Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 10:52, 01 sie 2015

Katkak napisał(a)
No to super, dzięki

Proszę uprzejmie Kasiu
Milka 10:56, 01 sie 2015

alinak napisał(a)
Irena -Aco to wszystko do przesadzania ? , no nie żartuj. krzewy przycinać a byliny zostawić. floksy mniam mniam.nabywam juz drugi rok.a jeszcze mam obiecane cudne odmiany.

Alinko muszę, bo nie trafione miejsca, rośliny marnieją, inne znowu tak bujnęły, że nie widać kolejnych, takie latanie będzie znowu, a cięcia mam od groma, kiedyś skończę kupię te nożyce, jak ty, będzie szybciej...wiesz co, tyle fociłam u ciebie i nie pamiętam, gdzie masz wilczomlecze, te co od ciebie dostałam, u mnie zakryły płotek z cisów
Milka 11:04, 01 sie 2015

Basilikum napisał(a)
a mnie zachwycaja hortensje. Moje nie kwitna listki maja ladne ale kwiatkow niet

A czasami nie zrobiłaś cięcia? wiosną usuwamy tylko przekwitły kwiatostan i jakieś mizerne gałązki, reszty nie ruszamy, nawóz jak ziemia już rozmarznie i tyle; za rok będą

wczoraj miałam gościa, młodziutka ogrodniczka, jeszcze wątku nie założyła, namawiam ją i oddaję jej nadwyżki, w niedzielę kolejne odbierze, bo biedulka się nie wyrobi z sadzeniem

mala-Agnieszka

i zobacz, jakie cudo przytargała w prezencie, piękny kwiat hortensji i taki kolor, blady róż, no śliczna,
Milka 11:06, 01 sie 2015

Zielona napisał(a)
Irenko - pisałam u siebie, ale powtórzę i tutaj. Nasze Wojsławickie vanillki kwitną mi pięknie i wyglądają na oryginały. Poza tym pytałaś o to, czy moje rosną na patelki. Tak! Nie mają grama cienia Ani limki, ani vanillki.

PS Twój ogród jak zawsze bujny i kolorowy. A trawa nn baaaardzo fajna! Jaka jest wysoka?

Czyli super, że to one powiem ci, że na patelni lepiej kwitną, u mnie jednak mają niezbyt pod imprezownią i takiego kwitnienia nie ma, ale zostawię je tam, może za 2 lata wzmocnią się i będą ładniejsze tam są sosny i te ciągną wodę i hortki cierpią, a nie zawsze podleję niestety; z kolei pod wiązem limki zamierają, też dam je na słońce, skoro u ciebie wytrzymują, jest szansa i dla mniedzięki Marta
Milka 11:07, 01 sie 2015

mala napisał(a)
Śliczna róża u mnie narazie same pąki. Czekam z niecierpliwością aż rozkwitną zwłaszcza dwie sztuki bo są nowe i jeszcze kwiatów nie widziałam

Agnieszka, zakładaj wątek będziemy oglądać twoje kwiatki
Milka 11:12, 01 sie 2015

zbigniew_gazda napisał(a)
Jestem Irenko - na bieżąco. Napisz na bramie: ogród botaniczny, bo innej opcji nie ma. No i po co brałaś Waligórę na wojaże? Musi budować pergolę.

Ha, ha jest bujnie, ale bez przesady Zbysiu, miły jesteś
Dziś idę oglądać ogród do moich lekarzy, upierali się i upierali, chcą rady i pomocy, może dam radę mają ogród minimalistyczny, jeśli pozwolą sfocę ciut i tu u siebie pokażę

Pergola jest, ale wpadł nam nowy pomysł, w pełni akceptuje zmianę

kupiłam trzmielinkę za całe 35 zł, pójdzie na miejsce limki na patyku na razie w głowę ją włożyłam, jutro posadzę
Milka 11:14, 01 sie 2015

Urszulla napisał(a)
To będziemy podziwiać nową pergolę u Ciebie a z przesadzaniem nie przesadzaj

O to długo trzeba będzie czekać;
robi mąż teraz schody na imprezowni, podoba mi się bardzo
muszę Ula, wczoraj mój gość widział, co i dlaczego muszę przesadzić.
Milka 11:15, 01 sie 2015

aga_pe napisał(a)
Iruś, po moim powrocie pojadę sprawdzić, czy są hortki. I jakoś się umówimy na spotkanie. Ale wracam w przyszłym tygodniu

Spokojnie poczekam, może nie 1 sztukę, a więcej, żeby efekt był, tak z 5
Czekam na sygnał od ciebie, miłego urlopowania
Milka 11:27, 01 sie 2015

Madzenka napisał(a)
Piekne masz lilie, zachwycajace.
Ja tez najbardziej lubie bladowróżowe hortensje

Zostały te, co ślimaki nie zjadły, miałam ich dużo więcej, a teraz od suszy gubią kwiatki, cóż robić, niby lało, a śladu nie ma.
Dostałam w prezencie od Agnieszki cudo hortensję, kolor jaki lubię, a kwiat wyjątkowy

lilia Magic Star
i Sweet Rosy, mam tu pomieszane te lilie orientalne

Marzenko, tak leżą u mnie wielkie kępy stipy, nie wiem co robić, bo wnerwia nie to
Milka 11:32, 01 sie 2015

07_Rene napisał(a)

Molinia na tym zdjęciu wygląda na strasznie wielką. Jak duża jest u Ciebie?
Hortensje piekne, szczególnie ta Twoja ulubiona

Nie jest strasznie wielka, ma tak między 30-40 cm, wyżej jest kwiatostan, nie rozłazi się, nie daje odnóg, jest strzelista, szybko rusza i jest niewymagająca same plusy, jak dla mnie
hortensje wszystkie lubię
teraz zachwycam się rozplenicą Rubrum, zaczynają się kotki
no i jak usunęłam jasnotę, chwasty zajęły jej miejsce mnóstwo plewienia
mam pełno siewek rozplenicy Black, dam niech tu rośnie, a jak urośnie przesadzę gdzieś