Czyli mają różne gusta kulinarne ale końcowy efekt, taki sam
miejmy nadzieję, że pomoże, jak u ciebie z autem za jakieś 2 miesiące znowu ją pokażę, czy coś drgnęło
orliki, jak młode sadzonki, to niziutkie i po 1 lub 2 kwiatku, z czasem kępy są olbrzymie, kwiaty strzelają w górę nawet do 1m wysokości, są wtedy większe, no i przede wszystkim jest ich mnóstwo
tu masz siewkę
wiem co je podjada, o to zielone, jakaś gąsienica...i młoda siewka kwitnąca
Zdążyłam na kwitnienie tamaryszka z kaliną, jak zwykle zachwycający widok, orliki za moment już za chwileczkę będą i u mnie kwitły .... pełno mam małych ślimaków, obawiam się, że młode siewki nie zdążą dorosnąć.
No bo taki los ogrodnika najpierw płacze, że mało i pusto, potem bo ciasno i gdzie to dać
kwiaty prawie czarne i pachną, ni to jabłkiem ni truskawką 1 krzaczek w nadwyżce
Ula, mam smutną wiadomość, Miśka wyszarpała twoja hortensję, bo tak mi rozrabia, wsadziłam w ziemię, ale nie wiem, czy ruszy, korzenie całe, więc zobaczymy, jakby co, coś pokombinuję
no to kolejne rozważania
łubin jednak inny kolor pokazał i on problemem, zakrył jeżówki i trawkę, marnieją i teraz, czy wyciąć mu liście od spodu, czy przenieść rośliny, też problematyczne, bo inne przy okazji ucierpią..
...w drugim końcu tej rabaty, orlik wysiał się w środku rozplenicy Hameln i co teraz? jak rozdzielić, oba trzeba wykopać i rozsupłać
jeśli ktoś chce siewki łubinu, mam, ale odbiór osobisty lub przez kogoś; trzeba pamiętać, że na 1 roślinę potrzeba około 60-80 cm
takie siewki i przy okazji judaszowiec, na razie zaszczyca mnie tylko liśćmi
pierwszy pąk rudbekii, a obok czosnki, jakieś dziwne, nitki i coś tam na końcu
i szał rudbekii w trawach, a widziałam już siewki kosmosu
tu do nich przesadzę po raz 4 sasanki ot rozważna ogrodniczka
Zawsze, wiosną, chyba w marcu było jako tako, teraz już nie da się musiałabym nie pracować i robić w ogrodzie codziennie po 7 godzin i tak mało byłoby
Ewa dziękuję pracy naprawdę dużo, czasami jej nawet nie widać.
tu widać, jak wysoko rosną orliki, gonią floksy i dzwonki i indygowiec
z tyłu widoczna trawa, to trawa pampasowa Ravena, 4 lata czekam na kwiatostan i nici, ale żyje i jest wielka w sezonie, na jesień wybarwia się na fioletowo z bliska cis Brzeg
w pogotowiu azalie wielkokwiatowe Gibraltar
Nie Bożenko ochrzciłam ją Ewa, bo od niej prezent, ale nazywa się tak jest metka
i popatrz, to chyba siewki ciemiernika?
ubiegłoroczne siewki stipy od Madżenki ładnie ruszyły i przetrwały zimę
rh pod murem kwitną najszybciej, chyba od niego mają dodatkowe ciepło
Bardzo żal, ale jak nie ślimaki, to zielone gąsienice, chyba motyla; taka pielęgnacja teraz i przesadzanie; na liście do przesadzenia; ostróżki, pysznogłówki, jeżówki, dąbrówki, sasanki, maki i stipy, tylko nie wiem gdzie i zabieram się do tego, jak sójka za morze
te hakone super rosną na rabacie kwaśnej, aż żal dzielić
pamiętam, jak Juzia chwaliła, że czyściutko tu, a teraz ile chwastów, ale nie plewię, zaraz zakryją to limki i róże
ten dorodny, ale kilka paków kwiatowych, za to dużo przyrostów
i śmierdząca pluskawica, tej zielonej kwiaty śmierdzą, choć ładne
natomiast ta bordowa, mam 2, ma cudownie pachnący kwiatostan
Kasiu dzięki i cieszę się, że było jasno powiem ci skąd pomysł z cięciem, otóż ma koło bluszczowe, sadziłam kawałek, a mąż, jak kosił, to stale go przykosił- bluszcz i dziś ma on średnice około 6m potem zaczęłam wszystkie tak podcinać i błyskawicznie rosły teraz Misia za mnie w donicach szarpie bluszcze, to im tylko pomoże
w imieniu ogrodu dziękuję tulipan Renown Uniqe, jest późniejszy, wysoki, wielkie pąki i kwiaty, świetny kolor, długo cieszy, nowy nabytek z Holandii
w środku cedr, róze Rahpsody Blue, Fairy i carex elata Aurea
Dziękuję Bożenko zazdroszczę , bo ślimaki to straszny wrógpozdrawiam Bożenko
i przywrotnik od Miry, zgapiłam połączenie Dzidki, przywrotnik i piwonie
a tu z roślinką od Elfika, tylko nie wiem, co t, przezimowało i ładne, taka mgiełka
a to od Jasi i znowu nie pamiętam, ale wiem, że mi się bardzo podobało