Alinko muszę, bo nie trafione miejsca, rośliny marnieją, inne znowu tak bujnęły, że nie widać kolejnych, takie latanie będzie znowu, a cięcia mam od groma, kiedyś skończę kupię te nożyce, jak ty, będzie szybciej...wiesz co, tyle fociłam u ciebie i nie pamiętam, gdzie masz wilczomlecze, te co od ciebie dostałam, u mnie zakryły płotek z cisów
A czasami nie zrobiłaś cięcia? wiosną usuwamy tylko przekwitły kwiatostan i jakieś mizerne gałązki, reszty nie ruszamy, nawóz jak ziemia już rozmarznie i tyle; za rok będą
wczoraj miałam gościa, młodziutka ogrodniczka, jeszcze wątku nie założyła, namawiam ją i oddaję jej nadwyżki, w niedzielę kolejne odbierze, bo biedulka się nie wyrobi z sadzeniem
mala-Agnieszka
i zobacz, jakie cudo przytargała w prezencie, piękny kwiat hortensji i taki kolor, blady róż, no śliczna,
Czyli super, że to one powiem ci, że na patelni lepiej kwitną, u mnie jednak mają niezbyt pod imprezownią i takiego kwitnienia nie ma, ale zostawię je tam, może za 2 lata wzmocnią się i będą ładniejsze tam są sosny i te ciągną wodę i hortki cierpią, a nie zawsze podleję niestety; z kolei pod wiązem limki zamierają, też dam je na słońce, skoro u ciebie wytrzymują, jest szansa i dla mniedzięki Marta
Ha, ha jest bujnie, ale bez przesady Zbysiu, miły jesteś
Dziś idę oglądać ogród do moich lekarzy, upierali się i upierali, chcą rady i pomocy, może dam radę mają ogród minimalistyczny, jeśli pozwolą sfocę ciut i tu u siebie pokażę
Pergola jest, ale wpadł nam nowy pomysł, w pełni akceptuje zmianę
kupiłam trzmielinkę za całe 35 zł, pójdzie na miejsce limki na patyku na razie w głowę ją włożyłam, jutro posadzę
O to długo trzeba będzie czekać;
robi mąż teraz schody na imprezowni, podoba mi się bardzo
muszę Ula, wczoraj mój gość widział, co i dlaczego muszę przesadzić.
Zostały te, co ślimaki nie zjadły, miałam ich dużo więcej, a teraz od suszy gubią kwiatki, cóż robić, niby lało, a śladu nie ma.
Dostałam w prezencie od Agnieszki cudo hortensję, kolor jaki lubię, a kwiat wyjątkowy
lilia Magic Star
i Sweet Rosy, mam tu pomieszane te lilie orientalne
Marzenko, tak leżą u mnie wielkie kępy stipy, nie wiem co robić, bo wnerwia nie to
Nie jest strasznie wielka, ma tak między 30-40 cm, wyżej jest kwiatostan, nie rozłazi się, nie daje odnóg, jest strzelista, szybko rusza i jest niewymagająca same plusy, jak dla mnie
hortensje wszystkie lubię
teraz zachwycam się rozplenicą Rubrum, zaczynają się kotki
no i jak usunęłam jasnotę, chwasty zajęły jej miejsce mnóstwo plewienia
mam pełno siewek rozplenicy Black, dam niech tu rośnie, a jak urośnie przesadzę gdzieś