Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Mathildis 22:53, 24 lip 2015

Piękne te nowe nabytki, co jeden to fajniejszy krwawnica, nowa firletka i przecudne ostróżki...
Hortensja pnąca to gigant!!! jeszcze takiej nie widziałam

P.S. wiem, że za gorąco na razie miejsce szykuję
ZielonaAnia75 07:57, 25 lip 2015

Im bardziej w lato... tym coraz piękniej
Milka 10:42, 25 lip 2015

Mathildis
Aniu, brak deszczu widać, a podlewać się nie zawsze chce, jedynie ta pnąca hortensja nic się nie zmienia, jej nic nie szkodzi zatem po upałach się zabiorę

ZielonaAnia
Aniu, no różnie, ale jest i tak nie najgorzej na tę suszę, ale ogród do plewienia i cięcia, na razie nie chce mi się

pora na formowanie perukowca, był ścięty do ziemi, ładnie odrósł, ale nie chcę już giganta drzewa
w tle hakone do dzielenia i sadzenia, ale załatwiłam molinie, to poczekam z tym
Milka 10:51, 25 lip 2015

Kindzia napisał(a)
Irciu jak wrócimy z Kasiami z wojaży spotkam się z Małgosią i obgadamy termin wstępny, potem się zdzwonimy i szykuj się...na Śląsk!!! Czekamy Tylko co ja Wam jeść dam, jak Ty takie wykwintne sałatki serwujesz...
Moje pazury uwarunkowane genetycznie, trudno mi coś popsuć

Kasiu spokojnie, odpoczywajcie
Ha, ha...wykwintna...daleko do niej, ale nawet dobra byłafajne masz geny, znaczy moje też muszą być genetycznie, ale nieciekawie uwarunkowane
buziole

lilie zakwitły, te moje ulubione i pachnące

jednak te zwykłe są cudne, tak samo rudbekia i suszę jednak wytrzymują
Milka 10:55, 25 lip 2015

Borbetka napisał(a)
Irenko, doczytałam, że masz buka Purpurea Tricolor prawda? Jak się przebarwia jesienią? Jest bardziej pomarańczowy czy żółty? Wybarwi się ładnie w półcieniu?

Borbetko mam 4 sztuki; jesienią robią się takie pomarańczowo czerwone, przy okazji jak znajdę fotkę, to pokażę. Moje sa w tak późnym słońcu jesienią i się wybarwiają, to myślę, że powinny, u mnie rosną 4 lata, pozdrawiam

a tu begonia, co w cieniu mi idealnie rośnie, za rok powtórka będzie
Milka 10:58, 25 lip 2015

Mala_Mi napisał(a)
Dzięki za hortkę. Najpiekniejszy okaz jaki widziałam.

Tę firletkę miałam, ale mi zanikła.. i są dwie możliwości, że padła, a druga, że ja przekopałam przy rewolucjach. Pewniejsza druga opcja.. bo tam kopałam jesienią..

Powiem ci, że ją podziwiam, ma ekstremalne warunki, nigdy jej nie podlewam, tyle co nieba
Tak myślałam, że ją mogłaś mieć, jeszcze w necie poczytam, ale już ślimaki się do niej dobrały, a lepieżnik, co nowy liść, to atakują, granulki nawet nie chronią...
za to te lilie, co nie zjedzone, pachną i cieszą, ale trawy mi wszystko zarastają, rok temu malutkie, a w tym ogromne, do dzielenia, albo..nie wiem..
Milka 11:01, 25 lip 2015

Margarete napisał(a)
Fajne spotkanie miałyscie...ale nie mogło byc inaczej, światni ludzie w cudownym miejscu i u tkich gospodarzy jak Irena z Zygmuntem (wiem bo sama tam niedawno byłam)to musiało być wspaniale.

Zmartwiłam sie tymi stratami po nawałnicy ale czytam że nie az tak duze, to dobrze...u nas tylko mocno wiało zapowiadając nie wiem jaka wielka burze ale przeszło bokiem, troche pokropiło, troche pomruczało z oddali i tyle.

Mocno cie ściskami pozdrawiam Irenko

Małgosiu dzięki za tak miłe słowa no przy tych temperaturach, to teraz popatrz co się dzieje, fajnie, że cię ominęło, tylko deszczu nam brak, chyba trzeba będzie niebawem inne rośliny sadzić, bo robi się u nas Hiszpania, buziolki
a tu liliowce, co po 4 latach zakwitły, jak juz miały out
Milka 11:04, 25 lip 2015

JulkAd napisał(a)
Buziaki zostawiam

Jula odwzajemniam, chyba już u mnie na bieżąco, pora na kominki

ten zestaw lubię
mala 13:50, 25 lip 2015

teraz ja w niedzielę ruszam w gości, ciekawe ogrody obejrzę, 3 lata się wybierałam i jadę

udanego wypadu życzę
bleebla 14:54, 25 lip 2015

Halooo

Guzikowiec jeszcze u mnie nie kwitł. Dam znać jak coś zobaczę