Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 14:26, 11 maj 2015

Mala_Mi napisał(a)

Bo my jak siostry

Przelatuję obrazki...nie komentuję bo walczę z czasem Ale Kindzie musiałam skomentować

U Ciebie maki ładniejsze niż u mnie, ale ja je wyciepałam na wygonki na rok w ciemne i mokre i nie podobało się to im

Tak, to kwiat słońca, u mnie te od ciebie, z Kanady i z nasion od dziewczyn, pełno wszędzie, trzeba przesadzać, ale też nie wyrabiam, tak się załatwiłam, ze obie dłonie uszkodziłam
oglądaj obrazki, to idzie szybko, a maj taki cudny
tymi fiołkami obsadzam miejsca, gdzie chcę zadarnienie mieć, są do każdego miejsca, a tych miejsc mam, ale i własny materiał

wisteria daje czadu, pachnie obłędnie
to jej czas

rzut z daleka
bo stale zbliżenia

idzie po drucie, już wie
Milka 14:40, 11 maj 2015

ZielonaAnia75 napisał(a)
Nadrobiłam zaległości i dostałam oczopląsu, tyle barw i kształtów. Wiosna na całego u Ciebie.

Aniu, miło, że wpadasz dopiero się zacznie jeszcze zielono, tulipany kończą, ale tamaryszek i żurawki dają kolor
Milka 14:49, 11 maj 2015

kasiek napisał(a)
Pieknie! A ten tamaryszek jest po prostu nieziemski!
I jak ja uwielbiam duze drzewa w ogrodzie - pięęknieeee!

Dzięki Kasiu
połowa tamaryszków na sąsiedniej posesji, na razie nikt tam nie mieszka, nie wiem, co potem...
wczoraj miałam gości forumowych, na pamiątkę wspólna fotka z Ewą

a w sobotę wpadła Aga_pe i zostawiła taki śliczny aniołek, dzięki
Milka 14:56, 11 maj 2015

Kasik napisał(a)
Tamaryszki mają swój czas. W połączeniu z kaliną prezentują sie cudnie, a U Ciebie Kochana są juz spektaklem. Ja zawsze na nie czekam. To takie "ulotne" drzewko- jak mgiełka- bardzo romantyczne.

Maj jest miesiącem, który zachwyca wieloma obrazkami i tak naprawdę nie wiadomo czym się upajać. A w ogrodzie dorosłym,to już jest jak psychoterapia.

Kasiu to prawda, ale chyba lubię każdy miesiąc w ogrodzie, nawet te, kiedy leniuchujemy
Gora dorosła, pozostałe nasadzenia 4 lata temu faktycznie romantyczne, takie śródziemnomorskie
kanty dalej nie zrobione

drzewiaste w pąkach
polinka 15:03, 11 maj 2015

Lubię zdjęcia gdzie mogę zobaczyć szerszy obraz ogrodu. Leżaki dalej mnie prześladują albo mam takie szczęście, że wszędzie je widzę

Powtarzam się kolejny raz ale ogród masz wspaniały i chyba w całości oddaje Twój niepowtarzalny charakter i optymizm, którego osobiście bardzo Ci zazdroszczę
Milka 15:06, 11 maj 2015

Kasya...nie pożałujesz, że na liście

Martek...ściskam, trzymaj się

Wilczyca...po deszczu następuje wyłażenie z ukrycia, dobry czas na walke u mnie coraz mniej nie na dziesiąt w zbieraniu, ale na kilka

hosty całe, bez dziur, tylko jakieś pojedyncze, a mam pełno host

te klony dokupię, bardzo szybko rosną, po 2 latach potroił objętość

trawy wyłażą coraz szybciej, czosnki tu prawie
z tych co zostały
Milka 15:18, 11 maj 2015

Wiunia....to wielki komplement, bardzo dziękuję nie martw się ruszą, jutro sfocę jak u mnie siewki wyglądają, zamiast ziemi jeden dywan werbeny, do wyplewienia

Kindzia...ogród, jak wszechświat, tylko w mikro rozmiarze, wszystko che żyć, przetrwać i wszystko walczy, a my nad nimi ale czy mocniejsi, wątpię
dalii nie siałam, posadziłam bulwy, jedna wylazła, juz się do niej dobrały, posypałam w koło kawą i na razie nie żrą więcej; kupiłam sobie bulwy dalii z czarnymi liśćmi, metkę wywaliłam nazwy teraz nie mam..
i załatwiłam 2 głogowniki na pniu, ale powoli odżywają te w gruncie mają się super, zaraz znowu cięcie, chyba dobiorę się też do laurowiśni
Milka 15:25, 11 maj 2015

polinka napisał(a)
Lubię zdjęcia gdzie mogę zobaczyć szerszy obraz ogrodu. Leżaki dalej mnie prześladują albo mam takie szczęście, że wszędzie je widzę

Powtarzam się kolejny raz ale ogród masz wspaniały i chyba w całości oddaje Twój niepowtarzalny charakter i optymizm, którego osobiście bardzo Ci zazdroszczę

Polinko, wiesz, to różnie bywa, ale co będę tracić siły i zamartwiać się, jak na coś nie mam wpływu, to jak kopanie się z koniem
a za ogród dziękuję, powoli zbliżam się do swojego ideału, o ile po drodze nowy nie wymyślę
Uważam, że koniecznie musisz mieć leżak i z książką, bo wiem, że już masz, leżeć, czytać i kontemplować ogród
buczki w końcu coraz ładniejsze, choć to jeszcze nie do końca ich wybarwienie
AgnieszkaW 15:40, 11 maj 2015

Irenko, uwielbiam przebywać w Twoim ogrodzie, dodaje optymizmu - tak jak Ty
Kasiek 17:49, 11 maj 2015

A ja caly czas siedze pod tamaryszkiem...i nikt mnie tam ne widzi