Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 13:25, 24 sie 2015

No ja też marazm mam nawet focić nie ma co, ciągle to samo
Ale z listy coś pociągnęłam jednak, zostało mi cięcie dużych bukszpanów, nie dokończyłam..gorzej ze sprzątaniem po, nie cierpię tego, cis duży i jako tako; robiłam cały dzień, ale planu nie wyrobiłam, miałam donice malować i ścianę, tzn murki,...
w sobotę odwiedzam Kindzię i Gosię
a w niedzielę ja mam gości, potem z synem wypad, w piątek balanga, tempo wielkie, bo po drodze jeszcze coś sobie nowego wymyśliłam

jeżówki i u mnie schną, trudno, taki rok bez deszczu, ale w chodniku cudnie mi chwasty rosną, susza, podlewamy, ale tak gdzie woda, to ok, jak dalej to złoto, w sumie az tak się nie przejmuję, za rok odbiją
podcinamy wielkie sosny, tzn mąż i mielenia pełno, rzuca to potem na rabaty, jako ściółkę
Kasiek 13:36, 24 sie 2015

Oglaszam wszem i wobec ze ta nasza Irenka zwariowala. Naprawde. Obiecala ze wysle mi nasiona a doszla trawa...czyzby po drodze to uroslo?

Irenko bardzo, bardzo dziekuje

Milka 13:42, 24 sie 2015

Ha, ha
żyje? opatuliłam, ale pomocz ją,niech się opije, skoro tak szybko urosła
Milka 13:52, 24 sie 2015

Agatko
tylko rośliny, trawnik nie, gdzie mu kapnie tam zielono ponoć we wrześniu już deszcz ma być, uff..czekamdzięki za dzielżany, śliczne, bo moje spaliło.

Sylwia
no twoich hektarów nie przebijemy mnie starczy tego co mam, nie mogę i tak obrobic aby było super zadbane
suchy wiatr okropny jest i masz tego latania, też wczoraj lawendy, dzwonki i liatrie przesadzałam, potem siewki rozplenic, głowy w końcu obsadziłami cięłam, ale nie dokończyłam, bo się ciemno zrobiło...

Ula
ja też to co muszę, a podlewać muszę, bo stracę, a reszta też co muszę, bo zaraz koniec sierpnia, a ja cisy i bukszpany nie wszystkie ogoliłam ee tam, ogród to chwasty, taczki, narzędzia, to miejsce życia, ja juz się nie przejmuję, mnie jest dobrze u siebie

Nikita
u mnie też berberysy padły, hosty spalone, niektóre mniej inne więcej, wiesz Madziu, podlewam strategicznie, czyli rodki i hortki nr 1, reszta przy okazji; wszędzie bez deszczu sucho, jakoś trzeba jeszcze wytrzymać
wrzesień ma być deszczowy, będę siedzieć i podziwiać, jak pada

Epodlas
Bożenko, z powodu suszy to już wszyscy jęczymy, ale trudno się dziwić u mnie patagońska pod kontrolą, zbyt inwazyjna u mnie, mnóstwo jednak wywalam
Monteverde
Jak mi córa cyknie foto, będzie zmiana pozdrawiam Aniu

tu robiłam porządki, patrzcie , jak sucho, lawenda i rozchodniki nie radzą sobie, a podlewane
jakiś plus, byle jak wetknięty bukszpan, żyje
na suszę bodziszki bardzo dobre, w upał na moje najtrudniejsze miejsce dałam i żyje

lilie już się upiekły, wycięłam
Milka 13:55, 24 sie 2015

makkasia
Kasiu, nie wszędzie, ale dzięki zimozielonym lepiej to wygląda

Gosiu
no będę się pilnowac tego znaku rozpoznawczego

Ewa 14:19, 24 sie 2015

Irenko dorwałam sie nareszcie do komputera. Dzieki za zaproszenie nas do Waszego królestwa : Wspominamy i wspominamy, bardzo nam sie podobało w Miłkowie. Jest fantastycznie
zawitka 14:20, 24 sie 2015

Tak Irenko już zmieniłam nazwę tej mojej laurki To etna Duże dzięki
Pszczelarnia 14:43, 24 sie 2015

Tylko z uśmiechem.
eda 14:50, 24 sie 2015

Ewa napisał(a)
Irenko dorwałam sie nareszcie do komputera. Dzieki za zaproszenie nas do Waszego królestwa : Wspominamy i wspominamy, bardzo nam sie podobało w Miłkowie. Jest fantastycznie

Fajnie panie wyglądają błękit i czerń na tle zieleni Macham i miłego a trawka cwana że tak w drodze do Kasi urosła hi hi
eda 14:51, 24 sie 2015

Awatarek ładniutki uśmiech powala