Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 17:45, 07 maj 2015

WilczaGora napisał(a)

Miłeczko nie trzeba było i bez tego Cię uwielbiam

Hi, hi, cieszę się
Olili 17:46, 07 maj 2015

Często tu spaceruję ,podziwiam,wzdycham,rzadko piszę,bo normalnie słów brak
Milka 17:47, 07 maj 2015

Iza dzięki czyli ogrody ciut naturalne, tez fajne, szumi i pachnie
Kindzia 17:51, 07 maj 2015

Irenko Ty masz same skarby!!! Ciebie razem z Anią rzeszowską blisko osiedlić...ale by były piękne hektary!!!

P.S. Lilie ubiegłoroczne, jeszcze trochę
iwka 19:03, 07 maj 2015

Milka napisał(a)

Swojego czasu kupowałam, jak sroka mam dużo ciekawych roślin, część mi padła, ale sporo jest
cedry libańskie, to olbrzymie drzewa, są u mnie okolone bukszpanami i różami, od dołu podcinam im gałęzie, wielki okaz jest w Wojsławicach, ale patrząc na tempo wzrostu moich, szybko będą olbrzymy, najpiękniejsze okazy widziałam w Angliikostrzewa lubi sucho, jak będziesz w okolicy dam ci siewki
moje nasiona werben dopiero ruszyły 2 dni temu, ale mam tyle sadzonek, że nie przejmuję się, cieszę się, ze twoje tez mają się dobrze, a nasuiona na 100% wykiełkują pozdrawiam Iwonko

Jaka ja głupia jestem, wpisałam w google cedr i wyskoczyły mi wielkie drzewa, myślę no nie, Irenka ma co innego (mając na myśli kostrzewę)
Upałów jeszcze nie ma a mi już mózg wypaliło
Dziękuję za opinię do lawendy, miałam zamiar co drugą przesadzić a teraz zostanie na swoim miejscu.
bleebla 19:40, 07 maj 2015

Fajnie, że guzikowiec rośnie. Mój też już puszcza listki.

Będziesz pod iglicą?
zbigniew_gazda 19:45, 07 maj 2015

Milka napisał(a)

Mam nadzieję, że się nie zgubiłeś
Zbysiu, matka potrzebowała czasu aby cała pokryć się liśćmi, po deszczu niemal w oczach to się dokonało, co do wiosny, moje tnę na krótko, żeby nie skubac i czekam, jak coś tam jeszcze zostanie, wyciągam, ale głównie tnę

Dzięki - no to czekam na czuprynę.
Pamajo 20:08, 07 maj 2015

Milka napisał(a)

Mam i drugą liriope, tyle razy chciałam wywalić, ma ostatnią szansę, nawet ruszyła cholera jedna
ślizgacze mnie dobijają, chyba wolę już normalne zimy i normalne pozostałe pory roku; zbieramy regularnie, jest coraz mniej, ale musimy 2 razy dziennie, a z bratkami też tak zrobięlilie zjadły mi ze 100, mało w tym roku będzie, ale zauważyłam, że nie wszystkie lilie jedzą, więc dokupię tych, co im nie smakują
liriope variegata

hakone wyżarte, ale coś idzie

miskant ML- idą wszystkie, ich nie żrą

czosnki zżarte, ledwo parę sztuk żyje
wszystko na rabacie trawiastej
no i tam są hosty i już się dobierają

Liriope variegata pewnie wystraszyła się, że ją wyciepiesz.
Ja tak miałam w zamierzchłej przeszłości z moim pierwszym samochodem. Jak "nawalał" to klęłam i straszyłam go oddaniem na złom. Zawsze pomagało

Moja liriope wygląda jak Twój czosnek Obok wschodzą mieczyki abisyńskie i ani jeden nie jest nadgryziony.
Poszłam dziś za ciosem i między liriope posadziłam bratki. Zobaczymy czy zadziała tak jak na lilie.

Irenko, mam prośbę. Zrób zbliżenia swoich orlików. U mnie się chyba same wysiały. Szukałam w internecie co to takiego i nie mam pewności czy to co u mnie rośnie to orliki. W internecie są takie piękne wielkie kwiaty a to co rośnie u mnie to taka marnota.
Urszulla 20:23, 07 maj 2015

U Ciebie, jak się człowiek zagrzebie w rozważania ogrodowe to aż nie chce wychodzić kielichowiec wonny to dla mnie jakaś nowość, ma ładny kolor kwiatów
Ewa777 20:38, 07 maj 2015

Przy tak dużym ogrodzie jak Twój to zawsze jest coś do zrobienia. Ja mam dużo mniejszy ogród i za każdym razem gdy do niego wychodzę coś robię. Podziwiam zatem ilość włożonej pracy w ten piękny ogród