Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

zawitka 08:00, 24 kwi 2015

Irenko ależ u Ciebie wiosna ,wszystko poszło do gory Mam pytanie czy masz trzmielinę japońską I czy w zimę ją ochraniasz podobno wymarza ??????/Pozdrówka posyłam Twoja trawka rozsadzona leci do gory
laurowisnia 09:17, 24 kwi 2015

Laurowiśnia...rzeczywiście czuć, nasadziłam pełno hiacyntów, gotowców, bo na jesień nie mam, jak się wcisnąć do żółci fiolety i do białych zonkili i tulipanów, różowe i białe, nawet mi długo jeszcze będa kwitnąćniemniej na jesień wszytskiego po 100 dokupię

Irenko, masz nosa, to zestawienie piękne i jeszcze do zgapienia przeze mnie, i żonkile i hiacynty nie musiałabym sadzić w doniczki.
Pola 19:57, 24 kwi 2015

laurowisnia napisał(a)

Laurowiśnia...rzeczywiście czuć, nasadziłam pełno hiacyntów, gotowców, bo na jesień nie mam, jak się wcisnąć do żółci fiolety i do białych zonkili i tulipanów, różowe i białe, nawet mi długo jeszcze będa kwitnąćniemniej na jesień wszytskiego po 100 dokupię

Irenko, masz nosa, to zestawienie piękne i jeszcze do zgapienia przeze mnie, i żonkile i hiacynty nie musiałabym sadzić w doniczki.

Cud miód malina
Mysza 20:00, 24 kwi 2015

Buziolki wysyłamA i mizianki dla psiaków
Ewa 07:25, 25 kwi 2015

Irenko pozdrawiam i melduje,żze na bieżąco jestem
ZielonaAnia75 07:44, 25 kwi 2015

Nie spotkałam się jeszcze z ogrodem tak tajemniczym... oczu nie mogę oderwać od tych starych drzew, murków, ławeczek a to wszystko dodatkowo otulone kolorami, niezwykłe miejsce Irenko stworzyłaś...
paniprzyroda 10:25, 25 kwi 2015

Hiacynty z żonkilami zachwycające. Potrzebujesz jeszcze zawilców gajowych? Rosną u mnie nawet w nowym, chociaż ich nie zapraszałam
danuta_szwajcer 10:50, 25 kwi 2015

Dzięki Irenko za odpowiedz Już mam w ogrodzie Piękna pogoda cudnie więc dzisiaj cały dzień będę pracować a potem dam fotki Pozdrawiam słonecznie
Milka 10:51, 25 kwi 2015

Kasya napisał(a)
A masz jeszcze inne rozplenice do porownania ? tzn ktora jest najwyzsza
Chcialam wysoką, ale chyba ani moudry ani hameln takie duze nie sa...

Kasia, jeśli chcesz wielką, to polecam rozplenicę Black, docelowo szerokość 3m i wysokość podobnie, mam 3 sezon, u mnie tak 2x2,5m w ubiegłym roku
oto one
to jedna kępa

kolejna wielka trawa to Arundo Donax, mam srebrną i złotą
wysokość 3 i więcej metrów

Miskan Morninglight też rośnie wysoki, do 3m, potem może być miskant chiński, olbrzym, no i miskant cukrowy, wielki i piękny, ale inwazyjny, mnie to nie pzreszkadza, lubię go bardzo.
Milka 11:00, 25 kwi 2015

hanka_andrus napisał(a)
Zaglądam i podziwiam rozkwit. U mnie ledwie co widać, ale porządki zrobione.

U mnie wszystko naraz, ale tak naprawdę 2 ostatnie dni takie ciepłe i bez wiatru
fiołki odpaliły, mam ich zatrzęsienie, są inwazyjne, ale ładne i okrywowe, więc odpada problem chwastów

floksy różowe i białe też juz kwitną, zaraz zacznie biały goździk pierzasty

rh Cw zaczął juz porządnie, mnóstwo kwiecia na nim w tym roku, jednak werbena w jego pobliżu, szkodziła mu

drugi też