Irenko ależ u Ciebie wiosna ,wszystko poszło do gory Mam pytanie czy masz trzmielinę japońską I czy w zimę ją ochraniasz podobno wymarza ??????/Pozdrówka posyłam Twoja trawka rozsadzona leci do gory
Laurowiśnia...rzeczywiście czuć, nasadziłam pełno hiacyntów, gotowców, bo na jesień nie mam, jak się wcisnąć do żółci fiolety i do białych zonkili i tulipanów, różowe i białe, nawet mi długo jeszcze będa kwitnąćniemniej na jesień wszytskiego po 100 dokupię
Irenko, masz nosa, to zestawienie piękne i jeszcze do zgapienia przeze mnie, i żonkile i hiacynty nie musiałabym sadzić w doniczki.
Nie spotkałam się jeszcze z ogrodem tak tajemniczym... oczu nie mogę oderwać od tych starych drzew, murków, ławeczek a to wszystko dodatkowo otulone kolorami, niezwykłe miejsce Irenko stworzyłaś...
Kasia, jeśli chcesz wielką, to polecam rozplenicę Black, docelowo szerokość 3m i wysokość podobnie, mam 3 sezon, u mnie tak 2x2,5m w ubiegłym roku
oto one
to jedna kępa
kolejna wielka trawa to Arundo Donax, mam srebrną i złotą
wysokość 3 i więcej metrów
Miskan Morninglight też rośnie wysoki, do 3m, potem może być miskant chiński, olbrzym, no i miskant cukrowy, wielki i piękny, ale inwazyjny, mnie to nie pzreszkadza, lubię go bardzo.
U mnie wszystko naraz, ale tak naprawdę 2 ostatnie dni takie ciepłe i bez wiatru
fiołki odpaliły, mam ich zatrzęsienie, są inwazyjne, ale ładne i okrywowe, więc odpada problem chwastów
floksy różowe i białe też juz kwitną, zaraz zacznie biały goździk pierzasty
rh Cw zaczął juz porządnie, mnóstwo kwiecia na nim w tym roku, jednak werbena w jego pobliżu, szkodziła mu
drugi też