Irenko, u Ciebie wszystko takie dorodne!
Dziękuję za zaproszenie Bardzo miło mi będzie znależć się w Twoim ogrodzie!
U mnie też zaczyna już kwitnąć naparstnica i żurawki od Ciebie
Irenko, pozwolę sobie wstawić u Ciebie (póżniej wykasuj)zdjęcie roślinki, którą mam od Ciebie, ale nie pamiętam nazwy.
Rozpoznajesz ją?
Czekasz na deszczyk tak jak i ja też dosadziłam dwie azalie i dalej będę dosadzać, bo jeszcze za łyso, hortensja pnąca to moje marzenie, może kiedyś, jak patrzę na Twoją to przebieram nogami z radości, że mogę na nią patrzeć u Ciebie
buziaczki
Deszczu doczekałam, do późna podlewanie, a jak skończyliśmy, lunęło, tak powoli i delikatnie przez całą noc, od razu ogród odżyłchyba do was też dotrze
W sumie dosadzę 4 azalie, 2 przesadzę i jedna od Gosi dojdzie
hortensja pnąca jest bezproblemowa, a do tego jak ona pachnie, żadna inna nie daje takiej perfumerii wokół.
To jeszcze fotki z okna sypialni, już na druty wchodzi, pewnie ktoś ją zetnie....wkrótce
buziaki
Zbysiu, no dzięki, dotarł, całą noc super padało, odżyło wszystko, teraz dopiero ruszy z kopyta
u mnie podlewamy, ale to nie to samo, najbardziej trawnik schnie, tam gdzie korzenie drzew, od razu widać, pozdrawki
zapomniałam się pochwalić prezentem od dzieci, na razie sobie stoi, dumam...
i dosadziłam kolejne ciemne świecznice BLACK NEGLIGEE, znowu 6 czyli parzyście non stop mi wychodzi
i bardziej radykalnie pociachałam jałowca....dołem chcę aby tojeść się rozrosła, macierzanka i miniaturowe pachnące goździki
Widze ze zakwita moja ulubiona piwonia, choc po wizycie u Ciebie jeszcze dwie mam ulubione, wiec dbac o nie poproszę bo kto wie moze kiedys znów je odwiedze
Wpadaj do mnie, mam siewki
zrobiłam im portrety, jakie mam kolory; zostawiam nasiona tylko na tych kremowo-białych, bo innych mam pełno i te będę mnożyć; pasuje do białych irysó, naparstnic i prawie jestem trendy ze światowym stylem łubin kwitnie po 2 latach od wysiania.
miło, że zaglądasz