Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 13:19, 02 cze 2015

Bogdzia napisał(a)
Widze ze zakwita moja ulubiona piwonia, choc po wizycie u Ciebie jeszcze dwie mam ulubione, wiec dbac o nie poproszę bo kto wie moze kiedys znów je odwiedze

Ha, ha dbam, ale ona z tych, co nic się nie dzieje, aż jestem zaskoczona, w tym chyba tez jej wyjątkowość; Bożenko, Sorbet tez ci się spodoba, dopiero ciut się otworzyła, dopiero jak cała, widac jej piękno...no i ten zapach!
kojarzysz nazwę tego rodka, zmyła się nazwa, mam 3, cudny...
później kwitnie

to dla powąchania goździki pierzaste, też ich dywany uwielbiam, w nocy dosłownie świecą

i twoja ulubienica, chyba jednak ją masz, zobacz na początku leciutki róż, potem czysta biel

Bogdzia 13:26, 02 cze 2015

To pewnie mam jeśli na początku róż, myślałam że od początku jest biała. Sorbet w tym roku kupiłam ale nie zakwitnie i wcale nie jest pewne czy to bedzie sorbet bo nie wszystkie juz sie zgadzaja. Rh to Hachmann's Charmant.
Milka 13:31, 02 cze 2015

Wielkie dzięki, zapiszę w kajecie, albo na deseczce i do muru doczepię
Sorbet jest niesamowicie kapryśna, raczej 2 lub 3 lata czekania, nie chce cię martwic, ale taka fochara z niej
Milka 13:36, 02 cze 2015

ren133 napisał(a)
Pięknie u Ciebie ... niesamowita eksplozja kolorów ... śliczne zdjęcia łubinu

Reniu witaj, czytałam cię u Bogdzi, tez z grupy łódzkiej
Dzięki za pochwały, z tego ogrodnik zawsze się cieszy
zaraz kolejne piwonie, obie piękne, ogromne, nie pachną jednak, tylko wyglądają

naparstnice szaleją wszędzie, ale te tutaj to olbrzymy, prawie, jak ja
Milka 13:49, 02 cze 2015

Urszulla napisał(a)
Irenko wpadam na piękne fotki, nawet mogę poleżeć na leżaczku i sobie na spokojnie oglądać wszystkiego pod dostatkiem a rozmnażasz ciągle niesamowite jak Ty to mieścisz a łubiny się same sieją?

Ula, możesz leżeć, masz już 3 leżaki do wyboru ja też zaczynam coś robić, potem siadam i patrzę i ostatnio nic nie robię kanty zarastają, chodnik nieoplewiony, cięcie czeka
rozmnażam to, czego chcę więcej, ale juz wybieram, raczej powinnam się ograniczyć, no ale...wymyśliłam, że wywalę 2 pigwowce i jeden jaśminowiec i już zyskam miejsce, na razie latamy i dumamy, gdzie te 5 azalii posadzić
Jeśli na łubinie zostawisz nasiona, dojrzeją i spadną i będą siewki, ale kwitnienie dopiero po 2 latach, a potem już, co rok i coraz większe kępy, ja wycinam kwiatostan i tym samym ciągle nowe puszczają i potrafią powtórzyć kwitnienie w sierpniu.
Będę rozsiewać tylko biało kremowe i może ten blady róż, choc jego siewki mam

rok temu załatwiło mi bukszpany, wytrzymałam i odbiły, są zdrowe i gęste, na razie nie tnę, chyba dopiero w tym roku w sierpniu, żeby sił nabrały; na nich leży róża Madame Plantier, cudowna, mnóstwo kwiatów, kwitnie na pędach 2-letnich, nie wiem czy jej nie przesadzić, bo olbrzym, mimo cięcia przy ziemi

zakupiłam dalie o bordowych liściach, ledwo wyłażą, a juz je slimaki atakują, jednak jest szansa, że uda się im przetrwać...w tle białe margeritki, złocienie, tez dziurawe
stokrotki z siewu nadal kwitną, co przekwita, rozsypuje i za rok nowy dywanik

moje patyki zakwitną

olbrzymia ostróżka, pełno kwiecia, jedno złamałam przy okazji mordowania ślimakó, siewki podżarte, inne też, ot walka...
Milka 13:56, 02 cze 2015

Kindzia napisał(a)
Nie Ula : gdzie Irenka to mieści, tylko kiedy to wszystko obrabia...jak jestem u Ani rzeszowskiej, też się nad tym zastanawiam...takie hektary, a takie zadbane...

