Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

eda 13:25, 24 wrz 2015

Milka napisał(a)
DOMINIKA!!
dzięki Dominiko powoli stworzę na tarasie fajne miejsce, wolno, ale do przodu

EDA
Edytko, nie maiła baba kłopotu, to się za malowanie wzięła....ale zdążyłam placek sliwkowy upiec wg przepisu Wilczycy, wyszedł extra, dziś już po nim sladu nie ma

tu się rozrosły miskany ML po przesadzeniu, hakone szaleje, azalie nieźle, wiosna będzie pachnąca
tylko ten trawnik, paskuda i kanty

Ha ha bo tak jest zawsze placka sama bym wrąbała MMM
an_tre 14:26, 24 wrz 2015

Dziś odwiedzam ulubione ogrody to i twojego nie mogę pominąć
jesteś niezmordowana w działaniu, podziwiam
buziolki
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Margarete 15:24, 24 wrz 2015

Milka napisał(a)

Mnie matrona średni zachwyca, jakoś..

rozplenic dużo, kolejne siewki lokowałam, za 2 lata będzie szał, ale będę ścinać już jesienią, bo zarosnę nimi, tak pierony się sieją
nie mogę ich na focie uchwycić, tylko kawałkami

Jezu jakie trawy...zdjecia jak z katalogu , ależ masz busz trawkowy Irenko...cudnie, tylko u ciebie i u Małej Mi takie okazy i to w takich rozległych kompozycjach...
Pieknie !
Wracam dalej do tyłu żeby nadrabiac - fotel widziałam - fajnie ci pasuje do tarasu przed "imprezownią"
Buziam !
Milka 15:49, 24 wrz 2015

MADŻENKA
cieszę się

PSZCZÓŁKO
dziękijednak bez trawnika ogród brzydszy, ale już powoli ładnieje.

ANDA
Ewa sfocę puszkę farby i sobie jej poszukasz, kolory chyba ograniczone, 6 bodajże. Kupowałam przez net.
Dzięki za pochwały, zimą się będę bujaćbo chyba mrozów nie będzie

KASYA
Kasiu, zanudziłabym się tylko siedząc, powoli zbieram siłę na wielkie zmiany, tylko musi najpierw deszcz porządny popadać. Potem sadzę cebulowe, też koło 1000 nazbierałam. Tulipany w mniejszości.

RENCH
Reniu, czasami trudno być na bieżąco u siebie
Dużo tych traw zgromadziłam, jeszcze sporo zamówiłam, tych co dobrze się u mnie spisują.
Jeśli chodzi o farbę, to akrylowa farba fasadowa, na murkach wytrzymała kupę lat, mimo śniegu, błota, chlapy itd.
Tak czasami mnie nachodzi myślenie, po co człowiek te kąciki tworzy

ENSATA i KASIA
proszę się rozgościć, gdybym wiedziała, że już siedzicie, placek śliwkowy bym zaserwowałaobok jeszcze 2 fotele wygodne.
KATAK
Tak też zamierzam robić, w końcu przerwy w pracy muszą być dzięki Kasiu

zaczęły marcinki i złocienie

kosmos aby pokazać piękno wyciągnął się do wielkości werbeny

róża Raphsody Blue nadal kwitnie, w ogóle mam wrażenie, że teraz lepiej kwitną róże
Margarete 15:53, 24 wrz 2015

A pokaż jeszcze jak wyglada imprezownia z boku, pamietam rząd jałowców czy raczej chyba cyprysików w szmaragdowej zieleni, okiennice, pobielone drewno a w dole lawenda szaro-zielona, taki klimat Prowansji albo Toskanii mi sie w maju kojarzył z tym miejscem, jak byłysmy u ciebie, a dzis jak tam jest ?

Pracy włożyłas i i wkładacie nadal wiele, widac gołym okiem ale za to jakie efekty osiągasz/osiągacie...ho, ho i do tego wszystkiego widac jak sie tym swoim ogrodem cieszysz, jaką frajde ci on sprawia - a to chyba najważniejsze

p.s. gdzie masz posadzone cosnki główkowate, w czym one ci kwitną w czerwcu ? w jakichs trawach czy w liściach ? w jakich roslinkach ?
Milka 16:00, 24 wrz 2015

EDA
Edytko, jutro znowu upiekę, byc może będzie u mnie Danusia z liliowego. ALe chyba od razu 2, synowi zasmakował

AN_TRE
Aniu miło, że zajrzałaś czy niezmordowana, no może...ale narzekam, że robię i mało co widać, że za wolno, albo ja tej pracy mam za dużobuziolki

MARGARETE
Hej Małgosiu Jak byłyście u mnie, to one spały teraz ich czas i marcinków, choc róże nadal cieszą, rozchodniki i inne.
Napracowałam się nad tym fotelem, w pewnym momencie chciałam się poddaćjednak warto było wytrwać, dzięki i buziolki

róża Angela i ketmia, nadal kwitnie, długo potrafią cieszyć, stanowczo za mało ich mam, tym bardziej, że nie ma z nimi żadnej pracy
w tle ligustr złoty do strzyżenia

Bonica, lubię te róże, wyrosły wysoko, aż prawie pod czubek cedru i do towarzystwa nie wiem skąd, werbena

nowa róża wielkokwiatowa, drugi raz kwitnie, dziś rano podziwiałam ją, już rozwiniętą
Ewik 16:07, 24 wrz 2015

Trawska masz cudne
Milka 16:12, 24 wrz 2015

Margarete napisał(a)
A pokaż jeszcze jak wyglada imprezownia z boku, pamietam rząd jałowców czy raczej chyba cyprysików w szmaragdowej zieleni, okiennice, pobielone drewno a w dole lawenda szaro-zielona, taki klimat Prowansji albo Toskanii mi sie w maju kojarzył z tym miejscem, jak byłysmy u ciebie, a dzis jak tam jest ?

Pracy włożyłas i i wkładacie nadal wiele, widac gołym okiem ale za to jakie efekty osiągasz/osiągacie...ho, ho i do tego wszystkiego widac jak sie tym swoim ogrodem cieszysz, jaką frajde ci on sprawia - a to chyba najważniejsze

p.s. gdzie masz posadzone cosnki główkowate, w czym one ci kwitną w czerwcu ? w jakichs trawach czy w liściach ? w jakich roslinkach ?

Małgosiu dobrze pamiętasz w nogach ciętych cyprysów lawendy, berberysy Admiration, kępy jeżówek i rudbekii.
Prawdą jest, ze kocham mój ogród i cieszę się nim, ale też często wkurzam stale za mało czasu, aby było dopieszczone. Pewny rzeczy,to kolory donic, a pewne to remont, cały dom z zewnątrz, równocześnie prace w środku w imprezowni, chcę to w tym roku miec z głowy. Bo za rok pergola.
Czosnki idą do miskantów ML i rozplenic i do nich żółte liliowce.
tu powtarzam fotki
doszły też głowy na schodach
a i kwitnie miskant cukrowy pod domkiem, chcę aby mocno się rozróśł, vanilki też

doszedł wianek i okiennice pomalowane i okucia

to z boku, tak kwitło, teraz juz nie

Milka 16:22, 24 wrz 2015

Ewik napisał(a)
Trawska masz cudne

Dzięki Ewa i jak tu trawek nie kochać

tu wysoko Bonica, ale ma siły

Fairy

lubię róże okrywowe, kwiaty drobne, ale dużo, bezproblemowe, mam białe, różowe i czerwone
Milka 16:30, 24 wrz 2015

rozwary mnie zaskoczyły, kwitną na nowo