenko czy bru era u ciebie rośnie na słonecznym miejscu?U mnie dziś wietrznie ale słonko świeci

W takim pół słonecznym, do 13, raczej rozproszone światło, bo jak za dużo słońca, to mdlejeczyli taka sama pogoda
Milka 11:48, 14 kwi 2015

Anabell napisał(a)
Oglądałam Twoją wiosnę oczy się śmieją do kwitnących i pękających pączków.

Irenko - pewnie i ja pójdę posiać onętki prosto do ziemi, miałam tylko zasiać maczek kalifornijski i portulakę do ziemi.

a czytam o przesadzaniu rzodkiewki, przesadzałaś już kiedy? bo wiem że sieje się bez naruszania, nie będzie jeden korzonek, tylko pęk korzeni, a słabo zawiążą główki.

Haniu, mimo wiatru i dość niskiej temperatury, wszystko powoli, z naciskiem na powoli idzie, może to lepiej, ale z drugiej strony brak mi już tego ciepła.
Siej do ziemi, wyjdą portulakę tez już posiałam do skrzyń koło domu, bo w nich sucho i radzą sobie
pierwszy raz będzie rzodkiewka, nie mam doświadczenia, muszę też podpytać dziewczyn, co regularnie ją sieją
czekam na te narcyzy Sir Winston Churchill, jakoś później wylazły,

za to nowy trzcinnik - krótkowłosy, idzie szybciutko
Milka 12:02, 14 kwi 2015

barbara_krajewska napisał(a)
Oglądam, oglądam i wzdycham; ech!

Dzięki Basiu
Basiu, czy to siewki maku? siałam i nie do końca rozpoznaję, co to? jak sfocę, to o jeszcze jedną roślinę zapytam, bo tez nie wiem co to
Milka 12:35, 14 kwi 2015

grembosia napisał(a)
Irenko, u Ciebie inny klimat, chyba te murki robią też dobrą robotę, nie umniejszam również Twojego udziału. Masz niesamowitą rękę i wyczucie do roślin.
Pięknie i tak swojsko...

Grembosiu dziękujęmoże ten mur nie taki zły, choc czekam jak zarośnie go szpaler rodków
tera czekam z wielką ciekawością na tulipany wielokwiatowe, przywiozła mi Agnieszka z Holandii, takie sobie wybrałam jeszcze
tulipan botaniczny Little Beauty
tulipan botaniczny Bakeri Lilac Wonder
tulipan bukietowy Cherry Bouquet

bukietowy Renown Unique

tu widać bukietowe, paki są, ciakawa jestem, jak się sprawdzą

Milka 12:49, 14 kwi 2015

Kasik napisał(a)
Irenko- ja jak zwykle - długo mnie niema, a potem ilości stron ogromne do nadgonienia, ale warto- Twoja wiosna szaleje.
Ogród kipi już kolorami i wszechobecną, piekna zielenią. Radośnie w ogrodzie i w duszy.

Domku szkoda- wiem coś o tym... ostatnio przewalił się u mnie tłum ludzi i też mam sajgon.

Buziaki

To prawda Kasiu, dzięki za życzenianie odpisywałam, ale życzyłam na moim wątkuz takiej okazji tłum ludzi tylko cieszył, samych szczęśliwych chwil jubilatko
Milka 12:58, 14 kwi 2015

Gabrysia_ napisał(a)
Jejku u Ciebie już tak kolorowo,wszystko kwitnie.
Buziaki

Niby tak, ale jak codziennie patrzę, to powoli to idzieciut wieje zimny wiatr, choć słonecznie i tak do weekendu
Buziaki
mnie czeka kupno jeszcze 3 tych azalii i zapisanie nazwy, bo wywaliłam kartkę