Wow, ale mi trzasnęłaś komplement, no staram się, ale różnie wychodzi, na większym mniej widać niedociągnięć, ale fakt, czasu mam mało, cały tydzień praca, czasami zdrowie szwankuje, raz lepiej raz gorzej, no i zostają weekendy, teraz to choć dzień dłuższy, ale i tak co innego mnie absorbuje, ogród musi czekaćpozdrawiam Kasiu
jak serducha

liście paulowni- cesarskie drzewo szczęścia tez są ładne, nadal nie kwitła, może za rok
Kasya 13:57, 02 cze 2015

juz paki na hortkach...
u mnie w zeszlym roku zakwitly tak pozno ze ledwo zakwitly to zwazyl je przymrozek i nie zdazyly zmienic koloru na rozowy tylko od razu na brazowy

cudne naparstnice ja mam cale 3

i piwonie..tez u mnie będą kwitły pierwszy raz a niektore wcale
Milka 14:17, 02 cze 2015

Mirka...dzięki maki dopiero część, pełno w pąkach, część dopiero wschodzi, tak wczoraj nie mogłam usnąć i liczyłam, co jeszcze będzie kwitnąć, oj będzie tego pozdrawiam

Gosia
...sama prawda, plewienia mało, najwięcej w kole bukszpanowym z hortensjami i różami, ale one zaraz zakryją i nie będzie widać to się nie wysilam

AgnieszkaB....i słusznie, przy twoim potencjale i w fazie tworzenia, to ja bym tych rodków i azalii sadziła od groma nas zainspirował ogród Bogdzi, nie szkodzi, że raz w roku, ale na ten widok warto czekać

Rysiu....fajnie, że zaglądasz i dziękuję za pochwały, to znaczy, że włożona praca i zmiany, dały efekt tyramy obydwoje, mamy jakoś tak podzielone, co kto robi, ja dokupuję roslin, a biedny M. duma, gdzie wcisnąć, ale cięcia ja robię, podlewania nie cierpiętylko eMowi stale marudzę, trzeba podlać, bo padnie i tak wkoło pozdrawiam

Kasya...czyściec jest wieloletni, dotyk liści, to jakby aksamitu dotykać
indygowiec cudny, z jednego krzaczka mam już 2 siewki, będę rozdzielać, tylko gdzie wcisnąć, tego nie wiem, trzeba podpytać dziewczyny, co mają w tym praktykę

Wiunia...oglądanie obrazków i szybkie i przyjemne

Madżenka...jak niedoczas, to tylko patrzeć, ja czasami też inaczej nie daję rady

Bogdzia...no ja się z kolei dziwię, jak Wy swoje obrabiacie, zwłaszcza skubanie rodków? tyle lepiej, że juz zawodowo nie pracujecie i można robic, to co się lubi najbardziej a mnie tylko wydłużają wiek emerytalny, na 2021 prawie 22 zaplanowalijak dożyjębuziaki

kwitnie krzewuszka, formuję w kulę, ale nie wychodzi mi zbytnio

ten bez nazwy też śliczny, bluszcz tylko wkoło niego trzeba wyciąć, bo go zadusza

lawendy prawie
siewka robiona rok temu 09/2014

jeżówki już w pąkach
i uciekam, a wieczorkiem na kominki do was

Milka 14:25, 02 cze 2015

Kasya napisał(a)
juz paki na hortkach...
u mnie w zeszlym roku zakwitly tak pozno ze ledwo zakwitly to zwazyl je przymrozek i nie zdazyly zmienic koloru na rozowy tylko od razu na brazowy

cudne naparstnice ja mam cale 3

i piwonie..tez u mnie będą kwitły pierwszy raz a niektore wcale

to są hortki ubiegłorocznych patyków, prawie wszystkie w pąkach, nawet taki mini patyk, 5 cm, ma pąk
naparstnice niesamowicie się sieją, ani się obejrzysz, a będzie 100, chyba tyle u mnie kwitnie, a siewek, pełno plewienia..
a piwonie, to księzniczki, mają swoje fochy, 3 drzewiaste nadal mi nie zakwitły i te normalne, tez kilka, czekam, ale inne juz nadrabiają
pozdrawiam Kasiu
popatrz taki maluch i będzie kwitł

a tak się pleni werbena!
GosiaJoanna 15:13, 02 cze 2015

Irenko same cuda u Ciebie i ta mini hortensja już bedxie kwitła, dobrze roślinkom u Ciebie ...łubiny piękne
mam również dwa ale jeszcze maluszki